lauantai 26. heinäkuuta 2014

Mitä tekee Epeli, kun...

Ensimmäistä kertaa toteutan Tiian viikon blogihaasteen. Päätin kertoa teille nyt tarkemmin, mitä Epeli tekee erilaisissa tilanteissa, pari kohtaa piti tosin skipata, sillä ponihan ei ole vielä ratsuniässä. 

Meidän uusin temppu! Etujalat jakkaran tms. alustan päälle!

Ratsastus


... se ei jaksaisi lähteä töihin? Epeli heittäytyy hankalaksi, se pureskelee riimunnarua, harjoja, kenkiäni tai mitä tahansa suuhun sopivaa. 

... se pelkää jotain estettä? Shetlanninponihan ei pelkää juuri mitään, ei edes esteitä, mutta jos sitä ei huvita hypätä, se juoksee reippaasti ohi.

... maastossa pitäisi mennä ojan yli? Pikkuojista se tulee kiltisti hyppäämällä, isompien kohdalla pitää käydä pikkuinen neuvottelu jonka jälkeen poni yleensä hyppää niistä yli.

... maastossa tulee traktori/joku muu iso auto vastaan? Tämä riippuu ihan päivästä, välillä poni ei ole moksiskaan ja välillä se on valmis kääntymään ympäri ja juoksemaan pakoon (myös kärryt perässä)...

... käytän raippaa? Se heilauttaa häntää tekemättä mitään, pukittaa tai reagoi oikein eli liikkuu eteen. Tämäkin täysin fiiliksen mukaan ;)


Hoitotoimenpiteet

... puhdistan kaviot? Poni nostaa kiltisti kaikki kaviot käskystä, mutta joskus se saattaa heittäytyä ärsyttäväksi, nojailla ihmiseen, kuopia ilmaa tai tehdä muuta hölmöä.

... pesen sitä? Peseminen on Epelistä ihan okei, se seisoo paikoillaan niin kauan kun sillä on jotain näperrettävää, ponilapsi tarvitsee runsaasti virikkeitä ;)

... laitan sille suitset? Poni laskee ensin pään toodella alas, jonka jälkeen se imaisee suitsien tutit suuhunsa, jonka jälkeen minä  saan kaivaa ne ulos sen suusta.

... kiristän satulavyötä? Satulaan on tutustuttu vasta pari kertaa, eikä poni reagoi satulavyön kiristykseen, se ei osaa edes pullistaa!

... suihkutan hyttysmyrkkyä? Myrkkyä voi suihkuttaa vaikka keskelle ponin otsaa, ja se ei ponia haittaa.

... haen sen sisälle tarhasta/laitumelta? Poni saattaa tulla höristen vastaan tai vastaavasti häipyä kuin pieru saharaan, ikinä ei voi tietää!Sekalaiset

... se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvissä? Poni saattaa hirnua ja höristä, mutta muuten sitä ei yksinolo häiritse. Epelin egolla yksinolo ei ole ongelma, poni on ehkä maailman rohkein ;)

... se karkaa? Se lähtee syömään, josta se eksyy helposti kiusaamaan muita hevosia tai vikittelemään tammoja. Myös tavaroiden tutkiminen, rikkominen ja heittely on huippu kivaa! 

... se näkee uuden hevosen? Ensin poni hörisee ja katselee uutta tulokasta tarkasti. Jos se pääsee lähikontaktiin se alkaa vikistä ja pöristä.

... se maistaajotain pahanmakuista? Epeli ravistelee päätään tuimasti ja sylkee pahan ruuan suustaan. Usein se kuitenkin jatkaa epäilyttävän makuistenkin asioiden syöntiä...

... se lastataan? Epeli rakastaa trailereita, joten ponny tepastelee sinne innoissaan, pää maassa haistellen ja tutkien.

... se kerjää ruokaa? Se ottaa shetlanninponien koiranpentuilmeen ja katselee megasuloisesti tuuhean otsatukkansa alta. 

Yksi parhaista kerjäysilmeistä

Mitä hevoseni tekee juuri nyt? Pelottelee kärpäsiä ötökkäasussaan ;D


8 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus ja ylisöpö Epeli<3

  VastaaPoista
 2. Kivasti kirjoitettu postaus! Ja ihana Epeli <3 :)
  suomenhevostamma.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Kivasti kirjoitettu postaus, tein itsekin tämän haasteen :)
  www.munomatosisoma.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Epeli on melko huvittava ötökkäasussaan ;D

  VastaaPoista