lauantai 14. kesäkuuta 2014

Toukan aluekoulukisadebyytti!

Toukka käväisi siis Ypäjän kisaviikolla suorittamassa ensimmäiset alueluokkansa kouluratsastuksessa. Luokiksi valitsin He C:n, joka oli avoin suomenhevosille ja poniratsukoille, sekä He B nuorten hevosten kenttäohjelman, joka oli avoin nuorille.

Kilpailut olivat siis torstaina. Ratsastin Toukkaa ihan kunnolla maanantaina, tiistaina(valmennus) ja keskiviikkona. Treeneistä ei jää nyt maanantain eikä tiistain osalta kovinkaan positiivinen fiilis. Toukkan oli aivan mahdottoman vaikea keskittyä, se vain kaahotti hirmuista vauhti paikasta toiseen, ilman minkäänlaista kontrollia.
Keskiviikkona onnistuin hieman paremmin ja sain tamman liikkumaan jo melko rentona, kevyenä ja sopivan energisenä. Kisoihin lähdettiin siis ihan hyvillä fiiliksillä.
Onnistuin kerrankin sykeröissä ihan kohtuullisesti! Suomenhevosen paksu tukka ei vaan ole kivaa letitettävää!
Torstaille oli luvattu melkoista sadetta, mutta meillä kävi ihan ilmiömäinen tuuri sadekuurojen osalta! Kummankaan starttini aikana ei satanut, vaikka niiden välissä vettä tulikin melko paljon. Muita märkiä ratsastajia katsellessa tuli kyllä melkoinen Hannu Hanhi-olo :D

Kuvat ovat vain surkeita screenshotteja, pahoittelen!
 Varasin verkkaan noin puoli tuntia, mutta luokka menikin arviotani nopeammin. Verkassa T ei muutenkaan ollut mitenkään hyvä ratsastaa, se pelkäsi sateenvarjoja, tuntuma oli liian vahva, eikä se kuunnellut istuntaa/pohjetta riittävästi. Laukkakin oli järjetöntä riehumista! Olin itse ehkä tuudittautunut liikaa siihen, että "yleensä se on kisoissa niin kiva ratsastaa". Eikä mulla siis ollut varasuunnitelmaa, jos hevonen onkin huono.
Siirtyessäni radan päätyyn ratsastin keskittyneesti kierros toisensa jälkeen harjoitusravia, yritin vain istua hiljaa ja saada Toukan rentoutumaan ja kantamaan. Lopulta n. viiden minuutin harjoitusravijumputuksen jälkeen onnistuin saamaan Toukan avuilleni ja siitä olikin kiva suunnata radalle!

Radalla Toukka oli jälleen kerran viisas! Raviosuus oli tasainen ja siisti, tosin yhden askeleenpidennyksen ratsastin pahasti vinoon. Myös pysähdykset olivat jälleen tasajaloin, mutta peruutuksessa neiti heittäytyi vinoksi, kiemurtelevaksi toukaksi :D. Laukassa kontrollia olisi saanut olla enemmän, mutta oli se kymmenen kertaa parempaa kuin kotona! Pieniä rikkoja, mutta kaiken kaikkiaan viisas hevonen, jota oli kiva ratsastaa!

Tiukalta tuomarilta saatiin prosentteja 62%, josta olin melkoisen yllättynyt! Tuomarilla oli tiukka linja, ja kärkipään sijoittuneista osa oli startannut He A:ta, joten sijaan 13/38 sai olla erittäin tyytyväinen! Tuomari oli tykännyt etenkin tahdikkaasta raviosuudesta (askeleenpidennys 7) ja hevosen energiasta. Laukkaan toivottiin lisää voimaa.

Nuorten luokan verkassa Toukkis oli rauhallisempi ja se kuunteli apuja hyvin. Minun piti startata luokan toisena, mutta ensimmäinen olikin jäänyt pois joten jouduin radalle yllättävän aikaisin. Jännityin ehkä itse hieman, joten Toukkakaan ei ollut enää niin reto. Se teki kuitenkin jälleen hyvää työtä ja selvisi ensimmäisestä He B:stään kunnialla läpi! Toinen laukkalävistäja tippui raville ja keskiravin linjan hukkasin itse, muita rikkoja ei juuri ollut. Prosentteja kertyi n. 58% tuomareiden ollessa tiukalla päällä, mutta hyvä niin! Toukkaan toivottiin lisää rentoutta ja kantovoimaa, mutta sen ravista ja liikkumisesta pidettiin jälleen. Paperissa oli tasaista 6, pari seiskaakin, mutta nuo rikot pudottivat pisteitä harmittavasti. Ilman niitä oltaisiin päästy siihen 60% tuntumaan, mutta pääasia oli, että hevosesta pidettiin ja se suoritti niin hyvällä asenteella.

Juuri tuo asenne ja liikkeet tulevat varmasti olemaan Toukan valttikortteja jatkossakin! Nyt vaan treenataan lisää ja jatketaan aluekilpailuiden parissa! :)

2 kommenttia: