lauantai 22. maaliskuuta 2014

Pätkiksen ystäväkirja

Näitä ystäväkirja-postauksia on pyörinyt jo muutamissa blogeissa, joten innostuin itsekkin tekemään tällaisen. Nää on niin söpöjä ❤

Nimi
Oikea nimeni on Pätkä-Jätkä, mutta kutsumanimenä toimii Pätkis. Lisäksi mamma kutsuu minua Pöksäksi, Pätkyläksi, Pörriksi ja mamman mussukaksi, mutta hei, rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Ikä
Täytän kesäkuussa 12vuotta. Lahjatoivekkin on jo valmiina, haluan ison synttärikakun!
Viimevuotinen kakkuni
Kansalaisuus
Saatte ehkä yllättyä, mutta suomenhevosena olen ihan suomalainen! Olen kuitenkin siinä mielessä erikoinen suomenhevonen, että omistan kansainvälisen FEI:n passin.  Sain tuon passin muutama vuosi sitten, jotta pääsin kavereiden kanssa kilpailemaan Norjaan ja Tanskaan.

Isä, äiti, sisarukset
Äitini on kaunis suomenhevostamma. Äiskältä olen perinyt ainakin värini, ehkäpä myös ihanat silmäni.
Isi oli oikea supermies ravimaailmassa. Pienestä koostaan (144cm) huolimatta isi juoksi kovaa ja rohkeasti ja menestyi hienosti! Ihmiset sanovat, että olen ihan isäni poika, sillä muistutan paljon isääni. Isi kuoli 2012, mutta eli kuitenkin 24-vuotiaaksi. Toivottavasti elän ainakin yhtä vanhaksi kuin isi!
Minä...
Iskä❤
Sisaruksia minulta löytyy isin puolelta 131 kappaletta ja äidin puolelta niitä löytyy kaksi. Huiman sisarpuolilauman joukosta löytyy kuitenkin yksi täyssisko(pikkusisko) Taika-Mimmi. Siskossa ja minussakin on pikkuisen samaa näköä :).

Jouhien väri
Hiukseni(joita täytyy mamman mielestä kasvattaa pitkiksi) ovat kauniin punaiset, mutta häntäni on upean kirjava. Siitä löytyy punaista, ruskeaa ja hopeaa. Häntä on ylpeyteni :)
Mistä pidän
Ruuasta! Syön mitä vaan ja milloin vaan!
Lisäksi tykkään tytöistä, etenkin liinakot ja rautiaat suomenhevostammat ovat lähellä sydäntäni. Tyttöjen ja ruuan lisäksi harjailu kuuluu suosikkeihin! Minusta on ihanaa, kun mamma hipelöi etenkin korvianja päätä...
Lisäksi rakastan ponikaveriani, jonka kanssa voin leikkiä ja jota voin tarpeen tullen kiusata. Harvinaista, että kaltaiseni uljas ori hyväksyy tarhakaverin, mutta minusta isolla miehelläkin voi olla pieniä ystäviä!

Mistä en pidä
En tykkää takanani kuuluvista epämääräisistä äänistä, rapinasta yms. Siksi en oikein ole sopivin talutusponi... Myöskin kiire, stressi ja kiusaaminen ovat minusta inhottavia asioita. Lisäksi en pidä siitä, etten saa syödä vapaasti, enkä myöskään siitä etten saa karsinan ovea potkimalla ruokaa juuri silloin kuin itse haluan!

Lempiruoka
Voi, mä tykkään kaikesta ruuasta! Paremman puutteessa olen maistanut jopa kissan raksuja ;). Mutta jos suosikki pitää valita, niin omena, porkkana, leipä(kuivattuna myös pulla, munkit, marjapiirakat, kuivakakut yms.) kaura ja heinä ovat hyvää perusruokaa. Haluaisin aina hakea ruokaa lisää, mutta mamma ei anna. Väittää minun lihovan muodottomaksi.
Ja pyh sanon minä! Luotan täysin viisaaseen sanontaan "pulla päivässä pitää luut piilossa".

Lempiväri
Hittivärejä tulee ja menee, mutta oma suosikkini -ruskea- on aina in!

Harrastukset
Ensimmäisenä (suosikkina) on tytöille runoilu. Hörähtelen matalasti ja välillä kovempaa, ihan vuodenajasta riippumatta. Jotkut tytöt rakastavat runoiluani, mutta toiset eivät kiinnostu sitten millään! Lisäksi harrastan shetlanninponini kanssa painia! Se on tosi kiva harrastus, sillä voitan ponin tosi usein. Muut väittävät sen johtuvan siitä että olen tuplasti ponia isompi ja painavampi, mutta minä en usko siihen, voitan rautaisella taidolla, ei sillä koolla ole niin merkitystä.
Lempikouluaine
Ihan ykkönen on tietysti ruokailu! Mutta jos ruokailu ei ole vaihtoehto, niin valitsen kotitalouden. Myös kouluratsastus ja valjakkoajon tarkkuuskoe ovat kivoja!

Isona minusta tulee

Toivottavasti hieno kouluratsastuksessa pärjäävä suomenhevonen! Lisäksi haluaisin lisää lapsia, sillä tykkään olla isi :)
Parhaat kaverit
Parhaisiin kavereihin kuuluu ehdottomasti Epeli! Tykkäämme toistemme seurasta, nukumme ulkona vierekkäin, leikimme yhdessä ja hengailemme yhdessä. Myös kaikki tyttöystäväni ovat kavereitani. Oikeastaan olen kaikkien kaveri, niin hevosten kuin ihmistenkin(poikkeuksena muutama ärsyttävä ruuna)
Mottoni
Elän kahden tärkeän moton voimin.
Aikainen lintu madon nappaa ja hyvä ruoka, parempi mieli
Olen AINA ensimmäisenä paikalla, kun ruokaa jaetaan!


10 kommenttia: