torstai 25. huhtikuuta 2013

Kysymyspostaus

Nyt on blogini ensimmäisen kysymyspostauksen aika, kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille! :)
Seassa kuvia keskiviikon rantatiepäivältä, kiitokset niistä Siirille!

Minne aiot hakea peruskoulun jälkeen, oletko nyt siis 8 vai 9 luokalla?
- Olen siis 8.luokalla ja peruskoulun jälkeen suuntaan ehdottomasti lukioon, sillä haaveissa on eläinlääkärin ammatti. Ypäjän Hevosopisto olisi myös tosi kiinnostava vaihtoehto, sillä haluan tehdä töitä eläinten ja etenkin hevosten parissa.

Mikä on lempi ratsastusvaate/hevosvarustemerkkisi?
- Pidän eniten Equilinestä,Schockemölestä, ja hillityistä Kingslandin vaatteista(mm. pipoista, takeista, hanskoista...). KL:ta löytyy myös vaatteita, jotka menevät todella yli, hyvänä esimerkkinä hupparit, jotka sisältävät enemmän KL:n logoja kuin itse kangasta ;D. Onneksi suuri osa Kingslandin vaatteista on valmistettu hyvästä materiaalista ja ne kestävät pitkän, näin näiden suht. kalliiden vaatteiden hinta-laatu suhde on parempi :)
Ratsastushousuissa ehdoton lemppari on Esperado! Esperadolta olen löytänyt ensimmäiset täydellisesti istuvat housuni, sillä niitä on olemassa lyhyt- ja pitkälahkeisina. Nyt siis kaikki tappijalat kokeilemaan tälläisia housuja, suosittelen! ;)

Minkä kokonen on isoin hyppäämäsi este?
- Uskaltaisin väittää hypänneeni korkeimmillaan 110cm okserin, joskus kauan sitten, ehkä 11-12-vuotiaana Touhon kanssa. Ratana olen hypännyt korkeimmillaan metri(Touhon kanssa tämänkin).  Pätkiksen kanssa korkein este on ollut varmaankin vähän vajaa 90cm. Tästä kaikki voivat siis päätellä, että en harrasta korkeushyppyä enkä enää kovin kummoista esteratsastusta :D

Kuinka usein käyt valmennuksissa/tunnilla?
- Käyn kerran viikossa koulutunnilla ja joka vkonloppu valmennuksessa(joko Annan tai Rosalin). Lisäksi meillä on n. kerran kuussa aluevalmennukset Ypäjällä.

Millä tallilla Pätkis asustaa(tai edes missä päin, jos et tarkalleen halua kertoa)?
- Tämän saisi helposti googlettamalla selville, joten mitäpä sitä "salailemaan" ;). Pätkis asustaa siis Aulangon Ratstuskoululla.
Onko teillä ns "viikkosuunnitelma" Pätkiksen kanssa?
- Miellä on viikkosuunnitelma, joka karkeasti katsottuna sisältää pari maastoilua/kävelyä, yhden este/kavalettitreenin ja muutaman erilaisen koulutreenin. Pyrin liikuttamaan Pätkistä mahdollisimman monipuolisesti, joten viikkosuunnitelma on suurena apuna. Suunnitelma on kuitenkin vain treenin "pohja" ja se muokkautuu mm. kilpailujen, lomien, ja hevosen fiiliksen mukaan :).
Teidän tän kauden tavoitteet?
-Tämän kauden tavoitteena on kilpailla alue- ja kansallisella tasolla He B:tä ja A:ta. Meillä on sinänsä hyvä tilanne, kun voin startarta P:n kanssa poni-, juniori- ja suomenhevosluokkia.
Suomenhevosten kansallinen He A on kuitenkin meidän "päätavoitteemme", samoin kuin suomenpienhevosten koulumestaruudet. Toivotaan,että pysymme molemmat terveinä ja kausi sujuu hyvin, ainakin edellistä paremmin ;)!


Ensi kauden tavoitteet?

- Oletan että ensikaudella tarkoitetaan nyt kautta 2014. Silloin on viimeinen ponivuoteni, ja silloinkin meitä näkee varmasti muutamissa poniluokissa. 2014 pääsemme kuitenkin toivottavasti kilpailemaan "kovempana vastuksena" niissä suomenhevosten kansallisissa ja ratsastamaan niitä suokkien vaikeimpia He A-ohjelmia, mutta katsotaan, millä tasolla me ensi vuonna ollaan ;)
Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi ratsastuksessa?
- Tulevaisuuden tavoitteena on päästä kouluratsastuksessa niin pitkälle kuin on mahdollista.

Mitä teet Pätkiksen jälkeen?
- Vaikea sanoa. Herra on kuitenkin vielä "nuori", ainakin suomenhevoseksi, joten meillä on toivottavsti vielä monen monta yhteistä vuotta edessä. Jossain vaiheessa on varmaankin löydettävä puolierinen, jos haluan vaativiin luokkiin. Tässäkin aika näyttää, mihin minusta tai meistä on :). Nyt kuitenkin opettelen ratsastamaan osaavalla suomenhevosellani, siinäkin on haastetta ja tavoitetta!

Millainen on sun unelmaheppa?/Millainen on unelmiesi hevonen?
- Unelmahevoseni olisi ehkäpä punarautias/tummanpunarautias/musta suomenhevonen varustettuna Pätkiksen kaltaisella luonteella ja asenteella. Hevosella olisi kivat liikkeet, ja se tekisi kotona kaikki gp-liikkeet... :) Oikeasti kysymys on aika vaikea, mutta kyvykäs suomenhevonen saattaisi tosiaan olla minun unelmieni hevonen.
Aiotko tulevaisuudessa hankkia toisen hevosen?
- Se olisi ihanaa! Toinen hevonen tulee varmasti olemaan ajankohtainen jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä minulla on kovasti tekemistä yhden hevosen kanssa :).
Yksi suurimmista haaveistani olisikin saada leasingiin joku kiva piekkaritamma, jonka voisi sitten astuttaa Pätkiksellä. Näin saisin itselleni oman "pikku-Pätkiksen", josta voisi sitten valmentajien ja opettajien avulla tehdä itselle uuden koulusuokin♥. Tämän haaveen aijon vielä toteuttaa!
Pikkuinen Pätkis, joka tytön unelma!
Kuva (c) Henna ja Tiina Eronen
Voisitko kuvitella myyväsi Pätkiksen?
- Rehellisesti sanoen en. Itse en ole sen tasoinen ratsastaja, että en voisin pitää hevosta vain "urheiluvälineenä". Kiinnyn kaikkiin eläimiin uskomattoman paljon ja Pätkis on arvokkainta/tärkeintä mitä mulla on. Lisäksi se on ystävä ja perheenjäsen, todellinen mamman mussukka♥
Kuinka kauan olet ratsastanut?
- Olen ratsastanut viisi/kuusivuotiaasta säännöllisesti eli noin 10vuotta. Alkuun kävin ratsastamassa kerran vkossa, myohemmin 2kerta vkossa ja lopulta sainkin Touhon vuodeksi vuokralle(5kertaa viikossa). Ensimmäisen oman hevosen sain joulukuussa 2009, joten hevosenomistaja olen ollut reilut 3vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti