sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Mitä kuuluu Pätkikselle?

Blogin ehdoton päätähti ei ole nyt hetkeen päässyt komeilemaan postauksissa, mutta nyt korjaan asian :)!
Pätkis ja Epeli ulkokarsinassa, yritin kuvata Epeliä, mutta Pätkis halusi välttämättä lähikuvaan ;)
Pari viikkoa sitten Pätkis alkoi tuntua ratsastaessa vähän kummalliselta, ja pian huomasimme sen nostelevan omituisesti ylähuulta ratsastaessa. Tajusin sitten heti, että vian on oltava suussa. Niinpä heitettiin suitset narikkaan ja ratsasteltiin eläinlääkärin tuloon asti riimulla. Eläinlääkäri oli onneksi tulossa jo viikon sisällä rokottamaan noita otuksia, joten kauaa ei onneksi jouduttu odottelemaan.
Pätkiksen suu on onneksi kerta kerralta parempi, koukkuja ja piikkejä on aina vain vähemmän, hyvään suuntaan ollaan siis menossa :). Muutamat koukut sieltä kuitenkin löytyivät, joiden seurauksena Pätkis oli purrut poskeen haavankin. Se on niin ihana mies, kun se kivusta huolimatta jatkoi urheasti työntekoa♥

Raspauksen jälkeen ratsastin vielä viikon riimulla, jotta Pätkiksen suu sai parantua rauhassa. Kentällä mikään ei oikein toiminut riimulla, joten maastoilin todella paljon. Viimeisinä "riimupäivinä" jokin kuitenkin loksahti paikalleen ja Pätkis oli aivan huippukiva ratsastaa! Tästä innostuneena jatkoin vielä pari päivää riimulla, kunnes uskalsin laittaa suitset päähän.

Muutaman päivän normaalin ratsastuksen jälkeen suunnattiin myös Rosalin valmennukseen Aulangolle. Saatiin jälleen ihan mahtavia neuvoja ja ajoittain Pätkis toimikin paremmin kuin ikinä! Rosali pakotti minut keskittymään tahtiin ja omaan istuntaani, jolloin hevosen oli mahdollista kantaa itsensä, liikkua hyvässä rytmissä ja olla aktiivinen. Hirveästi sain taas ajattelemista ja treenattavaa kotiin.
Kotonakin kaikki on sujunut tosi kivasti, tuntuu että tiedän vihdoin mitä pitää tehdä :).
Nyt kun suu on kunnossa saan pidettyä kevyen, mutta tarpeeksi "vahvan" tuntuman ja samalla pääsen ratsastamaan jalalla eteen. Samalla yritän tietysti muistaa, etten saa ajaa Pätkistä ylitempoon, vaan yritän ratsastaa rytmissä ja tarkasti.
Helpommin sanottu kuin tehty, mutta tätä asiaa aion treenata tosissani! On niin palkitsevaa treenata, kun hevonen on päivä päivältä hienompi♥!
Nyt jatketaan treenaamista ja maastoilua, ja tähdätään kauden ensimmäisiin kisoihin, vielä kun osaisin päättää mistä kisoista me kisakausi aloitetaan ;)

6 kommenttia:

 1. Tosikivoja kuvia ja kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit, sillä harvoin teen postausta kännykkäkuvista :)

   Poista
 2. tosi kiva postaus!:) Ja kuvatkin oli söpöjä<3

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi, ulkoasu blogissasi on upea :)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista