maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tawast Riders seurakoulukilpailut 16.3

Vähän myöhässä tämä postaus, mutta ei anneta sen häiritä ;).
Toukan ja mun toiset yhteiset kilpailut olivat siis Hämeenlinnassa, eli ajomatkaa oli kopin kanssa vain 30min. Harkitsin tarkkaan näihin kisoihin lähtemistä, sillä näissä samaisissa kilpailuissa ollaan  käyty usein kauden alussa hakemassa kisarutiinia ja joka ainoan kerran joku tallin hevosista on karannut. Pätkiksen kanssa en sinne enää lähde, sillä orin kanssa ei ole mukava olla vapaiden hevosten joukossa ;).  Poikkeusta ei tapahtunut tälläkään kertaa, vaan odotellessamme verkan alkua tallista karkasi yksi hevonen. Noh, se saatiin nopeasti kiinni, eikä Toukkakaan sanonut mitään, vähän vain säpsähteli. Mitään traumoja ei siis syntynyt kenellekkään ;). Ja muuten kilpailut olivat oikein sujuvat ja mukavat, suuresta lähtijämäärästä huolimatta.
Verkassa Toukka oli ihan liekeissä, eikä olisi muuta tehnyt kuin ravilisäyksiä :D. Sain kuitenkin ratsastettua kaikki askellajit läpi ja hevonenkin tuntui kivalta, vaikkei se keskittyminen ihan huipussa ollutkaan... Verkassa oli kahdeksan ratsukkoa melko pienessä tilassa, mutta silti sinne mahtui yllättävän kivasti.  Ja samalla saatiin hyvää harjoitusta ahtaisiin verkkoihin :).
Maneesiin pääsi kahta ratsukkoa ennen "pyörimään" ja melko pian päästiin radalle. Luokka oli siis He C:1 2000.  Rata aloitettiin aitojen ulkopuolelta, ja sain omasta mielestäni ratsastettua yllättävän suoran linjan ja pysähdys oli tasan.  Tuomari ei ollut ihan samaa mieltä, vaan antoi 6, kommentilla mutkittelee. Seuraavana oli temponlisäys lävistäjällä, en saanut ihan suorinta linjaa, enkä omasta milestäni tarpeeksi hyvää lisäystä, mutta temponlisäystähän tässä vain haettiin, tuomari kirjoitti rohkeasti esitetty, 7.
Lävistäjältä jatkettiin kolmikaariselle, jonka ratsastin huonosti. Pidin passiivisesti reilua tuntumaa, enkä ratsastanut riittävästi eteen. Syynä juurikin Toukan kuumeneminen, jos hellitin hiukankin se ampaisi raketin lailla eteen. Tässä tilanteessa oikeasti pitäisi hellittää kädellä ja ratsastaa jaloilla ja istunnalla. Noh, se ei tässä ihan onnistunut, joten päädyin liikaan jarrutteluun. Täytyy korjata tämä tapa! Tuomari huomasi ihan saman, antoi 6, anna ravin edetä. 
Sitten jatkettiin temponlisäys suoralla uralla. Sain vihdoin kivan tuntuman suuhun(tarpeeksi kevyen) ja pääsin ratsastamaan kunnolla jalalla. Tästä saatiin paras numero, 8 energinen ja tahdikas. 
Harjoitusravista jatkettiin sitten pysähdykseen ja peruutukseen ja siitä jatkettiin taas ravia. Pysähdys oli onneksi tasan ja peruutus oli ihan okei. Numerona 6,5 ja kommentti pys. tasan. 
Kolmas temponlisäys oli vuorossa seuraavaksi, se sujui ilman mutkia energisesti, 7, tahdikas. 
Ravin jälkeen se alamäki sitten alkoikin ;). Ensimmäinen laukannosto oli todella pinkeä, oikea singahdus, vaikka laukannostot sujuvat treenissä hienosti. Tuomari näki saman, 6, kireä. Nostosta jatkettiin keskiympyrälle, jossa sain laukan rauhoittumaan ja hevonen kulkikin kelvollisessa peräänannossa rauhallisena, harvinaista, mutta totta. Saatiinkin siitä parhaat laukkapisteet, 7 sujuva. Ympyrältä matka jatkui laukkalävstäjälle, jossa mutkiteltiin melkoisen kovaa, ja siirtyminen tulikin liian aikaisin. Numero 6, tarkemmin loppuun. Sitten jatkettiin vasenta laukkaa nosto jälleen liian pinkeä, tuomari jälleen täysin samaa mieltä, 6, pinkeä. Seuraava keskiympyrä oli huko rytmiltä ja tieltään, 5,5 tasaisemmin kääntymään. Laukkalävistäjä oli myös kehno, 5,0 säilytä linja, kiireinen siirtyminen. 
Ei se laukka sentääm tälläistä peltotykittely-laukkaa ollut ;)
Loppuun tuli vielä ravivoltti, jossa Toukka teki saman tempun kuin viimeksi, eli yritti nostaa laukan. Sain laukan "tukahdutettua" , mutta ratsastin voltin alitemmossa. 5, valuu ulos, alitempo. Lopputervehdykseen ehdittiin onneksi skarpata, sain ratsastettua suoran linjan ja pysähdys oli tasan, 7, suora. 

Radan jälkeen olin oikein tyytyväinen, Toukka on kisoissa lähes rauhallisempi kuin kotona :D. Kiire oli, mutta laukassakin saatiin pari hyvää pätkää, ja ravilisäyksiin ja pysähdyksiin sai olla tyytyväinen. Etenkin viime kertaan verrattuna parannus oli huikea, hieno tyttö!❤
Alapisteet ja loppukommentitkin olivat oikein hyvät. Tuomari oli tosi kiva, melko tiukka ja häneltä saa aina kivaa ja rakentavaa palautetta! Kaikki alapisteet olivat siis seiskoja ja loppukommenteina: Positiivinen ja potentiaalinen ratsu. Vaatii lisää voimaa takaosaan. Näyttävä ravi. Huolella 
esitetty rata.  
Prosentteja kertyi 65,250% ja se oikeutti sijaan 4/33. Ihania kommentteja ja ihana hevonen, innolla odottelen seuraavia kisoja :)!

6 kommenttia:

 1. Itse olin samaisessa luokassa kuudes ja näin jälkeenpäin ihmettelen kun en sinua verkassa, radalla tai varsinkaan palkintojenjaossa (joka oli kyllä melko epävirallinen, mutta kaikki taisivat kuitenkin olla paikalla) nähnyt:O ehkä sinä näit minut;) itse olin muistaakseni tokavikan verkkaryhmän vika enkä nähnyt tätä karkaustapausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse lähdin 7/33 eli ensimmäisessä verkkaryhmässä. Lisäksi minulle kerrottiin ettei meidän tarvitse jäädä ahtaalle parkkikselle odottelemaan palkintojenjakoa, vaan voimme viedä nuoren hevosen kotiin ja antaa samalla parkkitilaa muille :). Itselläni olisi ollut pikkuisen pidempi aika odoteltavana kuin sinulla ja tutut nappasivat ruusukkeeni :)

   Poista
 2. Wow, onnea ihan superisti :) Ootte ihan huippu pari ♥
  http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Onnea Toukalle ja sinulle. Hyvät prosentit!

  tavoitteenahuippuratsu.blogspot.fi

  VastaaPoista