sunnuntai 4. elokuuta 2013

Ainesta koiranäyttelyihin?

Ei nyt sentään ;)
Keskiviikkona 31.7 käytiin kuitenkin Wipin ensimmäisessä Match Showssa. Intouduttiin lähtemään tuonne, koska se oli Kanta-Hämeen Mäyräkoirakerhon järjestämä ja mäykyille oli oma luokka. Wippihän on vasta 11kk, joten se olisi saanut osallistua myös pentuluokkaan, mutta päätimme yksimielisesti ilmoittaa sen mäykkyluokkaan. Wipillähän on tuo häntämutka, mikä estää oikeisiin näyttelyihin osallistumisen, onneksi järkestetään mätsäreitä :).
Koiria oli ihan hirveästi, joten tilanne oli pienelle mäykylle aika jännittävä. Se käyttäytyi kuitenkin hienosti, vaikkei tottelevaisuuskoulutuksen harrastamisesta näkynyt pienintäkään merkkiä ;). Tilanne oli kuitenkin todella hyvää harjoitusta, ja kyllä Wippi hetkittäin kuunteli ja totteli oikein hienosti!
Kaikki postauksen kuvat (c) Heidi, kiitos!
 
Me olimme mäykkyluokan numero 10, joten pääsimme kehään melko nopeasti. Itse en ole koiraa koskaan esittänyt, mutta onneksi äiti on, vieläpä mäyräkoiria. Saatiin kaverilta lainaksi ihanan näyttelyhihna, jolla taluttaminen oli paljon helpompaa.
Kehään mennään siis pareittain. Toinen saa punaisen nauhan ja toinen sinisen(punainen siis se parempi).  Meidän pariksi tuli numero 9, joka oli ulkomaillakin näyttelyitä kiertänyt mäykky, jonka esitti ammattilainen. Noh, selvää oli että saadaan sininen nauha, mätsärissähän on tuurista kiinni millainen pari ja sitäkautta nauha sattuu tulemaan. Kehään tullessa mäykyt asetettiin seisomaan peräkkäin, sitten juostiin kehä ympäri ravissa, koira ei saa laukata. Sen jälkeen koira nostettiin pöydälle tuomarin tutkittavaksi. Lopuksi juostiinnpieni tuomarin määräämä "lenkki". Wippi juoksi yllättävän hyvin ja seisoi pöydälläkin aika rohkeasti. Joissain vaiheessa urheus hiukan mureni, mutta hienosti W tsemppasi hienosti!
Tuomarin ilme muuttui koiraa tutkiessa, kun hän tuli hännän kohdalle, ja huomasi mutkan. Sinänsä harmi, koska mutkan ei pitäisi vaikuttaa mätsäreissä ollenkaan! Saatiin siis sininen nauha, mutta Wippi oli ihan superhienosti, enkä minäkään kauheanpahasti mokaillut.
"Apua, missä mää oon?!"
"Okei, okei, mä oon ihan cool!"
"Mä olen Wippi, ja mulla on hyvät hampaat. Voin purra sua jos haluat!"


Sinisen nauhan saaneet mäykyt pääsivät vielä kerran seisomaan kehään, mutta Wippiä ei palkittu. Wipillä on tosi hyvä karva, se on lihaksikas ja vastaa aika hienosti mäykyn rakennemääritelmää, joten mutka oli varmaaankin se syy miksei pikkuherraa huomioitu.  Olin kuitenkin hirmutyytyväinen siihen miten Wippi esiintyi :)! Se oli lopuksi hirveän väsynyt, sillä tilanne oli uusi ja hämmentävä. Lisäksi se oli päivällä leikkinyt toisen koiran kanssa tallilla.

Äitin kaveri kertoikin myöhemmin, että toinen tuomari oli kehunut kovasti Wipin kehässä esiintymistä ja sen ulkonäköä ja oli ollut hyvin harmistunut siitä, ettei sitä oltu palkittu. Noh, aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta. Pääasia, että koira sai hyvää palautetta ja käyttäytyi niin mallikkaasti.

Upea se on, mutkalla tai ilman❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti