lauantai 2. elokuuta 2014

Huh hellettä!

Nämä helteet ovat kyllä olleet ihan uskomattomia! Tuntuu, että hikoilee jo ulos katsoessa, saati sitten kun yrittää tehdä jotain ;). Ei vaan, nyt ei auta valittaa, onhan tämä helle sadetta ja kylmää mukavampaa!
Kuuman ilman lisäksi mulla on joskus turhan kuuma suomenhevonen... ;)
Hevosilla on ollut nyt lähes kuukauden kisatauko, sillä heinäkuussa ei ollut mitään potentiaalisia kilpailuja Hämeen alueella tai lähimaastossa. Ainoastaan Toukkan kanssa käytiin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Janakkalassa aluekoulukilpailuissa. Neiti oli oikein viisas, jälleen kerran! Petrattavaa kuitenkin oli runsaasti ja kuuman päivän ansiosta heppa hieman väsähti, mutta se ei onneksi näkynyt ulospäin, sillä päätuomari ihastui juurikin energiseen suoritukseen. Saatiin meidän toisesta alue He B:stä kasaan reilut 60%, mikä oli näistä lähtökohdista oikein hyvä saavutus! Seuraavat kilpailut meillä onkin sitten Orivedellä. Ensimmäistä kertaa molemmat suokit pääsevät mukaan, yhden päivän kilpailuissa mun olisi tarkoitus ratsastaa kolme luokkaa, huh!


Toukan kanssa heinäkuussa on pidetty ns. treenijaksoja ja niiden vastapainona kevyempiä jaksoja. Tämä on sopinut meille ja Toukka onkin ollut melko hyvä ratsastaa. Ollaan treenattu vähän takareita ja väistöjä, keskittyen samalla siihen, että hevonen liikkuu rauhallisesti, melko rennossa muodossa kantaen itsensä. Välissä meillä oli hieman takajalkojen turvottelu ongelmaa, mutta siitäkin selvittiin!

Pätkiksen kanssa on pidetty melko monipuolinen ja samanlainen viikko-ohjelma, joka sisältää 2-3 koulutreeniä, maastoilua ja laidun vapaata. Pöksä on saanut myös keskittyä massan keräämiseen, sillä se pääsi hiukan kuihtumaan tammojen vieraillessa... Se siis juoksi ympäri tarhaa/laidunta ihan hirvittävästi, vrmasti useita kilometrejä päivässä. "Lihotus" on onneksi jo hyvällä mallilla, enää tarvitaan massaa lähinnä peppuun, sitten alkaa Pörrin vartalo taas näyttää hyvältä!
Käytiin ihanan vesiskootterin kanssa uimassa ;)


Pätkiksen kanssa kaivoin myös kanget kaapin perältä ja ratsasastin niillä muutaman kerran. Löysin vihdoin paremman oloisen kankikuolaimen, ja nyt vihdoin tuntuu, että tämä "kuolainpaketti" istuu sen pieneen suuhun.


Pätkiksen kanssa yritän keskittyä takaosan ratsastamiseen, ja takaosalla istumiseen. Jos Pätkis ei tunnu hyvältä, ryhdyn liian herkästi ratsastamaan sitä kädellä, vaikka todellisuudessa ratkaisu olisikin jalka. Mutta kaikki alkaa hepottua ja palaset loksahtelevat paikoilleen, kun saan moottorin toimimaan haluamallani tavalla. Tuntuu, että Pätkiksen kanssa on ainakin treeneissä menty valovuosi eteenpäin, toivottavasti saadaan se näkymään myös radoille :)


Epelilläkin on ollut helppoa, se on vaan möllötellyt tarhassa, tehnyt vähän temppuja ja käynyt satunnaisilla kärrylenkeillä. Kuumuus ei kuitenkaan poista sen jekkuilua, valitettavasti...


8 kommenttia:

 1. Tsemppiä kisoihin! :-) Kivoja kuvia Toukasta ja Pätkiksestä.

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, kun välillä ihan perus kuulumisia:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pidit, täytyy panostaa näihin kuulumisiin enemmän :)

   Poista
 3. Tosi hyviä kuvia ja teksti, tallinesittely postausta odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Yritän kyllä saada pian jonkunmoisen tallinesittelypostauksen julkaistua :)

   Poista
 4. Oletko saanut luvan uittaa hevosia tuolla rannalla? Muilta kyläläisiltä olen kuullut että hevosten uittaminen olisi siellä kielletty, onhan se kuitenkin yleinen uimaranta (jollen en ole täysin erehtynyt kuvassa näkyvästä paikasta) t: Mustilan kyläläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle kerrottiin että läheisen issikkatallin issikat kävivät siellä ennen uimassa usein, ja minulle kerrottiin että tuolla saa uittaa hevosta. Kerran siellä kävin, eikä paikalla ollut yhtään ihmistä, joten tuskin ketään häiritsimme. Enpäs sitten eksy sinne enää, jos se ei sitten olekaan sallittua, toisin kuin minulle kerrottiin.

   Poista