perjantai 20. marraskuuta 2015

Hevosenomistajien kuvahaaste

Sain Miralta blogeissa pyörineen, oman hevosen omistajille suunnatun kuvahaasteen, joka on idealtaan niin ihastuttavan simppeli, että teen sen kovin mielelläni. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia on aina kiva katsella!

Säännöt: 
- Valitse neljä kuvaa, jotka kuvaavat parhaiten sanoja: luottamus, onnistuminen, epäonnistuminen sekä todellisuus
- Neljän kuvan jälkeen valitse yksi vapaavalintainen kuva, sekä valitse siihen parhaiten sopiva sana
- Haasta kuvahaasteeseen viisi blogia, jossa bloggaajalla on oma hevonen. Yksinkertaista ja helppoa!


Itse päädyin kuitenkin heti rikkomaan sääntöjä, ja valinnan vaikeudesta johtuen valitsen kuvat molemmista suomenhevosistani. Toivottavasti pidätte!


LuottamusHevoseni ovat minulle yksinkertaisesti ja "vaatimattomasti"  kaikkeni. Työskentelen niiden kanssa 365 päivää vuodessa, hoitaen ne itse aamusta iltaan. Annan niille kaikkeni ja vastapainoksi ne antavat minulle kaikkensa. Kuten olen jo aiemmin todennut, ei ratsastus yksinään tee tästä lajista näin hienoa.   Kaikki on lähtöisin rakkaudesta hevosia kohtaan. Ilman sitä mikään ei onnistu, eikä ole sen kaiken arvoista. 
Onnistuminen


Onnistumisia on Pätkiksen kanssa kertynyt todella paljon, mutta kuvia selaillessani tämä kuva sai hymyn nousemaan huulilleni. Kuva on otettu kesäkuussa, jolloin Pätkis vihdoin löysi itsensä uudelleen. Hiekkaähkyn ja hammasongelmien jälkeen ensimmäistä kertaa sen lihaksisto oli symmetrinen ja karva kiiltävä. Tällä ratsastuskerralla ymmärsin todellaa saaneeni sen oman innokkaan ja hyvinvoivan orini takaisin. 


Mietin pitkään laitanko tähän kohtaan kuvaa kilpailuista, sillä itse en pidä kilpailuita ainoana oikeana onnistumisten mittarina. Tämä hetki aluemestaruuksissa oli kuitenkin niin mielettömän hieno, sillä ennen kaikkea se kertoi välillemme kasvaneesta luottamuksesta ja siitä kuinka olemme onnistuneet kehittymään yhdessä ratsukkona. 


Epäonnistuminen


Tämän kuvan voi kiteyttää yhteen sanaan, ori. Pätkis on harvoin kisoissa pörheä, mutta niitäkin päiviä löytyy. Ja silloin radan ratsastus on todella hermoja raastavaa. Onnea on helppo ori, mutta ei se koira pääse karvoistaan, eikä ori palleistaan ;)


Jos äskeisen kuvan saattoi tiivistää sanaan ori, olisi tässä hyvä esimerkki tammasta. Kuva kuitenkin esittelee sitä Toukan samaan aikaan ihastuttavaa ja vihastuttavaa puolta eli reaktiivisuutta ja kuumentumista. Toisaalta rakastan Toukassa juuri tätä sen räjähtävää energiaa, mutta rehellisyyden nimissä voin todeta, että kuuma luonne (vieläpä kun se löytyy niin hevoselta kuin ratsastajalta) aiheuttaa välillä todella isoja haasteita. 


TodellisuusTämän sanan kohdalla olen monesti nähnyt kuvan sairaslomalla olevasta hevosesta, mutaisesta ratsusta tai ratsastuksesta räntäsateessa. Ja kyllä, voin kyllä allekirjoittaa näistä tuntemuksista jokaisen. Myönnän, että itse mietin asiaa alkuun täysin samasta näkökulmasta kunnes ymmärsin, etten nää omaa todellisuuttani hevosten kanssa sellaisena. Todellisuutta on se, että rakastan tätä lajia jokaisena kuraisena ja pimeänäkin päivänä. Yksinomaan hevosten takia olen jokaisena päivänä noussut ylös sängystä ja jaksanut kaiken vastaan tulevan. Kliseisesti sanottuna nämä otukset ovat syypäitä hymyyni, siispä ylimääräinen sanani on onnellisuus. 

4 kommenttia:

 1. Voi että pakko sanoa, että sinulla on niin ihania heppakuvia, kun katsoo paria edellistä postaustakin! Oma hevoseni on kyllä sellainen hapannaama kuvissa :D vaikka kaunis tamma onkin, mutta aina pelkästään kun ottaa kameran esiin, vetää se korvat taakse ja kääntää päänsä pois kamerasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Pitää kyllä olla tyytyväinen, kun on jo tälläinen määrä muistoja kuvien muodossa!
   Meillä Pätkis osaa "poseerata" kuvissa todella kauniisti, Toukan ollessa se "ei niin kaunis" kyömypää ;) Toukka ei onneksi välitä kauneusvirheistään, vaan on melkoinen linssilude.

   Poista
 2. Onko sulla jotain vinkkejä kun meen ekaa kertaa koulukisoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse opiskelisin radan todella huolellisesti, jottei sitten tarvitse jännittää unohduksia. Sitten keskittyisin tekemään kaiken kuten tavallisesti. Verryttele hevonen tarkasti ja huolellisesti, mutta älä ota kilpailutilanteista turhia paineita. Muista myös nauttia, äläkä unohda hymyillä. Tsemppiä kilpailuihin! :)

   Poista