sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Vielä on koulua jäljellä...

Mutta vähiin käy ennekun loppuu! Itselläni on enää kolme koetta jäljellä, jonka jälkeen pitää selviytyä vielä kolmesta "koulupäivästä". Sen jälkeen on aika unohtaa koulu pariksi kuukaudeksi. Sanotaan vaikka että apuva, melkein kesälomakesälomakesäloma


On aivan uskomatonta, kuinka nopeasti lukion ensimmäinen vuosi loppupeileissä kuluikaan. Lähdin syksyllä lukioon ilman sen kummempia odotuksia ja vaikka olen aina ollut melko innostunut ja motivoitunut opiskelija, yllätyin suuresti kuinka kovasti olen opiskelusta pitänyt. Välillä tietysti tuntuu, että pää hajoaa eikä aika tahdo riittää, mutta ei se pieni paine pahasta ole ;). Pakko muuten tähän väliin tunnustaan, että olin niin laiska, etten käynyt 9.luokalla tutustumassa yhteenkään lukioon, vaan päätin ihan kuulopuheiden perusteella valita paikan. Minulla oli oikeastaan kaksi vaihtoehtoa, joista tiedelinja vei sitten lopulta voiton, eikä tätä valintaa ole sen suuremmin tarvinnut katua.Kulunut lukuvuosi on kaiken kaikkiaan ollut oikein kivaa aikaa ja suurin kiitos siitä kuuluukin hevosilleni ja parhaista parhaimmalle ystävälleni, joka tekee jokaisesta päivästä erityisen♥. Yläaste ei ikinä ollut itselleni "sopiva" paikka, mutta nyt vihdoin tuntuu, että palaset tosiaan loksahtelevat paikoilleen ja saan hevosten lisäksi olla tyytyväinen myös kouluun. Hevosethan ovat  minulle aina se ykkösjuttu, mutta pidän myös opiskelua suuressa arvossa, lähinnä jo sen takia, että hevosten pitäminen onnistuu sitten aikuisena hyvän ammatin myötä. Siksi olen onnellinen siitä, että kaikki sujuu suurin piirtein niinkuin pitää, välillä näinkin päin!

Itseasiassa olen jo pikkutyttönä luvannut isälleni hoitaa koulun kunnialla loppuun hevosista huolimatta. Mielestäni se onkin vähintä mitä voin tehdä, sillä olen ihan mielettömässä kiitollisuudenvelassa vanhemmilleni, kun saan tällaista lajia harrastaa. Lupaukseni tulen siis pitämään. 

Mutta takaisin aiheeseen. Kesäkelien ansoista myös hevosten kesä on saatu aluilleen, eli laidunkausi on avattu. Vielä hevoset eivä saa nauttia ruohosta paria tuntia pidempään (olen supertarkka ruohoon totuttamisesta), mutta ei niiden täysipäiväiväistä laidunnusta tarvitse enää kauaa odotella.


Meille ei nyt tosiaan kuulu sen kummempia, hevoset treenaavat tuttuun tapaan ja ponit harrastavat ohjasajoa ja kävelyitä. Meillä on nyt taas omien asukkien lisäksi viides hevonen tallissa, ihastuttava nelivuotias sh-tamma, jonka selkään pääsen välillä itsekkin. Muiden hevosilla ratsastus on niin kovin opettavaista, sillä ratsastuskseni rajoittuu helposti vain omiin hevosiin. Muiden hevosilla ratsastaessa esimerkiksi virheet korostuvat ihan eri tavalla, minkä ansiosta ainakin minä ymmärrän omaa ratsastustani jo hetkessä paremmin. Ajatustyö onkin mielestäni yksi ratsatsastajan tärkeimmistä työkaluista.

Pätkisherra jumppaamassa. Vieläkin tavoitteena on vain rentouden ylläpitäminen.  
Ehkä meidänkin alamäki alkaa tästä pikku hiljaa muuttua uuteen suuntaan. Alamäestä risteykseen, jonka jälkeen löydetään ehkä se uusi suunta?
Tällä kertaa vain lyhyesti näihin kuviin, kuulumisiin ja tunnelmiin. Palaillaan kisapostauksen merkeissä. Mukavaa kesäloman odotusta kaikille!4 kommenttia:

 1. Mukava postaus. :) Odottelen innolla kisapostausta. Kirjoitteletko nyt sitten kun kesä alkaa, niin hieman useimmin? :)

  VastaaPoista
 2. Jei, ihanaa ois jos alkaisit kirjoitteleen useemmin! ♥ Tää vuos (mulla yläasteen eka) meni kyllä aivan tajuttoman nopeesti, outoa ajatella että taas on kesä :o Meillä ei onneksi enää oo kokeita ja enää viikko koulua jäljellä, fiilis on kyllä niiin helpottunut!

  Niin no, kuten sanottu ois ihana lukee postauksia useamminkin, etenkin Pätkiksestä kun se on niiin hieno! Tsemppiä sulle vikoihin kokeisiin ja hyvää alkukesää, jollei sulta enää ennen koulujen loppua postausta tule! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, mistä teitä ihania lukijoita oikeen tupsahtelee?❤️ Lupaan yrittää postailla useammin, motivaatiotakin löytyy taas ja se on teidän ansiotanne. Kesällä tapahtuu todennäköisesti myös vähän erilaisia juttuja, joten ehkäpä tekin saatte vähän mielenkiintoisempaa/erilaista luettavaa ;)

   Kiitos vielä ihanasta kommentistasi ja ihanaa kesää myös sinulle! :)

   Poista