sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Pitääkö lause pakkansa, "tämän päivän arvostelupaperi on huomisen vessapaperi"?

Enpä voi kehua itseäni vieläkään aktiiviseksi bloggaajaksi, pahoittelut siitä! En myöskään saanut lupaamaani kuulumis-postausta askerreltua,joten saatte tyytyä pienimuotoiseen "valituspostaukseen", joka sisältää onneksi tuoreita kuvia ja kuulumisia.

Me ollaan treenailtu kovasti kohti kesän kisoja, ja treeenit ovat sujuneet vaihtelevasti. Alkukesästä/loppukeväästä ihanat kärpäset/muut inhottavat surisevat pikkuotukset ovat jälleen tehneet paluun, ja sabotoineet omalta osaltaan treenejämme. Pätkis on hyvin herkkä ja heittelee päätään, kun ötökät surisevat sen nenän edessä, mikä on tietenkin ihan ymmärrettävää. Sama ötökkä-inhotus koettiin jo viime keväänä. Turpaverkkoa olen miettinyt tähän alkukeväälle, mutta P on tunnetusti herkkis, eikä varmasti suostu pitämään kummallista verkkoa nenässään ;D. Siispä olen päätynyt pyyhkimään sen sieraimet sienellä, jotta pöly/ötökät jäävät sieraimiin. Tämä on toiminut, ja pään heittely on vähäntynyt nyt lähes olemattomiin, joten nämä alkukesän inhokkiötökät on nyt todennäköisesti voitettu! ;)
Lisäksi Pätkis on herännyt kunnolla kevääseen, mistä on saatu kivasti lisäpotkua treeniin. Pätkis käyttäytyy toki yhä herrasmiesmäisesti, vaikka välillä muut hevoset meinaavat viedä sen huomion. Tarhassakin se kuntoilee itsenäisesti kävellen, ravaten ja hirnuen, minkä seurauksena se on paljon skarpimpi ratsastaa. Miinuspuolena tässä on tietenkin se, että herraa ei saa kovin helposti keskittymään työntekoon. Meno on välillä sellaista epämääräistä, kun Pätkis keskittyy tarkkailemaan ympäristöä ja haahuilemme sinne tänne, ainakin treenien alukisi. Pahinta on ratsastaa yksin, kun joku hevonen vastaa Pätkiksen hirnuntaan. Siinä menee sitten muutama minuutti Päden kiljumista kuunnellessa ;)
 No Pätkis on kuitenkin hyvin rauhallinen ori, joten ei mulla pitäisi olla mitään valittamista, onhan tässä ne hyvätkin puolensa, eli juurikin se aktiivisuus ja kaunis(paksu!) orikaula :)

Treenit ovat siis kaikenkaikkiaan sujuneet ihan kivasti ja eteenpäinkin on menty! Pätkis on mm. suoristunut hirveästi ja muuttunut taipuisaksi ja letkeäksi.
Nyt kuitenkin itse aiheeseen, eli 9.5 aluekoulukisoihin Kangasalla. Nämä kisat olivat siis tämän kauden toiset aluekisani, jossa ratsastin He A:n, FEI:n CCI/CIC* B-kenttäkilpailuohjelman. Verkkaamaan pääsin ajoissa, pienestä väärinkäsityksestä huolimatta. P tuntui oikeun kivalta ja eteenpäinpyrkivältä ja olin oikein tyytyväinen verkkaan, ja siihen miten sain ratsastettua Pätkiksen paremmaksi.
 Tiesin kuitenkin, että nuo kakkosella kerrottavat alapisteet tiputtaisivat harmittavasti prosentteja, sillä rikotun vastalaukan takia niistä rokotettiin (hevosen kuuliaisuudeta ja askellajeista). Tämä ei jäänyt minua sen kummemmin harmittamaan, sillä olin tyytyväinen, että radalala säilyi kiva rento fiilis ja meillä molemmilla oli hauskaa.
Hyvä fiilis jatkuikin vain muutaman minuutin, sillä tulokseni oli 53%!!
Iiriksen(kiitos kuvista!) maastaottama taidekuva ;)
Olin ihan kauhuissani, ja mietin
kuumeisesti mistä näin huonot prosentit johtuivat. No ei siinä muu auttanut, kun heppa koppiin ja hurjasti kehuja ja porkkanaa. Siinä vaiheessa näinkin sitten paperini, tuomareiden tuloksissa oli yli 9% ero! Toinen antoi 49%(ei olisi päästänyt mua edes läpi!) ja toinen hieman reilut 58%.  Toisen mielestä suoritus oli tasainen, siisti, ja takaosan työskentelyä toivottiin aktiivisemmaksi. Toisen mielestä hevoseni ei käyttänyt selkäänsä, eikä liikkunut peräänannossa(paperissa ei yhtään positiivista sanaa).
No nieleskelin siinä sitten itkua, ja mietin, että uskaltaisinko käydä tuomarien juttusilla. Keräsin kuitenkin olemattoman rohkeuteni ja lähdin juttelemaan tuomareille. Eniten mietin, että miksi en toisen mielästä päässyt edes hyväksytysti läpi? Toiseksi eniten ihmetytti arvosana käynnistä, toinen antoi 6 ja kirjoitti "puhdasta, enemmän yliastuntaa" ja toinen 3 "passikäyti, ei selän läpi". Kyllähän mä tiedän että käyntiä pitää treenata, sillä minä siellä selässä pilaan sen P: n käynnin. Mutta ei se
käynti sentään passikäyntiä ole!
Tuomarit olivat tosi asiallisia ja juttelivat tosi ihanasti kanssani. Molemmat heistä totesivat, että tuo
53% oli epäteilu arvosana, eika vastannut totuutta. He kehottivat luottamaan itseeni, omaan tunteeseen ja hyvään fiilikseen, sillä hekin tekevät virheitä. Puhuttiin yhdessä myös siitä, että tuo rikko tiputti niitä alapisteitä ja sitä kautta merkittävästi prosentteja. He kiittivät rohkeudestani tulla juttelemaan, ja sanoivatkin että on tosi tärkeä tulla kysymään tälläisestä asiasta, sillä hekin tekevät virheitä ja voivat jatkossa välttää ne. Tästä jutteluhetkestä jäi siis hyvä mieli, mutta eihän se tota karmeaa 53%-tulosta mihinkään hävittänyt. Itse jään miettimän tälläisiä asioita ihan hirveästi vaikka tuomaritkin kehottivat ajattelemaan lausetta "tämänpäivän arvostelupaperi on huomisen vessapaperi". Se on kyllä helpommin sanottu kuin tehty. Olen nyt monta päivää miettinyt itsekseni, että jos meistä onkin vain alue He B:hen, jos tästä ei enää nosta ja me ei ollakkaan hyvä pari? Ehkä otan kaiken liian vakavasti, vaikka luulen, ettei kovin moni tässä tilanteessa riemusta kilju.
 Me kuitenkin saatiin kauden ekasta alue A:sta sijoitus ja yli 60%, joten en halua/jaksa uskoa, että meistä ei ole helppoa B:tä pidemmälle. Tulipahan nyt nähtyä tämä kouluratsastuksen inhottava puoli, jolta tuskin voi välttyä...
 Nyt aion kuitenkin luottaa itseeni, ja hevoseeni, joka on silmissäni maailman hienoin suomenhevonen! Seuraavissa kipailuissa me näytetään mistä meidät on tehty! Joten ei muuta kuin ihan hitsisti treeniä ja kohti kisakenttiä, me ei ihan helpolla luovuteta ;)!
Tyytyväinen ratsu♥
Onko jollekkin lukijalle käynyt saman lailla? Myös mielipiteitä saa jälleen esittää :)

8 kommenttia:

 1. Eikä Liisa, ihan takapuolesta! Juteltiinkin sun kanssa silloin siitä mun 63%/54% -kokemuksesta viime aluekisoista, oli kyllä aika pysäyttävä hetki... Mutta tosiaan, luotat vaan omaan fiilikseen, Pätkis kulkee hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan uskomattomat noi sunkin prosentit! Kiitokset tsempistä, eiköhän me tästä yli päästä ;)!

   Poista
 2. Siis mun mielestä ootte Pätkiksen kanssa niin hyvä pari, ja tykkään Pätkiksestä tosi paljon, ja siitä miten se liikkuu sun allas! Olin kans siel Kangasalla ihan sillee whataa?!?! ku kuulin ne sun prosentit, et mitä ihmettä siel radal on tapahtunu! Ihan hanurista tollanen! Mut hei tsemppiä jatkoon ja nähdäillään kesän kisoissa!;):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta!❤ Et arvaakkaan miten kommenttisi piristi päivääni, tsemppiä teillekkin kisakauteen ja törmäillään kisoissa :) !

   Poista
 3. kiva blogi, tykkään kovasti, mutta itseä häiritsee suunnattomasti tuo fontti, ei pysty kunnolla lukemaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse rakastan tuota fonttia, mutta se on ehdottomasti vaihdettava, jos ei sitä kerran pysty lukemaan! Korjaan asian :)

   Poista
  2. Minulla on sama ongelma. :( Kiva blogi, mutta inhottavaa kun teksti on epäselvää ja sanoja saa arvailla. :(

   Poista
  3. Vaihdan kyllä tuon fontin, toivottavasti lukeminen on sitten mukavampaa :)

   Poista