maanantai 17. lokakuuta 2016

Aikamoinen AatosJoku voisi sanoa, että olin ennalta arvattava. Itse sanoisin ehkä enemmin, että kaikki vain meni kerrankin niinkuin oli tarkoitettu. Aatos syntyi yöllä 27.4.2016 eli muutama viikko laskettua aikaasa myöhemmin. Sen syntymää kukaan ei päässyt todistamaan, sillä pikkumiehen emä oli ihmisiä paljon viisaampi. Muistan ikuisesti sen fiiliksen kun heräsin aikaisin aamutalliin ja huomasin saaneeni Aatoksen kasvattajalta viestin. Osasin heti arvata mitä viestissä luki. Tiesin alusta asti olevani ongelmissa, jos varsa olisi ori. Ja se se tietysti oli.
Näin Aatoksen ensi kertaa sen ollessa kolmen päivän ikäinen, ja voi miten pieni ja hauras se oli! Aatos siis syntyi melko pienikokoisena, mutta kuten kuvista huomaa, se ei enää ole mikään miniponi.  


Vaikka varsan ulkoisista ominaisuuksista ja niiden kehittymisestä on tässä vaiheessa vaikea sanoa juuta tai jaata, voin sentään olla varma, että tämä pikkukaverin on luonne on täyttä kultaa. Aatos on niin kiltti, sosiaalinen, järkevä ja hyväkäytöksinen, että moni aikuinen hevonen saisi ottaa siitä mallia. Mutta mitäpä sitä oli odotettavissa, kaverin isähän on maailman kiltein hevonen. Olen vain niin sanoinkuvaamattoman onnellinen, että saan jatkaa työskentelyä tämän ihanan vauvan kanssa. Harvoin sitä saa olla astutuksesta asti mukana hevosen elämässä, ellei ole itse kasvattaja. 

Tervetuloa perheeseen suomenhevosori, Poutapäivän Aatos (I. Pätkä-Jätkä) 6 kommenttia: