tiistai 18. kesäkuuta 2013

Ypäjän kisaviikko 13.-14.6.2013

Torstaina 13.6 klo 8 suunnattiin auton nokka kohti Ypäjää. Matkaan kului vain tunti, ja hevosten karsinat löytyivät helposti. Pätkis majoittui "vankilassa" eli yhdessä kolmostallin orikarsinoista, joiden seinät ylettyvät kattoon asti. Mamin pikkuori näytti siinä kieltämättä hyvin pieneltä ja kiltiltä, jopa hirnuessaan ja potkiessaan seiniä. Ei Pätkiksestä saa pelottavaa oria tekemälläkään ;)
Oma starttini oli torstaina vasta puoli neljän aikoihin. Tulimme kuitenkin paikalle jo aamusta, sillä Siirin startti oli jo yhdentoista jälkeen. Ehdin siis katsella rauhassa Siirinkin radan.

Ensimmäiselle radalla tuli verkattua liian kauan. Laskeskelin itse ajan väärin, joten odottelua ja verkassa tallustelua tuli liikaa. Radalle mennessä P tuntui kuitenkin kivalta, vaikka energisyys ei ollut huipussaan. Rata oli siis He B:3, joka on kiva ja simppeli ohjelma.
Radalla oli paljon hyviä hetkiä, mutta harmillisesti se eteenpäinpyrkimys ja energisyys oli heikkoa(ei niinkään ulospäin, mutta ratsastaessa sen tunsi selvästi). Rata oli kuitenkin siisti, vaikka itse mokasin lähes kaikki voltit! Tuomarit totesivat ihan samat asiat, lisää energisyyttä, ja volttien koot pitää tosiaan tarkastaa, nyt meni paljon turhia pisteitä pois. Rata oli kuitenkin siisti ja tasainen. Prosentteja kera mokailujeni 61,705%. Näillä prosenteilla lopputuloksissa 20/41. Olin oikein tyytyväinen, sillä taas kunnon teidenratsastuksella olisi saavutettu paaljon paremmat prosentit! Tämä kuitenkin riitti kovatasoisessa poniluokassa. Mukaan mahtui muutama seiskakin, ja ne tulivat pääasiassa laukasta ja siirtymisistä.

Illalla kävelytettiin Heppu ja Pätkis, käytiin Ratsuriihessä ja ruokakaupassa. Tällä kertaa oltiin Ypäjällä yötä ja majoituttiin Ulpukassa, josta oli lyhyt matka hevosia ruokimaan.
Näkymä meidän ikkunasta :)
Ostin Eskadronin kansion papereille, halpa, mutta kätevä!

Poniderbyn toisen osakilpailun rata oli tuttu ja turvallinen K.N Special. Tällä kertaa lähdinkin jo 14, puoli yhden? aikoihin. Tällekkin radalle tuli verkattua/hillittua verkassa liian pitkään. Lisäksi sade teki verkasta oikean mutalammikon! P tuntui vähän väsyneeltä, sillä se ei ole vielä parhaassa mahdollisessa kunnossa. Se tsemppasi kuitenkin hienosti radalle, vaikkei se ollut parhaassa vireessään.
Tälläkin radalla mokailin itse ihan tarpeeksi, esim. toisen voltin, seuraavan voltin sain kuitenkin korjattua ja siitä numeroksi 7, jes! Tämäkin rata sujui siis tasaisesti, parilla hölmöllä virheellä(loivakiemuraura yms. tiet taas ihan pyllystä). No jotain sai korjattuakin, sillä käynti oli viimekisoissa kolmosen arvosta ja "passikäyntiä". Tänään keskityin sen ratsastamiseen, enkä tuupannut Pätkistä liikaa. Saatiin tästä arvosanoiksi 6,5 ja 7-kommentilla hyvin esitetty. P:llä on hyvä käynti, kunhan itse olen häiritsemättä sitä, mutta ei ainakaan tarvitse valvoa öitä miettien onko se Pätkiksen käynti passikäyntiä, sillä sitä se ei ole!
Rata oli siis jälleen siisti, mutta paljon parempaan olisi pystytty. Prosentteja 61.400% melko tiukilta tuomareilta. Kommentteina mm. sympaattinen poni, tasaista työskentelyä, lisää energiaa raviin.
Kaiken kaikkiaan oltiin Poniderbyn kokonaistuloksissa sijalla 18/41. Tähän tulokseen olen huipputyytyväinen, sillä ei me mikään "oikea" poni ole. Saatiin kuitenkin kivat tasaiset radat, ilman häpeän tunnetta ;). Nyt vaan kohti uusia haasteita!

4 kommenttia:

 1. ihania kuvia :3 Pätkis on söpö ;3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mun säpö
   laitinenkata@gmail.com

   Oisin kiinnostunut niistä kuvista :D
   T. Kata

   Poista