perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kesäkuulumisia


Kylläpä nämä postaustauot venyvät, ihan huomaamatta. Kuukaudessa ei tosin ole tapahtunut mitään kummempia. Me on maastoiltu, ihasteltu varsaa, kisattu, tehty töitä, treenattu ja vietetty synttäreitä. Eli nautittu kesästä ja kärsitty paarmoista. 


Synttäreitä  26.6 vietti tallimme kuningas, 14-vuotias Pätkis! Juhlan kunniaksi tein sille näkkäripohjaisen, pellavatäytteisen kakun kaura- ja porkkanakoristein. Meillä on tosiaan Pätkiksen kanssa tällainen "nolo" perinne, eli jokaisena syntymäpäivänään se on saanut minulta kakun. Muut hevoset eivät tästä etuoikeudesta ole päässeet nauttimaan. Miten niin mamman suosikkipoika ;)

Ratsastaessa Pätkis on ollut melko kiva. Se on liikkunut kauttaaltaan letkeästi ja pehmeästi. Itse olen jopa joutunut väistymään "ykkösratsastajan" roolista, sillä lapsena ratsastanut kaverini on intoutunut harjoittelemaan sen kanssa. On ollut ihana huomata, miten hyvin Pätkis on ottanut uuden ratsastajan vastaan ja kuinka hieno opettaja se oikeasti onkaan! Se tekee kaksi vuotta epäsäännöllisesti ratsastaneen ihmisen kanssa esimerkiksi vastalaukat ja jopa laukanvaihdot, mikäli ratsastaja tekee kaiken oikein. Tämä uusi yhteistyö on opettanut paljon myös minua, maasta on välillä todella mielenkiintoista pohtia asioita. Muun muassa istunnan vaikutus on todella helppo havaita maasta käsin, etenkin kun Pätkis on hevonen joka ei pahemmin ohjia tai kuolaimia kaipaa.  


Toukka on myös treenannut ja maastoillut tavalliseen tapaan. Vein sen jopa pidemmälle uusiin maastoihin ja yllätyksekseni neiti suhtautui tähän kokeiluun oikein positiivisesti (Toukka kun ei ymmärrä maastoilun ideaa, eikä etenkään uskomattoman pelottavia reheviä ojanvarsia). Kivaa vaihtelua päästä vähän uusiin ympyröihin ja mäkisempään maastoon, sillä maastoilu on aivain (ainakin suomenhevosten) kunnonkohotukseen ja voiman kasvatukseen!Seuraavassa postauksessa palaan tarkemmin ja analyyttisemmin Toukan treeni- ja kisakuulumisiin, mutta todetaan nyt lyhyesti että tamma on hyvä silloin kun se malttaa kuunnella. Sen kasvaneen kunnon myötä se ajoittain jo todella energinen ja räjähtävä. Vähän kuin pommilla ratsastaisi. Kummajaisten A:ssa esitimme esimerkiksi laukanvaihtoja (joita Toukalle ei ole ikinä edes opetettu) ja räjähtäviä keskiaskellajeja. Myönnetään, että 57% tulos ja kommentti "tänään valittetavasti jännittynyt hevonen, näyttävä ravi" eivät ihan ratsastajaa lämmittäneet, mutta pääasiahan on että hevonen on tyytyväinen itseensä. Ja sitöhän Toukka tunnetusti on ;)


Entäpä sitten Aatos? Vauva kasvaa kovaa vauhtia, ja päivä päivältä se muistuttaa enemmän isäänsä. Todella vankka se on ikäänsä (2kk) nähden, saa siis nähdä minkäkokoinen lihaskimppu tästä on kasvamassa. Luonteeltaan se on paljon Pätkistä rohkeampi, mutta isänsä harkintakyky sillä on selkeästi. Rapsuttelua pikkupoika rakastaa, kun kävelet laitumelle Aatos peruuttaa takapuolensa syliisi Ja viimeisenä muttei tietenkään vähäisimpänä: Epeli, jolla menee juuri niin hyvin kuin kuva antaa ymmärtää!


 Ihanaa heinäkuun alkua kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti