perjantai 12. helmikuuta 2016

Shoppailua, ratsastusta, tanssia, autokoulua ja koeviikkoa; mitähän sitä sitten keksisi?


Täällä taas, vihdosta viimein! Postaustaukoa on kertynyt jo lähes kuukauden päivät, pahoitteluni siitä. Ette uskokaan kuinka paljon aikaa saa kulumaan koeviikkoon, autokouluun, vanhojen tansseihin ja tietysti niihin tärkeimpiin eli omaan talliin ja hevosiin. On se rankkaa olla melkein kahdeksantoista ;). Mutta tässä sitä taas ollaan ja elämä jatkuu. Välillä sitä ihmettelee, miksi kaikki pitää tehdä niin kunnianhimoisesti ja vaikeimman kautta, kun helpompiakin reittejä olisi olemassa. Mutta minkäs sitä itselleen mahtaa, kun ylpeys ei yksinkertaisesti anna periksi.


Onneksi hevosten kanssa sujuu hienosti, vaikka eihän sitä ääneen saisi sanoa. Olen ratsastanut nyt paljon tallin vieressä olevalla isolla pellolla, joka on pohjaltaan aivan loistava! Baanailukin hoituu siinä samalla kun on reilu hehtaari tilaa laukata ilman pelkoa kuopista tai kivistä. Harmi, että mun hevoset eivät ole parhaita hevosia revittelyyn. Pätkis on aivan käsittämättömän varovainen kaikessa mihin ikinä se ryhtyykään, se ei "heittädy" helposti, vaan säilyttää asiallisen ja aikuismaisen asenteen mitä ikinä se tekeekään (mammanpoika, joka on ehkä vähän tullut omistajaansa ;))

Mammanpoika asianmukaisesti puettuna

Toukka taas on omaksunut kouluhevosen roolin vähän pelottavankin hyvin. Neiti laukkaa kaunista ja tasapainoista laukkaa venyttäen kaulaansa hieman eteen alas, jos en pyydä mitään ylimääräistä ja annan ohjien roikkua. Ei olisi tästä hevosesta vuosi sitten uskonut! Välillä kuitenkin pyydän Toukkaa olemaan vain hevonen, jolloin sitten mennään, kovaa ja korkealta. Kyllä hevosten täytyy välillä muistaa pitää kivaa silläkin uhalla, että ratsastaja saattaa pukeissa pudota kyydistä ;)


Itse asiassa väitin juuri yllä, etten Pätkiksen tavoin tee usein mitään hurjaa. Mutta pari viikkoa sitten tein. Ostin nimittäin uudet kanget. Dyonit timanttiotsapannalla ja lakeriturpahihnalla. Mistään heräteostoksesta ei kuitenkaan ollut kyse, näitä suitsia olin himoinnut jo pitkään. Nyt olen monta sataa euroa köyhempi, mutta ovathan nämä ihanat! Mitä mieltä te olette?


 Yksi syy blogin hiljaiseloon on ollut myös kuvien puutos. Vihdoin sain kuitenkin muutaman tuoreen kuvan tänne teille jaettavaksi. Kuvaushetkellä meillä oli huonoin päivä viikkoihin. Toukka oli treenannut kaksi päivää täysillä hangessa, eikä kolmantena päivänä energiaa ollut enää aivotoimintaan. Jalat kyllä liikkuvat, mutta mieli lyö tyhjää. Päätin kerrankin itse antaa periksi ja ratsastin vain askellajit nopeasti läpi. Väsyneen hevosen kanssa on aivan turha lähteä taistelemaan, etenkin kun vastassa on tamma. Kissatappelun syntyminen kun ei meillä kahdella vaadi paljoa...Vaikka meillä ei ollut hyvä päivä olen kuitenkin tyytyväinen siihen, miten hyvin Toukka on saanut lisää voimaa ja samalla keveyttä. Väsyneenäkin se kantaa itsensä paremmin kuin puoli vuotta sitten parhaana päivänään. Tuntumakin on keventynyt satoja grammoja siitä, mitä se alunperin oli. Pitkä projekti "älä kanna sitä hevosta kädelläsi" on siis tuottanut tulosta. Uskon että oikeaan suuntaan olemme menossa. Suuria harppauksia on tapahtunut myös Pätkiksen kanssa. Tuntuu, etten kuitenkaan uskalla ääneen vielä hehkuttaa Pätkistä, ettei tämä onni vain käänny. Myönnän olevani vähän taikauskoinen, mutta seuraavalla kerralla lupaan avata tätäkin aihetta hieman enemmän ;)


Yritän seuraavalla kerralla pitää postaustauon hieman lyhyempänä, niin postauksen kirjoittamisesta ei tule näin vaikeaa. Blogi on kuitenkin niin kätevä päiväkirja näiden karvakorvien kanssa. Mukavaa helmikuun alkua kaikille!

4 kommenttia:

 1. No huhhuh mitkä kanget, nyt on kyl ihan viimesen päälle! ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla välillä teidänkin kuulumisia! Hyvin nousee Toukan jalat tuossa vikassa kuvassa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että meidän kuulumiset kiinnostavat! Ja kyllä sillä tassu nousee, välillä tuntuu että vähempikin riittäisi ;D

   Poista