sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kangasalan 2-tason koulukilpailut 5.5.



Vihdosta viimein ulkokausi on korkattu. En tiedä juuri mitään mukavampaa, kuin aurinkoisen lämpimän sään ja kilpailujen yhdistelmän. Helatorstai olikin minulle oikea unelmapäivä, sillä se koostui juuri tästä kombosta. Myös hevoseni nautti kisapäivästä täysin siemauksin. Se on kisoissa aina aivan elementissään, kotona se jopa hörisee trailerille ;)

Ensimmäistä kertaa aikoihin meillä oli huoltohenkilönä äidin lisäksi mukana myös paras ystäväni, kiitos Salla avusta

Ratsastin luokassa 3B helppo A:2, joka oli avoin 2-tasolla Va B luokissa sijoittumattomille ratsukoille. Tällä kaudella olin ratsastanut kyseisen He A:2 jo edellisissä kisoissa maneesissa ja silloin tulos oli hikiset 57%, tosin erittäin jännittyneellä hevosella. Itse ohjelma on kuitenkin mukavan simppeli, vaikka se sisältääkin vastalaukan, pohkeenväistöt, käynninkauttavaihdon yms helpossa a:ssa oleellisen. 

(c) Hanna Heinonen

Kisapaikalla olimme hyvissä ajoin, aikaa oli oikeastaan liikaa, mutta parempi toki niin. Ehdin hyvin ilmoittautua ja katsella pari rataa. Verryttelemään lähdin noin 50 minuuttia ennen suoritukseni alkua. Varasin verryttelyyn toisaalta aikaa melko runsaasti, vaikka sää oli todella kesäisen lämmin. Suunnitelmani osoittautui kuitenkin järkeväksi, eikä tamma väsähtänyt liikaa. Varsinaiselle verryttelykentälle pääsi vain 5 ratsukkoa/rata, joten verkkasin ensin hetkisen toisella kentällä. Toukka oli heti aivan pähkinöissään tekemässä töitä, tosin hiukan oman pään mukaan. Yritin siis tehdä jotain alkeellisia "nyt kuunellaan Liisaa"- harjoituksia eli avotaivutuksia ja väistöjä käynnissä. Ravailin myös rentoa eteenalas ravia taivutellen ja sain Toukan kuuntelemaan ihan kohtuullisesti. 

(c) Hanna Heinonen

Oikealle verkkakentälle siirryttäessä Toukka ottikin kipinää sitten ihan kiitettävästi. Kaikki liikkeet saatiin tehtyä, mutta tamma oli niin jännittynyt. Esimerkiksi laukka oli todella ponnekasta ja energistä, mutta kesken tehtävän Toukka saattoi vetää liinat kiinni ja kummastella jotain aivan näkymätöntä vihreää miestä, tosi kivaa!


Onneksi olin jättänyt kanget kotiin, sillä nivelillä ratsastan ehdottomasti paremmin, ainakin vielä. Kangilla en uskalla jotenkin ottaa samanlaista tuntumaa, kuin nivelillä enkä myöskään hyödynnä istuntaani tarpeeksi. Tästä huolimatta tunsin, että jäin liikaa Toukan suuhun kiinni. Kun se käyttäytyy pöllösti jään helposti passiiviseksi pidätteideni kanssa, jolloin en sitten ratsasta jalalla tai istunnalla riittävästi. 

(c) Tanja Ukkonen

Rataan valmistautuessani neiti oli yhä hyvin täpinöissään, enkä oikein saanut siihen oikeanlaista otetta. Radalle ratsastaessani jokin kuitenkin loksahti ja sain kuin sainkin vihdoin omat apuni tamman oman hössötyksen edelle. Radalla kanssani oli uskomattoman iloinen ja innokas hevonen, joka olisi tosin saanut olla paikoittain paljon rennompi ja kuunnella vielä aavistuksen paremmin. Mutta homma olisi voinut levitä käsiin paljon pahemmin ja tälläiseen rikkeettömään ja suhteellisen siistiin ulkokauden avaukseen saa olla tyytyväinen!



Tällä kertaa myös tuomarit olivat suhteellisen tyytyväisiä näkemäänsä. Paperi oli pääasiassa täynnä numeroa 6,5, molemmilla tuomareilla oli vain yksi 5,5 arvoinen kohta ja se oli tässä tapauksessa känti, joka kärsi jännityksestä. Yleisesti sai siis olla tyytyväinen, esimerkiksi viimeksi käynnin kautta vaihto oli 4, nyt se oli 6, väistöt olivat viimeksi 5,5 ja nyt 6,5. Kun pieni kireys ja jännittyneisyys olisivat hävinneet, olisi varmasti osa noista puolikkaista pompannut seuraavaan numeroon. Nyt kommentit olivat pääasiassa "turhan kiireinen", "lisää rentoutta niskaan", "rauhallisemmin"- tyyppisiä. 
Seiskan arvoisia olivat tällä kertaa molemmat keskiravit. 


Alapisteet olivat molemmilta tuomareilta täysin identtiset: istunta, liikkeet ja lennokkuus 6,5. Kuuliaisuudesta rokotettiin sitten ihan syystä, siitä numero oli 6. Kaiken kaikkiaan olin hyvin hyvin tyytyväinen. Toukka ei ole ikinä saanut noin tasaisia numeroja helposta A:sta, ainakaan laukkaohjelmasta. Ihanaa siis, että edistystä on tapahtunut näin paljon ja ongelma ei ole liikkeiden suorittamisessa, vaan lähinnä rentouden ja tasaisuuden löytämisessä. 



Tuomari C (62, 586%): "Kompakti sh. Sujuva rata. Vielä hieman tasaisuutta eteen ja rentoutta niskaan."

Tuomari M (62,096%): "Mainio energinen hevonen, jolla esitit keskiaskellajit rohkeasti. Tsemppiä treeniin :) "


Yhteistulos oli 62,328%, joka oikeutti viidenteen sijaan 32 ratsukon luokassa. Ei olisi ulkokausi voinut paremmin alkaa. Ei haitannut edes räjähtänyt etuletti ;)

On mulla hieno tamma!


(c) Hanna Heinonen




6 kommenttia:

 1. Olette te vaan ihan superhieno pari! :)

  VastaaPoista
 2. Vautsi miltä teidän meno oikeesti näyttää! Ihan mahtavaa, onnittelut hyvin menneestä suorituksesta ja porkkanoita Toukalle jookos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kiitos hirmuisesti kehuista! Toukka on tosiaan porkkanansa ansainnut :)!

   Poista