torstai 18. huhtikuuta 2013

My Day-kuvapostaus

Jälleen kerran voin todeta, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Tässä siis erikoispostauksena toivottu sunnuntain My Day kuvina, toivottavasti pidätte :)

Kuvan haarhaanjohtavuudesta huolimatta my day on sunnuntailta 14.4. (ajattelin aluksi toteutta sen jo lauantaina, mutta muutin mieleni. Unohdin näpsäistä kännykän näytöltä kuvan sunnuntaina, joten lauantain kuva saa kelvata :)). Heräsin ensimmäisen kerran jo 7.19, sillä en ole mikään "unikeko". Viikonloppuisin nukun harvoin yhdeksää pidempään... Sinnittelin kuitenkin noin tunnin ja nousin vasta vähän vaille yhdeksän.
 Herättyäni suuntasin suoraan aamupalalle. Alla siis aamupalani kera Aku Ankan:
Aamupalan jälkeen katselin perjantain salkkarit katsomosta ja suostuttelin Siirin kanssani kirkoon. Rippikoulun takia pitää tosiaan käydä jumalanpalveluksissa hommaamassa noita merkintöjä. Mulla on vasta yksi merkintä, joten olikin jo korkea aika raahatutua kirkkoon, ettei jumalanpalveluksissa käyminen jää ihan viimetippaan.
Puoli kahdeltatoista pyöräilin Siirille, josta jatkoimme kirkkoon. Kirkko kesti hieman reilun tunnin ja siitä selvittiin hengissä, pienestä alkuepisodista huolimatta ;) Kirkosta jatkoimme matkaa pyörillä tallille, suomenhevosvarsojen irtohypytykseen. Katselimme ensin pari varsaa, jonka jälkeen päädyimme Siirin kanssa avustamaan kujan loppuun.
Irtohypytyksen jälkeen suusntasin hakemaan Pätkiksen tarhasta. Laitoin sen melko ripeästi kuntoon ja lähdin yhden tallillaisen mukana maastoon kävelemään ja ravailemaan :).
Pätkis käyttäytyi jälleen oikein hienosti. Pätkis oli kuitenkin turhan pörhäkkä ja energinen vietäväksi talliin, joten suuntasin maneesiin. Maneesissa sain P:n melko hyvin rentoutumaan, tekemällä ihan perus ravivoltteja ja -ympyröitä. Maneesi ratsastelun jälkeen kävelin vielä hetken ulkona, ennenkö vein Pätkylän talliin. Tallissa hidin Pätkiksen hyvin ja pesin sen likaisen vesiautomaatin, joka näytti tältä:
Pesen tämän joka päivä, mutta Pätkis halusi ilmeisesti turvotettua kauraa? ;)
Pätkiksen ratsastuksen jälkeen Siiri piti mulle pikaisen valokuvaamisen alkeiskurssin(eli kertoi mulle nopeasti mistä painamalla mitäkin voi säätää, Iiriksen jatkokurssia odotellessa ;)). Kuvaaminen oli ihan älyttömän vaikeaa, ainoa mieleeni jäänyt sana oli Iso Auto, joten kovin lahjakkaaksi oppilaaksi en voi itseäni kehua ;) Alla pari Siirin ottamaa kuvaa mun nivelistä ja kangista.
Kuvaustreenin jälkeen laitoin Siirin kanssa Jaskan(Siirin hevosen) kuntoon ja suuntasimme maneesiin. Rakensin Siirille pikku ristikon, jota Siiri hyppäsi pari kertaa. Oli ihana katsella, kun Jaska liikkui kerrankin mielellään eteenpäin ;D
Olis voinut olla hienokin kuva...
Jaskan peppu puhtaaksi pölystä?!
Olisin varmasti Jaskan hoitaja, jos mulla ei olisi omaa hevosta, Jaska on niin mainio!

Jaskailun jälkeen käytiin vielä kuvailemassa Pätkistä rannassa, sillä ulkona paistoi ihanasti aurinko. Paistetta kesti kuitenkin vain hetken, sillä kello oli jo yli kuusi ja aurinko alkoi laskea. Pimeä ei silti tullut, joten kuvat säilyivät ihan kelvollisina. Kiitos kuvista Siiri!
Pätkis näyttää ihan muumipeikolta♥
Irtohypytyksessä olleet suokkivarsat tekivät lähtemättömän vaikutuksen Pätkikseen, mutta olihan ne ihania♥(Pätkis katseli koko päivän tarhastaan näitä varsoja ja huuteli niille innoissaan, raukkaparka oli ihan fiiliksissä)
Kuvailujen jälkeen Pätkis pääsi karsinaansa odottelemaan iltaruokia. Me suunnattiin Siirin kanssa pyörät kotia kohti ja kotona olin tasan seitsemältä, tallilla tuli oltua tänää "vain" 4-5tuntia ;).
Kotona katselin telkkarista Selviytyjät ja söin pienen Aare Arkku-karkkipussin, josta  yllättäen paljastui 31 mustaa karkkia! Pienen pussin sisällöstä 2/3 oli mustia :D! Onneksi mulle kelpaavat kaikenlaiset karkit ;).
Tässä vain osa mustista, noin seitsemän puuttuu :)
 Illalla huomasin myös Suomenhevosten Kummajaisten-kilpailukusun auenneen. Sain kuitenkin pettyä pahan kerran, koska Urjalassa järjestettävä Suomenpienhevosten junioreiden koulumestaruus oli muutettu helpoksi C:ksi! Siis mitä ihmettä! Viime vuonna kaikki juniorit selvittivät K.N:nän yli 58%-tuloksilla, joten miksi tasoa piti laskea entisestään? Pienhevosten "normaali" koulumestaruus on tänävuonna tuo sama K.N.nä mikä se oli viime vuonnakin. Itseäni ärsyttää tämä todella paljon. Tason laskeminen tuskin johtuu junnujen iästäkään, sillä minä olin viime vuonna nuorin juniori... No ken tietää, ehkä pienhevosyhdistyksellä on tähän hyvä syy!


Näitten pienten "pettymysten" jäkeen suuntasin iltapalalle ja suihkuun.Kirjotin myös Pätkiksen päiväkirjaan, meidän tän päivän treeneistä. Päiviksessä on aika ihana kansi, vai mitä? :)
 Kaiken tämän jälkeen suuntasin nukkumaan mun ihastuttaviin muumilakanoihin♥
 

6 kommenttia:

 1. Eli siis te ootte menossa noihin junnujen mestaruuksiin? Itsekkin olen tulossa vuokriksellani jos saadaan kaikki järjestymään. Itsekkin ihmettelin et HeC mestaruuksis?? Et tänävuonna taida olla nuorin jos tulen,12v kun olen.... :)

  VastaaPoista
 2. Juu ollaan tulossa. Viime vuonna olin tosiaan nuorin, 14.v ja kaksi muuta junnua olivat sinä vuonna täyttäneet 18.v, että kovin nuoria junnuja ei ole ollut :) Olisi tosi kiva, jos nää mestaruudet olisi voitu pitää edes siinä helpossa B:ssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aijaa :) joo,olisi voinu karsia sellaiset esim. 7v tytöt tulevat sinne piensuokeillaan niin olisi helpompi/parempi käydä kilpailu kun näitä "turhia" ei olisi. en sano etteikö voisi olla taitavik mutta he ehtivät kisata myöhemminkin ;)

   Poista
  2. Onhan tuokin omalla tavallaan totta. Ratsastajan ala-ikäraja taitaa kuitenkin olla noissa 10-vuotta, eikä siellä ole kovin nuorta porukkaa ollut. Onhan se tietysti inhottavaa, jos 18vuotiaat vievät "tikkarit lapsilta" :D

   Poista
 3. Hahaa sovitaan vaan joku päivä, niin pidän sulle kamerankäytön jatkokurssin! :D

  VastaaPoista