lauantai 16. marraskuuta 2013

Kuvia ja kuulumisia

En ole pitkään aikaan toteuttanut ihan perinteistä kuulumispostausta, joten toimikoon tämä postaus nyt sellaisena :).
 
Säät ovat ihan uskomattoman lämpimät, siihen nähden että on jo marraskuun puoliväli! Meilläpäin ei ole ollut edes yöpakkasia. En kaipaa kovaa pakkasta ja monen metrin lumikasoja, mutta lumi valaisisi tätä hirveää pimeyttä, ja toisi samalla mukanaan talven parhaan treenimahdollisuuden, hankitreenin! Sitä odotellessa... ;)

Kaiken kaikkiaan hevosille (ja mulle) kuuluu oikein hyvää! Omaa talliarkea on vasta muutamia viikkoja takana, mutta tuntuu kuin olisin asunut täällä aina! En edes muista millaista oli olla täyshoitotallilla, niin hyvin kaikki on sujunut. Hevoset ovat todella rauhallisia ja tyytyväisiä, ilman ison tallin hälinää ja hulinaa.

Pätkiksen kanssa on maastoiltu ja treenattu. Marras-joulukuun treeneissä pääpäino on kokoamisilla, (takajalkojen työskentelyllä) ja "jumppaliikkeillä" eli suluissa ja avoissa, joita pyrin tekemään ravissa ja laukassa.
Maastossa Pätkis on käyttäytynyt muuten oikein viisaasti, mutta keskittyminen on ollut heikkoa.
Kentällä kaikki onkin ihan päinvastoin. Siellä herra on toiminut niiin hienosti! Empä olisi uskonut kaksi vuotta sitten, että herra osaa oikeasti koota pieniä pätkiä tosi hienosti ja suoriutua laukka-avoista ja suluista varsin mallikelpoisesti! Hieno mies kerta kaikkiaan♥

Epeli on viettänyt ponikoululaisen arkea, oppinut seisomaan käytävällä, käyttäytymään harjatessa, nostamaan kaviot, aloittanut ohjasajon ja käynyt pitkillä kävelylenkeillä. Ponista on kuoriutunut todella nopeasti uskomaton hurmuri, ja pahat tavat (ihmisiä vasten hyppiminen ja pureminen, kavioita ottaessa potkiminen) ovat historiaa! Tästä voimme päätellä, että shetlanniponit ovat varsin nopeita oppimaan, niin hyviä kuin huonojakin tapoja ;). Toivotaan kuitenkin, että Epeli jatkaa huikeaa kehitystään ja oppi kokoajan lisää ilman takapakkeja.
 
Myös uusityttö, eli Toukka on ollut oikein taitava! Se on matkustanut yksin kopissa, käynyt vieraalla tallilla, vieraassa maneesissa valmennuksessa...
Maastossakin se on ollut hirmuisen viisas, vaikka ikää on vasta 5-vuotta. Toukan kanssa on keskitytty ihan perusratsastukseen, suoruuteen, siirtymisiin, pysähdyksiin ja laukkatyöskentelyyn (joka on ajoittain haasteellista, mutta silti Toukka on mennyt valovuoden eteenpäin, vaikka alkuaikojen laukkahetket olivat varsin katastrofaalisia!). Olen myös juoksuttanut sitä kerran tai pari viikossa. Liinassa laukaaminen on Toukasta oikein mukavaa, ja sillä on ollut positiivista vaikutusta myös selästä käsin laukkaamiseen. Hiljaa hyvä tulee, vaikka odotukset Toukan suhteen ovat korkealla, sillä on suomenhevoseksi niin kivat liikkeetkin!
Kaunis tyttö♥
 Pilaako blogger teidänkin kuvien laadun?
Loppukevennykseksi kuvasarja meidän pikkuoreista, jotka tarhailevat yhä valvotusti yhdessä. Ne hakevat toisiaan vuorotellen leikkiin, ja Pätkis on ollut poniseurasta niin innoisaan, että intoutuu välillä itsekseen, vapaaehtoisesti  pukittelemaan ja laukkailemaan.

"Rapsutellaan"
"Pätkis, tuu leikkiin!"
Hali!
"Okei, juostaan sit" Sä oot hippa!"
 Tälläistä tällä kertaa. Kommentoida saa, oliko postaus täysin turha,vai ihan kiinnostava :)

8 kommenttia:

 1. oli oikein kiva lukea kuulumisia! :) kaikki hepat ovat niin suloisia!

  VastaaPoista
 2. Tämä oli tosi kiva postaus :)!

  VastaaPoista
 3. Tuleeko teille jossain välissä talliin vielä lisää hevosia? Tarhasiko Pätkis muuten vanhassa kodissaan yksin vai kaverin kanssa? Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omia ei tule, täyshoidossa meillä on tällä hetkellä yksi hevonen, tulevaisuudessa kaksi. Pätkis tarhasi ihan yksin, ei sitä voinut kaverin kanssa pitää, sen verran raju tyyppi se on muille ;)

   Poista
 4. Kiva postaus, lisää tallasia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kiva että pelkät kuulumispostaukset kelpaavat :)

   Poista