sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Aikamoiset aluemestaruudet"Niin lähellä, mutta niin kaukana"

Hämeen alueen aluemestaruudet ratkottiin 10.9. Vesilahdella. Itse ilmoittauduin suomenhevosten aluemestaruuteen ja junioreiden aluemestaruuteen, jotka molemmat ratkottiin He A- luokissa, junnujen ohjelma oli tosin suomenhevosia haastavampi. 

Kuvista iso kiitos lempparikuvaajalleni Mirella Ruotsalaiselle!

Ensin vuorossa oli sh-luokka, jossa viime vuoden tapaan ratsatettiin FEI:n CCIP* kenttäohjelma poneille. Verryttely tapahtui maneesissa, jossa Toukka, ihme ja kumma kyllä, käyttäytyi todella hienosti! Tamma teki töitä yksinomaan minun kanssani eikä se suotta kuikuillut ympärilleen tai antanut mörköjen häiritä. Radalle lähdettiin siis todella iloisissa fiiliksissä. 


Tuomari C: "Tarkasti ja huolellisesti ratsastettu rata."

Tuomari H: "Kolme puhdasta askellajia, saisi kantaa itsensä paremmin läpi radan. 

63,704%

Radan jälkeen olin oikein iloinen. Rata olisi voinut olla vielä tarkempi ja pehmeämpi, mutta isoja rikkoja ei tullut ja Toukka oli tyytyväinen läpi radan. Positiivista oli se, että näissä kilpailuissa sain kolmelta tuomarilta 7 ja yhdeltä 6,5. Onneksi muistin ottaa itseäni oikeasti niskasta kiinni tuon istunnan kanssa, sillä ihan vahingossa olen antanut istuntanumeroiden pudota sinne 6,5 edellisissä starteissa.  Myös Toukan liikkeet palkittiin numerolla seitsemän. 

Tällä tuloksella olimme ihanasti sijalla 5, toisen tuomarin laittaessa meidät pronssille ja toisen neljänneksi. Mitalista jäätiin tosiaan alle 0,5%, mutta ei se kovatasoisessa seurassa sen suuremmin jäänyt harmittamaan. Aluemestaruudet ovat kuitenkin vain yksi kilpailu, ja Hämeessä se ratsastetaan vain kahdella tuomarilla. Mielestäni mestaruuden tuntua lisäisi kolmen tuomarin näkökulma, ja samalla vältyttäisiin turhan suurilta erimielisyyksiltä tuomarien välillä.


Junnuluokkana ratsastettiin FEI:n CCIP** kenttäohjelma poneille, joka oli sitten selvästi edellistä haastavampi. Verryttelin vain vähän, sillä Toukka tuntui olevan hyvin kuulolla ja sopivasti menossa. Rata sujui kuten edellinen, melko hyvässä rytmissä ja ilman suurempia ongelmia. Valitettavasti toinen laukka meni pariksi askeleeksi rikki, sillä ratsastin liian reilusti takaisin ja unohdin pitää pohkeen tarpeeksi lähellä. Hevonen reagoi siis aivan oikein siirtymällä raviin.


Tuomari H: "Muuten tasainen suorius, mutta niskaan toivoisin lisää rentoutta."

Tuomari C: "Sympaattinen ratsu, sujuva kokonaisuus, takaosaan lisää voimaa. Kauniita siirtymisiä."

63,810%


Junnuluokassa tuomareilla oli kohdallani parin prosentin ero, toinen antoi reilut 62% ja toinen hieman yli 64% ja sijoitti meidät jälleen pronssille. Toinen tuomari laittoi meidät muistaakseni neljännelle sijalle, jonne lopuksi putosimmekin. Muuten olisin ollut junnumestaruuden neljännestä sijasta hyvin hyvin onnellinen, mutta kolmanneksi tullut ratsukko sai toiselta tuomarilta 66% ja toiselta 62% ja näin mielettömällä erolla kiilasi yläpuolellemme. Muissa luokan ratsukoissa ei ollut kuin max. 2% eroja, joten valehtelisin jos väittäisin ettei yhtään ärsyttänyt...


Jälkeenpäin ajateltuna kaikki meni kuitenkin hienosti. Molemmissa luokissa toinen tuomari sijoitti meidät pronssille, mutta tähän oli tyytyminen. Toivon niin kovin, että Häme ottaisi Etelä-Suomesta mallia ja siirtyisi kolmeen tuomariin näissä aluemestaruuksissa! Vältyttäisiin noilta tuomarieroilta ja sen aiheuttamilta harmituksilta. Itselleni on ihan sama, vaikka kolme tuomaria tiputtaisivat meitä alemmas, kunhan tuomarointi olisi vain kaikille reilumpaa. Mutta leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! Arvostelulaji on aina arvostelulaji. Se kuka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön ;)

Joka tapauksessa, Toukka teki melkein 64% radat samana päivänä, on se vaan hieno

2 kommenttia:

 1. Hienot tulokset! Miten tuo kolmas tuomari muuttaisi arvostelua? :) Tsemppiä treeneihin ja tuleviin kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Jäikin juttu vähän vajaaksi, mutta kolmas tuomari takaisi sen, että yhteenlaskettu loppuprosentti koostuisi kahden tuomarin sijaan 3 tuomarin näkemyksestä, jolloin kontrasti kahden tuomarin arviossa ei olisi niin raju :)

   Poista