torstai 11. heinäkuuta 2013

Husö Dreassage 6.7.2013

Ja meidän ensimmäinen ja viimeinen Ponicupin osakilpailu. (Okei, ei välttämättä viimeinen ;)).
Matkaan lähdettiin aikaisin, hiukan seitsemän jälkeen, sillä meiltä ajaa Helsinkiin n.1h ja kisapaikalle ajomatkaa oli reilummin. Matka meni onneksi nopeasti ja perillä oltiin hyvissä ajoin.

Kävin kansliassa ja noin 45minuuttia ennen arvoitua lähtöaikaani otettiin Pätkis ulos kopista. Verkkaan olin varannut aikaa noin puoli tuntia. Verkka oli manneesissa, josta kaksi seuraavaa ratsukkoa pääsi odottelemaan kilpailukentän päähän pienelle raipattomalle alueelle. Verkka alkoi hienosti, ja strewardi mittasi raippani, joka olikin liian pitkä, huippua! Onneksi saimme sopivan raipan lainaksi Lotalta(kiitos!). Oma mokanihan tämä oli, kun en ollut raippaani mitannut, ensikerralla olen sitten tarkempi :).
Verkassa en tehnyt mitään ihmeellistä, Pätkylä tuntui hiukan hitaalta, joten yritin tehdä tehokkaan ja lyhyen verkan. No eipä verkastani menestystä tullut, mutta tiedämpähän ainakin seuraavalla kerralla miten verryttelyni hoidan...
Pääsin melko nopeasti odottelemaan kentän päätyyn, ja Pätkis oli todella todella hitaan, siis ihan oikeasti väsyneen tuntuinen. Tein pari terävää siirtymistä ja kävelin loppuajan, sillä tiesin heti, ettei mitään ollut tehtävissä. Rata sujuikin hitaissa fiiliksissä, mikä oli täysin odotettavissa verkan perusteella. Kaikein huipuksi, Liisa -the super ratsataja- ratsasti jälleen KÄYNNIN väärin! Joka ohjelmassa olen
A)ratsastanut käynnin huonosti
B) ratsastanut käytiosuuden tiet haparoiden ja huonosti,
Joten en yllättynyt, kun käynti meni nytkin vähän sinnepäin. Tästä siis -2. Tässä on kyllä selkeä parantamisen paikka, vaikka käynti oli tavallista hankalammalla tiellä(lisättykäynti pitkin ohjin MIXP). No otan tästä koko radasta taas opikseni.
Kuva (c) Eerika Kurki, kiitos!
En tiedä ratsastinko Pätkistä edellisenä päivänä liikaa, ja ratsastinko kuitenkin liian hitaan verkan. Pääasia oli kuitenkin se, ettei Pätkis tehnyt hidastelua tarkoituksella, vaan se oli ihan aidosti väsynyt! Vähän se jaksoi enne rataa höristä, mutta muuten se oli radan jälkeenkin todella rauhallinen ja väsynyt.
No oli radassa paljon hyvääkin, vaikka ilman rikkoja ja tätä väsymystä prosentit olisivat voineet olla ihan kivat. Luokkana siis FEI:n He A kenttäkilpailuohjelma poneille -97, ja prosentteja tällä hyytymisesityksellä 55,7%. Molemmissa papereissa luki suurinpiirtein samalla tavalla, poni tänään pohkeentakana, josta seurasi harmittavia virheitä ja rikkoja. Toinen tuomari kirjoitti ihanasti, "kivasti liikkuva poni, joka ei valitettavasti halunnut liikkua tänään eteenpäin. " Paperissa oli kuitenkin kolme
seiskaa, toisesta vastalaukasta, suorasta lopputervehdyksestä ja ravivoltista. Molemmat tuomerit kehuivat myös käyntiä, mutta siitä tuli 6,5 oman huonon tienratsastukseni takia. Myös Pätkis sai liikkeistään 6,5! Tosi kiva, ettei meitä katsottu arvostelevasti poniluokassa, kuten Ypäjällä, vaan sterwarditkin olivat tyytyväisiä kun mukaan mahtui edes yksi pienhevonen, ja he kehuivatkin Pätkistä hurmaavaksi :)
Kuva (c) Eerika Kurki, kiitos!
Ei tästä voi ottaa kuin opikseen, siispä kohti uusia haasteita kera hurmaavan Pätkiksen! Tsemppiä kaikille tuleviin kilpailuihin :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :)!
   Eipä me kovin taitavia oltu, mutta suunta on vain ylöspäin :)!

   Poista
 2. Siis mitä?!?! Voiko koulussakin olla liian pitkä raippa??? :o
  Mulle ei ainakaan olla koskaan tultu verkassa valittamaan, enkä ole sellaista ennen nähnyt tapahtuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junnuista en tiedä, mutta poneissa maksimi on 1m, eli oikea pikkutikku ;) Kyllä muillakin ikäluokilla on joku maksimipituus, jos en ihan väärin muista? ;)

   Poista