sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Gold Coast- The Sunshine State

Mitä kaikkea hiihtolomaani mahtui?
Noin 40h ja 29 000km lentämistä sekä upeita lomapäiviä ja mielettömiä kokemuksia.Viime viikon torstaina hyppäsin lentokoneeseen suuntana Singapore, josta matka jatkui iskän kanssa vielä Australiaan asti. Suomi-Singapore lento kesti siis 12h ja Singapore-Australia n.8h. Molemmat lennoista olivat yölentoja, mutta en silti saanut oikein nukuttua. Oman haasteensa tähän lentämiseen toi myös 8tunnin aikaero Suomeen.

Singaporessa shoppailemassa. Laukku täytyi vaihtaa isompaan, jotta sain kaikki ostokset Suomeen :D
Australiassa lensimme Gold Coastille, joka on vielä melko pieni, mutta hyvin nopeasti kasvava kaupunki Brisbanen alapuolella. Joka vuosi Gold Coastille muuttaa lähes 40 000ihmistä, joten ihan pienistä luvuista ei ole kyse. Kaupunki on tunnettu on mahtavissa hiekkarannoistaan, joita riittää yli 60km, sekä kanavista, joita on 9kertaa enemmän kuin Venetsiassa.
Ihan valehtelematta paikka oli hienoimpia koskaan näkemiäni. Sellaisia maisemia ei saa ikuistettua edes kuviin. Uskomatonta, että ihmiset oikeasti asuvat siellä! Kyllähän ne Thaimaan hiekkarannatkin ovat mahtavia, mutta täällä niiden rantojen ympärillä oikeasti asuu ihmisiä! Harvoin jään itse kaipaamaan mitään paikkaa, mutta Gold Coastilla olisin kyllä voinut viettää vielä muutaman päivän, vaikka hevosiakin oli ihan mieletön ikävä :) Ihmiset olivat älyttömän mukavia, kaupunki pilvempiirtäjineen oli hieno, rannat ihan uskomattomia ja eläimet ihania.
Kyllähän Australiasta oli uggit saatava...
Paikallisten herkku, banaanileipä :D
Bongattiin pari hevostarvikeliikettä, joista ponit saivat tuliaisia :)
Yhtenä aamuna käytiin Australian ja maailman 56.korkeimman rakennuksen huopulla.  Q1on n. 323m korkea ja yksi maailman korkeimpia asuinrakennuksia. Kerroksia taisi olla huimat 77 ;). Kokemus oli unohtumaton, vaikka alkuun valjaat ja tuo korkeus hieman epäilyttivät.  
Tuon "aidan" korkeudella siis kiipeiltiin. 
Onko mitään söpömpää kuin nämä koalat? :)
Tälläisia liskoja siellä vilisti vapaana ;). Uimaaltaalla, istutuksissa, niitä oli lähes kaikkialla!Joskus isona ja rikkaana lähden kyllä vielä tuonne uudestaan, ei Ausseja ihan suotta kehuta ;)

18 kommenttia:

 1. ♥.♥ mitä kuvia, vau ei jestas oikeesti ihan mielettömän upeita :oo

  VastaaPoista
 2. Kuka muuten hoiti ja ratsasti Pätkiksen, Toukan ja Epelin sillä välin kun te olitte tuolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin siellä iskän kanssa, eli äiti hoiti hevoset kotona(tosin ne olivat kaikki kolme lomalla) :)

   Poista
 3. Tosi hienoja kuvia! :) Haluaisitko liittyä mun blogiin lukijaksi os, helmijatambu.blogspot.fi? Olen jo sun blogin lukija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Käyn katsomassa blogiasi, mutta luen vain blogeja, joiden aiheet kiinnostavat itseäni :)

   Poista
 4. Tosi hienoja kuvia! :) Haluaisitko liittyä mun blogiin lukijaksi os, helmijatambu.blogspot.fi? Olen jo sun blogin lukija :)

  VastaaPoista
 5. ♥.♥ Vau! Nuo liskot kyllä olisi vähän pelottanut:D Mutta mitäs veitte hevosille/poneille, ja oliko siellä varusteet halvempia vai kalliinpia? Saako hintoja? :) Pusuja polleille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan ne liskot jopa melko isoja, eikä kovin kauniita ;)
   Ostin Epelille söpön tähtikaviokoukun, Pätkikselle ketjuriimunnarun ja Toukalle letityslankaa(kerrankin löysin sitä jostain!)sykeröiden ompeluun siis. Itselleni ostettiin Spooksin paita. Merkit olivat tosi samanlaisia, Horze, Weatherbeeta, Eskadron, Spooks, Döbert, Kieffer, Butet yms. Eskadron oli kallista, Weatherbeta oli halvempaa, mutta yleisesti ottaen hintataso hevostarvikkeissa oli melko samaa luokkaa, ehkä vähän kallimpaa :)

   Poista
  2. Okei, no kiva kun kerroit! Ihmettelen vain sitä, että oli kalliimpaa, yleensä ulkomailla saa halvemalla:)

   Poista
  3. Australia on melko kallis maa ja ratsastus on siellä suosittua, joten ehkä siitä johtuu tämä hintataso :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! :)
  Mä olin just hiihtolomalla Thaimaassa, tai oon vieläkin lähen huomenna pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaa on kiva paikka, itse olen ollut siellä pari kertaa :)

   Poista