lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kesäkuulumiset

Kylläpä on edellisestä kunnon kuulumispostauksesta aikaa! Piti ihan itse selailla blogin postaushistoriaa ja edellinen kuulumispostaus löytyi helmi-maaliskuulta, hups...


Aloitetaan vaikka Epelistä. Poni on ollut lähes koko kesän raivostuttavan orimainen, ja siksi se päätyykin ruunattavaksi ilmojen viilennyttyä. Se karkailee paljon ja yrittää päästä karkureissuillaan muiden hevosten laitumille. Tämä alle metrinen poni käy surutta taistelemaan n.165cm korkean puoliverisen kanssa, eli poni on täysin itsesuojeluvaistoton. Shetlanninponin ego tuntuu olevan niin mahdottoman suuri! Onneksi Epelillä on suuri karsina (9m2), jotta se mahtuu sinne valtaisan egonsa kanssa :D

Ponin liikunta on koostuu yhä erilaisista kärrylenkeistä, irtohypytyksestä, juoksutuksesta yms. Muutama päivä sitten muistin ottaa myös ohjasajon takaisin meidän liikuntaohjelmaan! Poni toimii siinä huomattavsti paremmin kuin keväällä, mikä on varmasti kärryttelyn ansiota!

Toukallekkin kuuluu hyvää! Sen seuraavat kilpailut ovat vasta kuun lopussa Janakkalassa, joten kisataukoa tulee lähes kuukausi. Nyt me lähinnä maastoillaan ja treenataan kotona ja valmennuksissa.  Ratsastaessa yritän panostaa laukkaan ja rentouteen, sillä ne vaativat eniten harjoitusta.Maanantaina ja tiistaina (keskiviikkona oli Pätkiksen vuoro) me käytiin Toukan kanssa meidän valmentajan "valmennuskurssilla", jossa teemana oli istunta. Toukka toimi ihanasti molempina päivinä ja itsekkin sain istunnasta kehuja, pitkästä aikaa. Ongelmiani ovat katse niskassa, joskus liian pyöreä selkä (johtuu juurikin tuosta katseesta) ja oikean jalkaterän kääntyminen. Näillä situntapainotteisilla tunneilla onneksi keskityin kunnolla näihin ongelmiini, jonka ansiosta hevonenkin liikkui aivan uudenlaisella tavalla!Myös Pätkiksen kanssa sujuu mukavasti. Muutamissa kisoissa on käyty, Laaksolla homma meni ihan päin persettä kengän puuttumisen vuoksi, mutta ainakin tiedän ettei Pätkiksen kanssa ole asiaa radalle ilman kaikkia kenkiä... Nastolassa saatiin onneksi parempi tulos, tosin Pätkis alkoi hieman liikaa huolehtia radan vieressä tarhaavasta hevosesta... Noh, kivoja pätkiä, ratsastaessa tuntui melkoisen karmealta, mutta ulospäin se ei ilmeisesti näkynyt. Hevosta kehuttiin ryhdikkääksi, ja toinen tuomari kirjoitti että meillä oli edellytykset parempaan, ihanasti sanottu! Nyt hyvillä mielin kohti elokuuta, jolloin meillä on seuraavat kilpailut!


Ei meillä kuitenkaan ihan niin helppoa ole ollut, mitä teksti antaa ymmärtää ;). Meillä on tällä hetkellä yhdeksän  hevosta, talvella määrän ollessa lähes puolet pienempi (viisi). Täällä on siis ollut jos jonkinlaista karkaamista ja hässäkkää. Hevosmäärän muutos näkyy etenkin Pätkiksessä, joka ottaa stressiä muuttuvasta laumasta. Onneksi pikkuherra sai uusista hevosista myös iloa itselleen, eli jos kaikki sujuu suunnitellusti ja hyvin, ensivuonna maailmaan tupsahtaa kaksi Pätkä-Jätkäläistä lisää, maltan tuskin odottaa! :) Toinen tammoista on jo tiine ja toisen kiimaa odotellaan vasta. Pidetään peukut pystyssä että silläkin tärppää!Pätkis onnistui irrottamaan ötökkähattunsa, jos siis ihmettelette tuota ihmeellistä mustaa "rättiä"

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja ihania kuvia! :3

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, pitkästä aikaa:) Ja hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. Teetkö kisoista postausta? Ja millä tallilla, jos saan kysyä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En viitsi tehdä näistä kilpailuista postausta, kun menivät niin poskelleen :( Hepat asuvat sii omalla tallilla, jos sitä kysyit? :)

   Poista