lauantai 21. joulukuuta 2013

11 faktaa, jota et välttämättä tiennyt minusta

Tälläisia postauksia on pyörinyt blogeissa jo pitkään, joten päätin nyt itsekkin toteuttaa tämän. Pohdin pitkään kertoisinko 11faktaa itsestäni vai Pätkiksestä. Pätkishän on kiistatta se blogin päätähti, mutta blogin nimi on kuitenkin "Minä ja Pätkis", joten ehkä on aika kertoa jotain syventävää minustakin. Tämä postaus jää varmaankin ainoaksi postaukseksi, jossa höpisen vain itsestäni ;)

1. Olen suuri "muumifani".  
Pienenä katselin telkkarista oikeastaan vain muumeja. Voin lähes valehtelematta sanoa, että osaan 101 muumijaksosta ainakin 98 ulkoa! Muumeja oli nauhoitettu kaseteille, ja osasin päätellä mitä jaksoja kasetti sisältää jo käsialasta jolla kasettiin oli kirjoitettu "muumit".
Nykyisinhän muumit ovat taas "muodissa" (esim. muumimukit) ja niitä esitetään Yle Areenassakin säännöllisesti. Kyllä mä olen niitä katsellut vielä vanhempanakin...
Pätkis tykkää Nuuskamuikkusesta!
 2. Fysiikka, kemia, biologia ja matematiikka ovat lempiaineitani.
Outonahan mua pidetään kun tälläisistä aineista pidän, mutta niissä on tiettyä mielenkiintoa ja kaikkia niitä voi soveltaa normaalissa elämässä. Nämä eivät ole varsinaisia lukuaineita tai ulkoaopiskeltavia, vaan niissä tarvitaan järkeä ja selkeitä teorioita. Makuasioista ei voi kiistellä, mutta näistä minä tykkään.

3. Mielestäni vaikein askellaji ratsastaa on käynti.
Ensimmäinen hevoseni oli huono kävelemään (ravasi mielummin hitaasti paikallaan). Tästä syystä olen kehittänyt jonkunlaisen "kammon" käynnin ratsastamiseen. Tällä en tarkoita alku- tai loppukäyntejä, vaan ohjat kädessä työskentelyä. Nykyisin olen huomannut miten paljon paremmaksi Pätkis muutuu käyntiä ratsastamalla. Haasteet täytyy ottaa vastaan, eli minun tapauksessani on muistettava ratsastaa sitä käyntiä.

4. Olen ihan koukussa Candy Crushiin
Ai että, miten rasittavan koukuttava peli se on! Miten eriväristen palleroiden liikuttelu voikin olla niin koukuttavaa? ;)
Kotona en jaksa sitä enää pelata, ja joskus päätin lopettaa koko pelin pelaamisen ja varmaan
kuukauden olinkin sitä pelaamatta. Nykyisin pelaan sitä silloin tällöin (eli välitunneilla ja sillon kuin on tylsää). Kännykallä en muuten muita pelejä paljon pelaile, mutta tämä kyllä koukuttaa!

5. En pidä taideaineista.
Musiikki ja kuvataide, kaksi suurta mörköä! En ole kovinkaan luova tai taiteellinen. Kuviksessa määrätyt työt onnistuvat, mutta sormi menee suuhun, kun itse pitää keksiä ja suunnitella. Nyt minulla on kuvataide valinnaisaineena, koska muuta vaihtoehtoa ei ollut. Ihan mukavaa tunneilla on ollut, vaikkei se muuta suhtautumistani kuvikseen.
Musiikkikin on ihan ok, mutta laulu- tai soittolahjojen puuttuessa musiikki ei ole se "minun juttuni". Kyllähän mä osaan vähän rämpyttää kitaraa ja soittaa rumpuja, mutta siihen se sitten jääkin. Laulaminen ja pianon soitto ei vaan suju. Jätän ne suosiolla lahjakkaammille!

6. Olen äärimmäisen pikkutarkka, perfektionisti, siisti ja järjestelmällinen.
Omille kavereilleni tämä on jo tullut hyvin selväksi ;). Tavarani ovat aina järjestyksessä, samoin talli. Jos joku kohta jää sotkuiseksi tai likaiseksi, se jää vaivaamaan minua kovasti(ja jos mahdollista käyn heti hoitamassa asian pois päiväjärjestyksestä). Suunnittelen ja aikataulutan päiväni myös melko tarkasti, joten olen lähes aina etuajassa tai vähintään sovittuun aikaan paikalla.
Tarkkuus ja järjestelmällisyys pätee myös siihen miten hoidan ja treenaan hevosiani. Järjestelmällisyys ja tarkkuus ovat tärkeitä asioita, puoliksi tehdystä treenistä, siivouksesta tai mistä vaan kertyy aina harmia. Siispä on aina parempi tehdä asiat  kerran huolella, kuin kaksi kertaa
hutaisten.

7. Tykkään matkustaa, mutten pidä lentämisestä.
Ja tiedän etten ole ainoa! En pelkää lentämistä, mutta minusta on turhauttava istua koneessa monta tuntia tekemättä mitään. Olisihan se vielä kamalampaa, jos pelkäisi lentämistä. Yksin olen matkustanut pari kertaa (ihana 12h lento). Ulkomailla on tullut käytyä Kanarialla (en muista itse mitään, eli pieni olin), Barcelonassa(Espanjassa), Istanbulissa(Turkissa), Pariisissa kaksi kertaa (Ranska), kaksi kertaa Phuketissa (Thaimaa), Singaporessa kaksi kertaa, Malesiassa, Indonesiassa, Australiassa... Ja tietenkin Ruotsissa ja Virossa(Tallinna, Saarenmaa).

8. Rakastan hevosten hoitamista (etenkin harjaamista) ja muita tallitöitä.
Tästä harjausinnostani olen puhunut ennenkin, eli se ei varmasti teitä yllätä. Musta on niin mukava harjata ja siistiä hevosia. Harjaan aina ennen ja jälkeen ratsastuksen, mahdollisimman monella harjalla ;).
Perfektionistina ja siistinä ihmisenä rakastan tietenkin järjestystä, joten tallin siistiminen ja järjestäminen on minulle hyvin mieluisaa puuhaa. Ruokakupit pesen joka päivä, samoin myös pyyhin suitset ja satulan (vain buteen♥). En inhoa edes karsinoiden siivousta, ainoastaan heinien pussitus tuppaa joskus ärsyttämään...

9. Pidän eniten Hilfigerin, Gantin, Michael Korssin ja Abercrombien vaatteista.
Kaikki nämä ovat todella siistejä ja kestäviä, ja mikä tärkeintä ihan mun tyylisiä! Abercrombie vie näistä ehkä voiton, niissä vaatteissa on vaan jotain niin kivaa! Lisäksi Abercrombielta löytyy kivan monipuolisesti vaatteita ja asusteita (okei, löytyy Gantilta, Korssilta ja Hilfigeriltäkin), mm. ihania hajuvesiä. Ensimmäinen kunnonhajuveteni oli A&F ja sen olen käyttänyt jo lähes loppuun.
No, jos kaikki menee hyvin niin pääsen täyttämään Abercrombien hajuvesi- ja vaatevajausta Singaporeen helmikuun lopulla.

10. Pidän tarkkaa päiväkirjaa hevosten treeneistä.
Mulla on sellainen soma (muumi)-päiväkirja johon kirjoittelen rehellisesti hevosten reeneistä. Kirjoitan melko pitkästi (käsi kipeytyy jos tarinaa pukkaa liikaa ;)), mutta niin saa päiväkirjasta suuremman hyödyn. Jos ilmenee jotain vaivaa, voi päiväkirjasta tarkistaa millainen hevonen on ollut (tavallista huonompi, poissaoleva tms.) tai millaisen treenin jälkeen hevonen on ollut parhaimmillaan. Suosittelen hevospäiväkirjan kirjoittamista kaikille!

11. Mulla on yhtä vaille 100 lukijaa!
Ihan käsittämätöntä! Tavoitteenani ei ole kuitenkaan haalia lukijoita, vaan pitää päiväkirjaa, jonne voin koota kuvia ja ajatuksia. Ja tietenkin lisäbonuksena kehittää kirjoitustaitoani. On kuitenkin todella mukavaa, jos blogi kiinnostaa teitä ja herättää ajatuksia tai kiinnostusta.
Kiitos ihan jokaiselle lukijalle, mahtavaa ettei tarvitse kirjoittaa pelkästään itselleen.

Kommentoikaa ihmeessä mitä piditte hieman erilaisesta postauksesta. Toki 100 lukijan erikoispostauksiakin saa ehdottaa :) Tulossa on ainakin kokonaan uusi ulkoasu, jännää!
Mukavaa joulunodotusta, vielä on odotettava pari yötä ennen varsinaista h-hetkeä ;).

8 kommenttia:

 1. Sulla on tosi kivan oloinen blogi. Kirjoitat selkeästi, etkä niin kaunistele, kuin 'rumentele' asioita. Oikeastaan ihmettelen, ettei sinulla ole jo muutamaa sataa enempää lukijoita, itse niin pidän kirjoitustyylistäsi ja ulkoasusta. Taidankin huomenna liittyä lukijaksi - tabletin kanssa en viitsi alkaa taistelemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset! Piristit mun päivääni! Tälläisen kommentin lukemisen jälkeen alkaa aina hymyilyttää! Kiitos :)

   Poista
 2. Kirjoitat kivoja tekstejä mutta jotenkin häiritsee kun käytät niin usein ;)-hymiötä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Tässä postauksessa tuon tyyppisiä hymiöitä oli tavallista enemmän, mutta yritän tehdä asialle jotain, mikäli se sinua häiritsee.

   Poista
 3. Moi! Sulla on tosi mahtava blogi! :-DDD Onko raskasta/haastavaa omistaa kolme heppaa, kun kaksi on oria? Onko sinun orisi mukavia käsiteltäviä? Odotan mielenkiinnolla vastausta, sillä ei kovin monella ole oreja omassa pihassa kahta! :-D Vaikutat todella hyvältä hevosenkäsittelijältä!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kehuista ja kommentistasi! Kyllä tähän pimeään aikaan kolmen hevosen liikutus ilman maneesia otaa välillä melko koville, mutta se on sen arvoista :). Ja kesää kohti mentäessä homma sitten helpottuu.
  Vähän oudoltahan se kuulostaa, että tamman lisäksi pihasta löytyy kaksi oria :D. Pojat ovat onneksi oikein helppoja herrasmiehiä! Epeli etenkin on toodella helppo tapaus. Samoin Pätkis, vaikka kyllä sen kanssa on ollut muutamia "ei mä en kestä, tästä tulee nyt ruuna" hetkiä :D. Mutta yleensä se on varsin helppo tapaus. Kesällä kaksi oria ja tamma yhdistelmä onkin sitten vähän haastavampi, mutta katsotaan mitä kevät ja kesä tuovat tulleessaan ;).

  VastaaPoista
 5. Oi, sulla on ihana blogi :) kakkos-anon kommentista: Minua ei ainakaan ole häirinnyt ;)-hymiöt.
  Liitynkin heti lukijaksi =3

  VastaaPoista
 6. Paljon kiitoksia ja tervetuloa lukijaksi! :)

  VastaaPoista