maanantai 19. toukokuuta 2014

Istunta kunniaan!

Sain vihdoin kamerani huollosta ja kaverin kuvailemaan, joten pitkästä aikaa luvassa on tuoreita ratsastuskuvia :)!
Pätkis on nyt päässyt treenaamaan melko ahkerasti. 9.5 käytiin valmennuksessa Aulangolla ja seuraavana päivänä 10.5 käytiin tutustumassa Keski-Suomen aluekoulukilpailuihin. Valmennuksessa tuli taas koettua kunnon ahaa-elämyksiä.
Kuvaushetkellä meillä ei ollut ihan paras päivä, mutta ei anneta sen häiritä!

Pätkis on saanut raviin kivaa ryhtiä ja letkeyttä. Jalatkin nousee jo ihan erilailla :)

Ainahan istunnan merkitystä korostetaan, mutta nyt tajusin miten tärkeä se oikeasti onkaan! Jos istunta ei ole kunnossa, en saa Pätkistä liikkumaan selkä ylhäällä, takajalat aktiivisina, jolloin meno on epätasaista. Kaikki sujuu loistavasti vasta, kun istun kunnolla keskellä satulaa(tämäkään ei ole ihan niin yksinkertaista ;)), pidän tasaisen tuntuman ja ratsastan jalalla eteen. Kaiken tämän ollessa kunnossa saan Pätkiksen nostamaan selän ylös, jolloin se pyöristyy ylälinjastaan ja tulee höyhenen kevyelle, tasaiselle tuntumalle ja on samalla oikein energinen. Se fiilis on vaan sanoin kuvailemattoman mahtava! Etenkin laukassa tämä fiilis on helposti saavutettavissa ja sen seurauksena Pätkiksestä on irronnut upeita laukkapätkiä. Laukan kautta tätä fiilistä on löytynyt myös raviin. Toki välissä on yhä niitä huonoja päiviä, mutta ne hyvät päivät ovatkin aina vain parempia :). Nyt vaan treenataan kovasti, ainakin tiedän mihin pyrkiä :)

Loppuun vielä nopea kisakuulumispäivitys. Käytiin siis 10.5 Korpilahden ratsastajien aluekoulukilpailuissa, Keski-Suomessa(meiltä vain noin 1h 45min ajomatka). Menin siellä rutiinin puutteessa kaksi He B:tä. Ensimmäisen luokan verkka oli kamala! Mutainen ja siellä mennä köpötteli rajaamaton määrä hevosia. Tämä ei meidän oripojalle sopinut, se stressasi muita läheltä suhahtelevia hevosia hirveästi! Menin sitten pois verkasta ja taivuttelin Pätkistä traikkualueella ja toivoin, että olisin saanut sen rennoksi. Radalla se rentoutui vain hiukan, mutta mukaan mahtui monta kivaa pätkää(mm. laukkaa) ja kuskin mokailuja(unohdin yhden voltin...). Toiseen rataan oli vielä aikaa joten Pätkis sai odotella kopissa, ja oli jälleen niin hienosti! Toisessa luokassa se oli miljoona kertaa parempi! Vähän se väsyi pitkästä odotuksesta verkassa ja kopissa, mutta se oli rento ja kahdella ohjalla. Lopulta oltiin ensimmäisen luokan kakkosia, hieno poika!❤️
Saatiinpahan taas rutiinia tähän touhuun, yksi rento rata ja sijoitus, tästä on kiva jatkaa! :)

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja tosi kivoja kuvia! :) Mikä kamera sulla muuten on? :)

  VastaaPoista
 2. Ääh! Harmittaa tosi paljon kun löysin ekan kerran sun blogin niin en muistanut liittyä lukijaksi ja myöhemmin tuli semmonen "löysin joskus tosi hyvän blogin mutta unohdin sen nimen". Onneks löysin uudestaan, hyvä blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva, että löysit blogiini uudelleen! Kiitos kivasta kommentista, tervetuloa lukijaksi :)

   Poista