maanantai 26. joulukuuta 2016

Kisakausi 2016


24 starttia
5 sijoitusta
Hämeen alueen junnujen alueranking III
Uudet ennätysprosentit 65,086%


Jälleen on yksi mahtava kisakausi taputeltu päätökseen. Kausi 2016 oli meille Toukan kanssa kolmas yhteinen kisakausi, ja kuten kaksi edellistäkin kautta, myös tämä kausi oli aivan mahtava! Me kilpailimme ahkerasti, pientä venähdysbreikkiä lukuun ottamatta. Myös prosenttejen perusteella kausi oli aika ihanteellinen, sillä tulokset olivat nousujohteisia. 

Kausi aloitettiin Tampereen ja Loimaan hallikilpailuissa, joissa yritettiin pääasiassa pitää Toukka ruodussa. Tavoitteessa onnistuttiin vähän vaihtelevasti 😂. Tampereen radalla Toukka pysähtyi parikin kertaa ja Loimaalla se juoksi selkä alhaalla mahdollisimman kovaa. Vähän sellaiset plus miinus nolla- kisat, mutta toisaalta pakko sitä kokemusta on hallistakin hakea. 


Loimaalta jatkettiin sitten Kangasalle ja Espooseen, jossa saatiin molemmissa luokissa saatiin yli 62% ja ruusuke helposta A:sta. Espoossa menimme alle myös helpon B:n josta ei jäänyt paljoa tarinoita jälkipolville kerrottavaksi. Eikä oikeastaan jäänyt yhdestäkään viidestä helposta B:stä jonka starttasimme. Tietysti helpot radat pitäisi vain osata ratsastaa läpi siististi, mutta Toukka ei yksinkertaisesti vain jaksa keskittyä niin hitaasen toimintaan. Ja minäkään en varmaan ratsasta niitä riittävällä tarkkuudella tai "kunnioituksella". 


Sekä Espoon että Kangasalan kilpailuista jäi tosi hyvä mieli, sillä molemmat kilpailut tuli ratsastettua kunnon taisteluasenteella Toukan ollessa tosi villi verryttelyssä. Sain siis taas osoituksen siitä, että ulkokilpailuissa (eli vähämörköisillä alueilla) Toukka on valmis antamaan radalla ihan kaikkensa, vaikka verryttelyssä kaikki ei sujuisikaan ihan niin kuin oppikirjoissa. 


Espoosta jatkettiin kesä-heinäkuussa Urjalaan, Saloon ja Nastolaan. Urjalassa menimme meille liian vaikean radan, joka sisälsi käynnin kautta vaihtoja ja takareita, vieläpä lyhyellä radalla. Tuosta radasta jäikin mulle vähän huono mieli, sillä koin olevani hevoselleni epäreilu. Toukka ison egonsa kanssa ei onneksi pienistä hätkähtänyt. 

Salossa puolestaan Toukka oli aivan super hieno. He B meni taas vähän ajeluksi, eikä tuomarointikaan saanut minua hyvälle mielelle, mutta A:n rata oli siihen astisista radoistamme kiistatta paras! Toukka oli läpi radan todella tasainen ja se liikkui energisesti ja melko pehmeästi. Toinen tuomari antoikin meille mukavat 63%, mutta toinen vaivaiset 57%... Lopputuloksissa olimme toisella tuomarilla sijalla 3 ja toisella about sijalla 17. Tämä jäi kyllä harmittamaan, sillä Toukka olisi nyt todella ansainnut sijoituksen!

Nastolan kilpailut olivatkin sitten heinäkuun puolivälissä, ja näistä kisoista jäi todella todella huono maku suuhun. Toukka ei ollut yhtään oma itsensä ja se radalla rikkoi laukan ja ravilisäyksen, josta viimeistään tiesin, ettei se täysin kunnossa ollut. Kotona se oli ollut ehkä jotenkin erilainen, mutta ei todellakan näin huono. Ehdottomasti siis huonoimmat kilpailut ikinä Toukan kanssa. Minun olisi todella pitännyt ymmärtää jättää ne välistä. 


Nastolan jälkeen olin tosi varovainen ilmoittautuessani seuraaviin kilpailuihin, mitkä olivat tasan kuukauden päästä Orivedellä. Orivedellä me menimme yhden luokan 2-tasolla ja yhden 3-tasolla. Radat olivat ihan kohtalaiset, ja molemmista luokista tulikin aika hyvin ratoja vastaavat 60 prosentin tulokset. 

Varsinainen "käännekohta" meillä oli Toukan kanssa Horsy Teamin tuulisissa kilpailuissa elokuun lopussa. Päivä oli niin tuulinen, että kouluaidat kaatuivat ratani aikana kaksi kertaa! Ratahenkilökunta oli kaiken lisäksi aika ajattelematonta, ja he tulivat nostamaan aitoja kun olin tekemässä laukkavolttia suoraan heidän edessään, kesken rataa siis! Toukka kuitenkin yllätti kaikki, eikä ollut tilanteesta moksiskaan. Tällä radalla Toukka tekikin meidän uuden ennätyksen 63,3% He A:ssa. Tällä tuloksella sijoituimme myös kovatasoisessa voimessa luokassa! Ehdottomasti kauden parhaat kisat olivat ehdottomasti Suomenratsujen Kuninkaalliset ! Näissä kilpailuissa on jotenkin aina niin kiva tunnelma, kun lähellä on niin paljon samanhenkisiä ihmisiä. Lisäksi oli todella kiva päästä kisaamaan kolme päivää putkeen ja saada tsemppiä ja seuraa mun ja Toukan idoleilta; Sohvilta ja Jallikselta. 


Ypäjällähän me saimmekin myös kaikki säätömme paikoilleen, ja se näkyi myös tuloksissa. Noissa kilpailuissa saimme kaksi sijoitusta suomenhevosten kovimmassa kärjessä huipputuloksilla 64% ja 65%. Saimme näissä kilpailuissa ensi kertaa myös hyviä numeroita vaikeammistakin asioista, kuten takareista ja käynnin kautta vaihdoista, mikä oli tietysti myös iso palkinto meille. Tämä kisareissu ei varmasti unohdu ihan hetkeen!Ypäjän jälkeen vuorossa oli vielä muutama startti, aluemestaruudet ja yksi suomenhevosille avoin helppo A. Näissä kisoissa oltiin peräti kolme kertaa ensimmäisiä ei-sijoittuneita ja prosentit olivat jo meille huippuluokkaa 64 prosentin pinnassa. Kaiken kaikkiaan loppukauden palikoiden loksahtelun ansiosta saimme peräti 6 yli 63% tulosta helposta A:sta, jota pidän meille suurena saavutuksena, sillä viime kaudella starttasimme vain kaksi helppoa A:ta. 


En voi siis muuta sanoa, kuin kiitos. Kiitos vanhemmilleni, valmentajilleni, kaikille minua opettaneille hevosille ja etenkin Toukalle. Olen etuoikeutettu saadessani kilpailla näin kaikkensa antavan ja mahtavan esiintymiskarisman omaavan tamman kanssa 💗Ei kommentteja:

Lähetä kommentti