tiistai 22. huhtikuuta 2014

Hämeenkyrö aluekoulu 21.4

Huh huh! Enpä ole ikinä miettinyt näin kauaa kilpailuihin ilmoittautumista! Näitä Hämeenkyrön kisoja ennen mietin ja jahkailin monta tuntia ja lopulta ilmoittauduin viimeisenä ilmoittautumispäivänä kymmenen jälkeen illalla.  Olisi ollut kiva aloittaa kausi Pätkiksen kanssa He B:stä, kun se viime kausi ei ollut mitenkään loistelias... Valitettavasti sen yhden vaivaisen He A sijoituksemme takia on vaikea löytää avointa He B:tä, siispä oli mentävä tuo A. Jostainhan se kisakausi on aloitettava!
Kuvia ei nyt ole, mutta kännykkäkuvat saavat kelvata täytteeksi :)
Mikään ei tuntunut onnistuvan kisoja edeltävinä päivinä, ja mietinkin perumista moneen kertaan. Sitkeästi päätin kuitenkin lähteä kokeilemaan onneani. Luokkani alkoi vasta 13.30, joten ehdin rauhassa siivota tallin ja puunata Pätkiksen. Tein piitkästäaikaa ranskanletin kisoihin ja pesin Pätkiksen hännän ruusushampoolla. Pätkiksen häntä on vaan niin täydellinen❤️❤️Kisapaikalla oltiin hyvissä ajoin ja Pätkis matkusti tapansa mukaan hienosti! Kivan kisapäivän kruunasivat ihana ilma ja omat synttärit :). Sain lahjaksi mm. uudet jalustimet, kannukset ja kisahuovan, joten kisa-asukin tuli päivitettyä. Vanhat jalustimet olivat jo ruostuneet, joten ne oli korkea aika uusia ;).
No, mutta takaisin aiheeseen, kisapaikalla katseltiin muutama rata ja sitten otettiin Pätkylä kopista ja suunnaattiin verkkaamaan maneesiin. Verkassa Pätkis oli energinen, mutten saanut siihen kunnon "otetta". Ihan hyviä pätkiä tuli, muttei mitään huippufiiliksiä. Ennen rataa päädyin vain taputtamaan urheaa heposta ja toivomaan parasta. Hevonen ei tuntunut omalta itseltään, mutta kovasti se yritti!

Luokka oli siis He A:10. Rata meni läpi niin, että hevonen tsemppasi ja kuski mietti, että milloin voin keskeyttää. Meno oli jotenkin epätasaista, ja hevonen kuunteli oikeastaan vain jalkaa. Se on nyt ollut herkkänä pölylle ja se pärskähteli ja ravisteli päätään rajusti, onneksi radan jälkeen(mutta vasta jälkeen, koska se yritti ja tsemppasi radalla niin kovaa!) joten tämänkin saattoi olla osasyynä.
Itseeni en ole ollenkaan tyytyväinen. Olin vähän flegmaattinenja hidas(jätin hevosen yksin), kun Pätkis oli niin erilainen kuin yleensä. Ravi- ja käynti oli ok:ta, mutta laukassa löydettiin jo vähän nappuloita(bravuuri eli vastalaukka ainakin onnistui), jonka jälkeen myös lopun raviosuus oli paaljon parempi. Numerot nousivat vitosista ensin kutosiin, laukassa mukaan tuli seiskaa ja lopun raviosuuskin oli seiskaa. Kiva juttu, että numerot sentään paranivat loppuun ja päästiin tästä kankeudesta.

Radan jälkeen olin aivan maani myynyt, en niinkään pettynyt, mutta surullinen. Itseeni siis. Hevonen ansaitsi kaikki mahdolliset kehut! Pätkiksen asenne oli niin loistava! Se yritti miellyttää ja tehdä kaiken oikein ihan viimeiseen asti. Olin ihan varma, ettei päästä edes läpi ja häpesin "saamattomuuttani" radalla. Toki oli ehkä parempi että yritin ratsastaa reippaassa temmossa ja välttää turhaa sähläämistä(vaikkei kaikki toiminutkaan) jos toinen vaihtoehto olisi ollut hirveä sählääminen ja säätö. Hevosta riisuessa ja kehuessa päätin, että jos saan edes 55% niin täytyy olla tyytyväinen. Äiti kävi kuitenkin hakemassa paperin ja tulos oli 59%! Toinen tuomari antoi about 57% mutta toinen olisi antanut 61%. Tuon radan jälkeen oli kyllä vähän vaikea uskoa näitä prosentteja todeksi. Tässä nähdään kuitenkin se, kuinka paljon energinen hevonen vaikuttaa suoritukseen! Viime vuonna, kun en saanut Pätkistä liikkumaan kunnolla pohkeen edessä, numerot olivat paljon huonompia. Onneksi me ollaan kehitytty juuri tässä meidän suurimmassa ongelmassa! Olen niin onnellinen!! Näin surkea kauden avaus ratsastajalta, mutta hevonen oli hienompi kuin ikinä. Tästä on suunta vain ylöspäin!

Myös tuomarikommentit olivat aivan ihania! Paljon oli kritisoitavaa, mutta hevosta kehuttiin kompaktiksi ja kivan ENERGISEKSI suomenhevoseksi. Myös liikkeistään se sai seiskan.

Voi että, olen niin iloinen Pätkiksen tsempistä ja siitä, että siitä pidettiin noin kovasti (oikei eihän siitä voi olla pitämättä). Nyt vaan armotonta treeniä, kuskin tsemppausta ja herättelyä ja suunta kohti uusia kilpailuja, kera maaailman parhaan Pätkiksen❤️!

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus:) ja itse olen saanut alitemmossa liikkuvan ponin kanssa 54%...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin olen saanut paljon huonompia, etenkin hidas hevonen kansallisessa He A:ssa pudottaa pisteitä hirveästi! Onneksi hevonen oli tällä kertaa energinen, eikä hidas :)

   Poista
 2. Ois kiva jos laittaisit kuvia kisoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei haloo taas! Ensimmäisessä kuvatekstissä jo kerroin ettei minulla ole kuvia/enkä ole löytänyt yhdenkään kuvaajan kuvia. Tietysti laitan kuvia, jos niitä on! Ja mikään ei pakota lukemaan kuvatonta postausta, kun siitä on jo alussa kerrottu :)

   Poista