tiistai 13. toukokuuta 2014

Pieni Toukka suuressa maailmassa

Toukka kävi tutustumassa ensimmäisiin "kunnon" kilpailuihinsa Tampereella 4.5 järjestettyjen aluekoulukisojen seuraluokassa. Kilpailut olivat todella suuret, lähtöjä taisi olla liki 200. Tämä olikin meille mahtava tilaisuus nähdä miten Toukka reagoi isoihin verkkoihin, suureen hevosmäärään, tuomareiden autoihin ja lähtömerkkien tööttäyksiin. Nämä olivat myös meidän ensimmäiset ulkokisat :).

Lähtöni oli puoli yhdentoista aikaan, joten aamulla ei tarvinnut herätä ihan järjettömän aikaisin letittämään. Herättyäni heitin muut hevoset ulos ja kääntelin sykeröt leteistä, jotka olin tehnyt jo edellisenä  iltana. Letit eivät olleet yön jäljiltä huippukunnossa ja jouduinkin tekemään suurimman osan niistä uudestaan.
Leikkasin harjankin muutamanivä ennen kisoja, on se vaan niin vaikeeta leikata suoraan!
Häntä oli sentään pysynyt edellisen päivän pesun jäljiltä puhtaana, mun Nici-ruusushampoo on niin hyvää!
Perillä oltiin hyvissä ajoin, ja T odotteli melko kiltisti kopissa. Verkkaan menin noin puolta tuntia aiemmin. Verkka oli maneesissa, sillä ulkokentällä oli kolme koulurataa. Maneesi oli jaettu ratojen mukaan, joten jokainen sai verkata oman luokkansa kilpailijoiden kanssa, tosi hyvä idea! Tälläisen määrän yhteisverkka olisi nimittäin voinut olla aika pelottava...
Toukka oli verkassa tosi tyytyväinen, katseli ympärilleen, muttei kuitenkaan pelännyt/kyylännyt mitään. Se teki kaiken mielellään, oli kevyt ja kuunteli apuja. Hevonen oli kymmenen kertaa parempi kuin kotona, jopa laukka sujui! Ratsastin hevosen siis vain hyvin avuille, mutten tehnyt mitään ihmeellistä. Lisäyksiä ja isoa ravia tuli ehkä ratsastettua liikaa, mutta se vaan tuntui niin kivalta :D

Kentän pikkuverkkaan siirryttäessä Toukka tuntui yhä mukavalta, eikä se ihmetellyt kouluaitoja, autoja yms. Valmistautuessani näytin Toukalle kouluaidat ja sitten vain kävelin. En halua luoda nuoreen ja kokemattomaan hevoseen liikaa painetta, joten päätin ratsastaa radan niin rennosti, kuin mahdollista jotta molemmille jää hyvä mieli :).

Radan "sisälläkään" Toukka ei jännittynyt eikä muuttunut erilaiseksi ratsastaa. Se suorastaan haluaa tulla huomatuksi ja loistaa. Mikä onkaan parempi paikka päästää sisäinen showhevonen valloileen kuin kilpailut? ;D
Rata alkoi vähän turhan takkuillen. Ratsastin maneesikisoihin verrattuna reippaasti, mutta jäin silti vielä hissuttelemaan liikaa. Toukan ravi on niin iso, että se saisi liikkua ihan kunnolla eteen, jottei tahti kärsi. Olen vain niin tottunut Pätkiksen pikkuseen raviin :). Pikku hiljaa aloin kuitenkin luottaa siihen, että kaikki sujuu ja saimme ravin rytmistä kiinni. Lisäyksistä tuli kaikista 7 ja tahdikkaaksikin kehuttiin, peruutus ja pysähdys olivat myös seiskan arvoisia(jee, näitä on reenattu!), jopa käynti käveltiin ihan ok:sti.
Hienoin onnistuminen oli kuitenkin laukkaosuus! Nostot olivat täsmälliset (7), ensimmäinen laukka oli vähän vallatonta ja lävistäjän jälkeen Toukka päätti lisätä homman vaikeusastetta tekemällä vaihdon(ja siitä numeroksi 4)...
Tässä sitä "willilaukkaa"
Oikeasta laukasta saatiin kuitenkin kaksi seiskaa. Jopa lopun lyhyt raviosuus pystyttiin ravaamaan(tähän mennessä Toukka on aina nostanut laukan...)
Rataan (tai lähinnä Toukkaan) olin todella tyytyväinen ja Toukkakin ihan hämmentyi kun kehuin sitä niin kovasti ;).

Tuomarin kommentit olivat jälleen oikein paikkansapitävät: Ravissa alkuun tahti hieman vaihteli, anna ravata enemmän. Innokas laukka, hienot lisäykset. Ja 64,773% ja 5/19.

On se Toukka aikamoinen kone, kaikista kilpailuista rusetti ja suoritukset vain paranevat! Kisojen jälkeen se sai runsaasti kehuja ja seuraavan viikon se sai viettää maastoillen. Eipä neidistä voi olla kuin ylpeä, sen on syntynyt kilpahevoseksi ;)

6 kommenttia: