perjantai 22. maaliskuuta 2013

Tampere seurakoulu 17.3

Viikko on vierähtänyt nopeasti, ja postaus on lojunut valmiina odetelen kuvia. Tänään sain kuitenkin Siiriltä muistikortin, joten parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;)

Sunnuntaina lähdettiin ajelemaan kohti Niihamaa noin varttia vaille kymmenen, vain hieman aikataulusta jäljessä. Paikalla oltiin kuitenkin juuri oikeaan aikaan. Ensin autoin Siiriä Hepun kuntoon laitossa, jonka jälkeen talutin Pätkistä muutaman kierroksen pihalla. Herra oli jälleen hyvin fiksu ja saikin mennä napostelemaan heinää koppiin :). Sitten suuntasin kera kameran maneesiin jännittämään Siirin suoritusta. Maneesista sai amatööritaidoillakin yllättävän selkeitä kuvia! Eihän niistä hienoja tullut, mutta ainakin hevonen oli erotettavissa. Pakko todeta että Heppu oli hieno!! Ja niin fiksu, ansaittu voittohan sieltä tuli, hyvä Siiri ja Heppu!

Huippufiilisten jälkeen siiryttiin kopille jossa otettiin P ulos. Äiti talutteli sitä hetken, jonka jälkeen kiipesin selkään ja kävelin ulkona sen aikaa kun maneesissa oli lanaustauko. Verkan alussa Pätkis tuntui jotenkin sterssaantuneelta tai jännittyneeltä, eikä se ollut mikään ihme, pienessä verkassa pyöri kuitenkin kahdeksan ratsukkoa. Kävelin kuitenkin pitkään ja yritin verkata rauhassa. Radalle mennessä P ei tuntunut mitenkään kovin hyvälle, mutta radalle oli mentävä, vaikka sitten toivotaan parasta ja pelätään pahinta-asenteella!
Radan aloituskin meni poskelleen, sillä juuri pitushalkaisijalle kääntyessäni(olin siis saanut lähtömerkin) verkan puolella ollut poni päätti pissata... No Pätkis nosti ripeästi pään pystyyn, röhkäisi ja jännittyi. Yritin käännellä pari volttia ja saada sen takaisin avuilleni. Tässä onnistuinkin ihan kohtuullisen hyvin.
Pörheänä ;)

Ohjelma oli siis He A FEIn CIC/CCI* kenttäkilpailuohjelma 2009. Rata oli tosi simppeli ja helppo A:ksi. Se sisälsi vain a:n asioista vain astalaukan, täyskaarron, josta jatkettiin suoraa uraa vastalaukassa.  Hiukan tylsääkin se oli kun ei päässyt menemään väistöjä, takateita yms.
Rata sujui aika vaihtelevasti, se sisälsi hyviä pätkiä, kuten paperissanin luki. Yleensä meidän "valtti" on tasaisuus, mutta näissä kisoissa päästiin vain pätkittäin hyvään fiilikseen. Se oli tavallaan hyvä, toisaalta huono asia...  Pätkät olivat kuitenkin parempia, kuin monissa kisoissa, vaikkakin epäonnistumisen tunnetta loi se että hevonen oli kunnolla rauhoittunut ja rentoutunut vasta radan jälkeen. No, olisi ehkä pitänyt ratsastaa kaksi luokkaa, jolloin toinen luokka olisi ollut paljon helpompi meille molemmille.
Pätkis olisi voinut olla paljon parempi, eikä se ollut jännityksen ja mutta olihan se ymmärrettävää, ettei se ollut läheskään parhaimmillaan lyhyen verkan takia. Syy tähän kaikkeen löytyi kuitenkin jälleen satulan päältä, ratsastin mm. tosi huonot tiet, joista tuli menetettyä turhia pisteitä... Ensi kisoissa tsempataan!

Prosentteja  saatiin tällä esitykselle
62,174%, joten syytä masentumiseen ei ollut :). Tällä tuloksella mukaan lähti myös valkoinen ruusuke ja kolmas sija. Kotimatkalla auto olikin täynnä tyytyväistä porukkaa ja opin löytämään radasta hyväkin puolia ;)
Kisapäivä oli kainenkaikkiaan oikein mukava, ensikerralla herättelen ratsuni kunnolla, verkkaan paremmin ja ratsastan kunnolliset tiet! Siinä on tavoitetta, mutta eiköhän me selvitä, mulla on kuitenkin maailman hienoin suomenpienhevonen!♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti