tiistai 1. heinäkuuta 2014

Suomenhevosten Kummajaiset 27.6

Kisatakista tippui nappi, eikä se pysynyt kiinni edes pikkuisella hakaneulalla, tyylikästä...
Yleensä Kummajaisissa ratkotaan suomenpienhevosten koulumestaruudet, mutta tällä kertaa olikin esteiden vuoro. Niinpä Toukka sai kunnian lähteä mukaan, sillä mehän ei Pätkiksen kanssa hypätä niin tavoitteellisesti, että estemestaruuksiin olisi asiaa ja Toukalle löytyi Pätkistä paremmin luokkia. Toukan kanssa startattiin siis He C:1 2000, joka oli avoin nuorille suomenhevosille, sekä C-merkki joka oli avoin kaikille.Ensimmäisten lähtölistojen mukaan meillä olisi ollut yli viiden tunnin odottelu luokkien välissä. Onneksi ystävälliset kisajärjestäjät muokkasivat lähtölistoja osaltamme siedettävimmiksi ja odottelua luokkien väliin jäi enään noin tunti. Lähdin itse tuon nuorten luokan viimeisenä, noin puoli neljän aikoihin. Verkkasin hieman reilun puolituntia. Kaikki muu sujui ihan hyvin, ongelmia tuotti jälleen laukka. Verkkakenttä oli melko iso, joten Toukka otti vähän liikaa kierroksia isosta tilasta. Se oli yhtäkkiä niin kuuma, että sain todella tehdä kaikkeni jotta se ei sinkoilisi ympäriinsä! Radalle lähdin kuitenkin hyvin fiiliksin, sillä ravi tuntui hyvältä.


Alkutervehdys: ei aivan linjalla 6,5/6,5
Temponlisäys: lennokas, energinen 7,5/7,5
Kolmikaarinen: epätasaiset kaaret, mutta hieno ravi! Väistää kaarteessa hieman ulos, tahdikas lennokas ravi 6,5/6,5
Temponlisäys keventämättä: säilytä linja paremmin 6/7,5 tarmokas
Pysähdys+peruutus: peruutus hieman kiireinen 6,5/6 melko hyvä pys. peruutus tarmokkaammin
Temponlisäys: säilytä tahti 6,5/ 7,5 tarmokas hyvä siirtyminen
Laukannosto: 6,5/6,5
Keskiympyrä harjoituslaukassa: sujuva 7/hieman turhan pinkeä 6.0
Suunnanmuutos laukassa: kaareva tie, kireä siirtyminen 6.0/ suora muttei aivan avuilla 6.0
Laukannosto: 5,5 tahti ei säily noston jälkeen/7
Keskiympyrä laukassa: 6,5/ lisää rentoutta 6
Suunnanmuutos laukassa: hyvin loppuun asti 7/6.0 rennommin
Voltti oikealle: tarmokas ravi, liian suuri voltti 5,5/ 6.0 melko energinen, täsm. tie, hevosen pää painuu turhan alas
Lopputervehdys: tarmokas ravi, rauhallinen pys. anna pysähtyä ennen tervehdystä7/7C-tuomarin kommentit: Tarmokas sh, jolla lennokkaat liikkeet. Laukassa vauhti ja tahti uhkaa välillä kiihtyä. Anna seisoa pysähdyksissä rauhassa, muuten ratsastat mukavan positiivisella asenteella!

H-tuomari: Varo ettet ratsasta hevosta liian lyhyelle kaulalle, pyri ratsastamaan hyvässä tahdissa selän läpi. Lupaava suomenhevonen!


Ajattelin nyt vaihteeksi kirjata numerot ja tuomarikommentit tänne näkyville, sillä ne kuvastivat rataa todella hyvin! Kaiken lisäksi tuomarit olivat melko samoilla linjoilla kommenttejen ja numeroiden osalta(pari poikkeusta tietysti löytyy).


Raviosuus oli mielestäni kiva, tietysti selkä saisi olla paremmin mukana ja kaulan ei tarvitsisi olla noin lyhyt. Tämähän helpottuu kun Toukka saa lisää voimaa ja jaksaa kantaa itsensä. Laukkakin oli ihan jees, siihen tietysti lisää rentoutta, voimaa ja hallintaa! Itseäni häiritsi kuitenkin eniten laukka-ravi siirtymiset, niitä täytyy treenata! Kokonaisuutena rata oli hyvä, pystyin jopa hymyilemään radan läpi ja olemaan iloinen näin hienosta nuoresta❤️


Tulokseksi saatiin 65.875% joka oikeutti neljänteen sijaan 31 lähtijästä. Palkintenjaossa Toukka oli ihan hämmentynyt, mutta se seisoi kerrankin hyvin paikallaan ;). Tuomarin kättely oli vähän liian jännää ja siinä neiti yritti poistua takavasemmalle. Tuomari kuitenkin tuli sitkeästi tervehtimään ja Toukkakin ymmärsi ettei siinä tilanteessa tapahdu mitään pahaa. Kaikkein eniten sitä kuitenkin järkytti kunniakierros! Hyvä että sain sen edes laukkaamaan :D


Palkintojenjaon jälkeen ohjelmassa oli vielä toinen luokka. Verkkasin vain vähän, sillä Toukka oli jo melko väsynyt. Se väläytteli kuitenkin ihan super ravia pariin otteeseen. Tavi oli ihanan ilmavaa ja energistä. Rataa ennen Toukka vähän lässähti ja väsyi, tämä näkyi myös radalla jännittymisenä. En ollut tyytyväinen kuin siihen, että hevonen yritti vaikka se oli väsynyt ja jännittynyt. Tuomarit olivat kummallisen erimieltä, toinen antoi n.55% ja toinen 61,5%. Tästä ei jäänyt kuitenkaan mitenkään huono fiilis, tiedämpähän nyt että kaksi luokkaa/pvä on vielä liikaa :)


Kaiken kaikkiaan kisat olivat hyvin järjestetty ja kaikki olivat ystävällisiä. Huippupäivä ja huippuhevonen! :)

6 kommenttia:

 1. Hyvä Toukka! Mun äiti oli tossa nuorten hevosten luokassa kolmas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Laura tais mennä siinä lauantain nuortenluokassa, mä olin perjantain luokassa :)

   Poista
 2. Voisko joskus tulla joku kuvapostaus sun varusteista?:)

  VastaaPoista