keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Poutapäivän (tosi iso) AatosKuka olisi uskonut, että pienhevoskokoinen ori ja tavallisen kokoinen suomenhevostamma saavat aikaan tämän kokoisen järkäleen! 

Aatos on siis tällä hetkellä kolmen kuukauden ikäinen, mikä tarkoittaa sitä, että matolääkettä on maisteltu pari kertaa, kengittäjä on tavattu ja yleinen sosialistuminen on aloitettu. En tietenkään ylläty, että maailman kilteimmän orin jälkeläinen on näin kiltti, mutta silti se tuntuu jotenkin uskomattomalta. Näköjään osa näistä otuksista oikeasti syntyy näin kiltteinä ja luottavaisina. Se, miten nämä asiat ovat vuosien päästä, ovat lähes täysin ihmisten käsissä. Ja se jos mikä on samaan aikaan niin hienoa ja niin pelottavaa. Kukaan ei halua vahingossakaan sammuttaa nuoren hevosen (eikä tietysti vanhemmankaan) elämaniloa. 

Aatoksen ensimmäinen hyppy...

... ja toinen hyppy yllättikin pikkupojan täysin, pupuloikalla yli ja vasta esteen jälkeen hieno avaus takajaloilla. Tulevaisuuden estehevonen kenties?

Varsan, nuoren ja aikuisen hevosen kanssa toimiminen vaatii niin rajoja kuin rakkautta. Sopivan suhteen löytäminen voi tuntua haasteelliselta, mutta eiköhän se tässäkin niin mene, että sillä rakkaudella pääsee kaikista pisimmälle,

Rakkaudesta se varsakin potkii!


4 kommenttia:

 1. Ihana! 😍 Meinasin sanoa, että pikkuinen, kun ylensä niin tapaan varsoista sanoa, mutta tässä ei kyllä ole mikään ihan pikkuinen kyseessä tosiaankaan pienikokoisten vanhempien jälkeläiseksi. 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ihan ihme miten pieneksi odotettu vauveli on venähtänyt tälläiseksi 😂

   Poista
 2. Mä oon kuullut semmoista että mitä suurempi kokoero vanhemmilla on, niin varsa kasvaa suuremman vanhempansa mukaan. En tiedä onko Aatoksen kohdalla näin, mutta voihan se olla vain nopeakasvuinen ja kasvu tasoittuu kyllä jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatos syntyi pienenä ja siitä lähtien se on aloittanut hurjan kasvun, mikä korostuu sen ollessa noin vankka. Aatoksen emä on tehnyt ennenkin saman kokoisesta orista varsan, mikä jäi pieneksi, mutta se ei varsana näin suuri ollut. Tiedä sitten mitä tässä tulee vielä tapahtumaan. Yhtään pienhevoskokoista jälkeläistä Pätkiksellä ei edes ole, mutta aika näyttää :)

   Poista