torstai 18. heinäkuuta 2013

ImRa/Helsinki aluekoulu 13.7

Viime lauantaina yhdentoista aikaan suunnattiin kopin nokka kohti Helsinkiä ja Laakson ratsastusstadioinia. Paikanpäällä oltiin ajoissa, sillä navigaatorin avulla löysimme perille helposti ja odotettua nopeammin. Paikanpäällä katselin muiden ratoja ja kävin kansliassa. Pätkiskin viihtyi kopissa hienosti :).
Mikä eläin, muumi kenties?
Otettiin poni kopista yhden aikaan, ja suuntasin taluttelemaan sitä käsihevosalueelle. Pätky oli oikein skarppina ja hörisi innokkaasti. Verkkaamaan suuntasin puoli kehden aikaan(luokkani alkoi klo 14, ja lähdin ensimmäisenä). Kävelin rauhassa, jonka jälkeen ravasin reilut 5minuuttia matalassa muodossa.
P liikkui tosi kivasti ja oli lämpimästä ilmasta huolimatta oikein virkeä ja reipas :).
Ennen luokkani alkua oli myös kenttien kastelutauko, joten meidät siirrettiin verryttelemään käsihevosalueelle kenttoen toiselle reunalle. Verkassa oli aika ahdasta, sillä kolmen radan ratsukot verryttelivät samaan aikaan. Päätin siis suosiolla vain kävellä tässä toisessa verkassa, sillä laskin sen varaan että ehdin helposti laukata toisella puolella. No en sitten ehtinyt. Mentiin tosen kentän reunalle odottelemaan kastelun loppumista. Se ei meinannut loppua millään, ja kello oli ensin 13.47, sitten 13.50... Lopulta pääsin verkkaan ja aloitin laukkaamisen. Huomasin itsekkin etten saanut laukattua tarpeeksi, mutta radalle lähdin silti hyvillä mielin.

Radalla P kyyläili hieman kirjaimia, mutta sain sen ihan kivan tuntuiseksi. Aloitus ei kuitenkaan ollut ihan huippu, ratsastin pituushalkaisijan vinoon ja turhan löysästi. Pätkis liikkui kuitenkin kivasti eteen koko radan, joten jo siihen saa olla hurjan tyytyväinen! Itse en valmistellut kaikkia asioita tarpeeksi hyvin, sillä jännitin kokoajan pysyykö paketti näin hyvänä, vai hidastuuko meno taas. Pelko oli ihan turha, vaikka olihan se ihan ymmärrettävä. Nyt kuitenkin huomasin, että viime kertainen hyytyminen johtui OIKEASTI vain väsymyksestä, eikä mistään possuilusta.

Sain ratsastettua radan peruskivasti ja siististi ja radan jälkeen olin oikein iloinen, P liikkui hyvin ja reippaasti, ja kaikki radan asiat tuli suoritettua. Olin itse kuitenkin aavistuksen liian "huolimaton" ja
heti teki mieli ratsastaa rata uudelleen paremmilla valmisteluilla ja hiukan enemmän laukanneena. Tämä ei tietenkään ollut mahdollista, joten innolla odotan seuraavia kilpailuja! :)
Kaikki kuvat meidän perjantain viimeistelytreenistä, jonka aikana ratsastaja yritti ratsastaa ja hevonen huuteli ihastuttaville kimotammoille ;) 
Rata oli siis He A:2 avoin Suomenhevosille ja prosentteja saatiin 59,655%. Hiukan jäi hermittavaan tuo lyhyt verryttely laukanosalta, sillä ilman sitä oltaisiin voitu olla jopa sijoilla! Tällä tuloksella oltiin kuitenkin 10/21. Alkuradan numerot eivät olleet mitään huippuja(juuri silloin en itse ratsastanut kunnolla), mutta loppuun numerot paranivat hurjasti. Toinen tuomari antoi meille jopa neljä 7 ja yhden 7,5 :D. Liikkeistään Pätkis sai 6,5, istunnastani tuli myös samainen 6,5 ja muut alapisteet olivat sitten kutosia.
 Käynnin kautta laukanvaihto oli ainoa kohta, jossa tuomareiden mielipiteet erosivat reilusti toisistaan, toinen antoi 4,5, ravin kautta ja toinen 6,5 hyvin käynytiin, nosto aikaisemmin. Ihan itseäni puolustelematta siirtyminen tuli suoraan käyntiin, ilman raviaskelia, mutta nosto olisi saanut olla tarkempi. No näille näkemyseroille ei mahda mitään, vaikka se erikoisesta "liikkeestä" ne tulivatkin. Myös käynti oli jälleen hyvää, siitä irtosi 7 ja 6,5. Vastalaukan ja väistöt pystyin myös ratsastamaan suht. tarkasti, ja niistäkin tuli kivat numerot, toisesta vastalaukasta jopa seiska :). Alakommentit(en keksinyt parampaa nimitystä) olivat aika suppeat, nöyrä, rehellinen hevonen joka liikkuu rentona. Lisää energiaa ja lennokkuutta keskiaskellajeihin.

Näillä eväillä kohti seuraavia kisoja, hyvin fiiliksin. Elokuu onkin kilpailujen osalta pyhitetty lähes kokonaan suomenhevosille, ja päästään ratsastamaan VIISI Suomenhevosille avointa A:ta (jos kaikki sujuu suununitellusti)ja muutama muukin luokka, mahtavaa! Yritän toteuttaa tässä lähiaikoina jonkun perusteellisemmän treenipostauksen, sillä lähiaikoina olen saanut hurjasti hyviä neuvoja ja ahaa-elämyksiä. Nyt vaan toivotaan että saan Siirin kuvailemaan meidän treenejä, jotta saisin treenipostaukseen vähän kuviakin(Siiri vink vink ;))!
Kaikki postauksen kuvat (c) Siiri, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti