keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Ihana tiistaitreeni

Tiistaina käytiin Heidin ja Rasmun kanssa treenailemassa lumisella kentällä. Aurinko alkoi paistaa kolmen aikaan ja ilma oli tosi kiva! Iiris ja Oona olivat myös kentällä kameran kera, joten saatiin taas kivoja kuvia :)
Aloitin ratsastamisen kevyellä tuntumalla ja yritin ratsastaa käynnin rennoksi ja takapään mahdollisimman aktiiviseksi. Keskityin myös suoruuteen, kun meillä on ollut hieman vinousongelmia, jotka ovat onneksi jo korjaantumassa!

Käyntiä ratsastin about 10minuuttia, jonka jälkeen aloitin kevyen ravin. Ravissa keskityin myös suoruuteen ja siihen, että Pätkis kääntyy hyvin. Tämä onnistui aika kivasti, joten pikku hiljaa aloin pyytämään ravia suuremmaksi ja sitten taas pienemmäksi,(eli periaatteessa lisäys ja sitten sirtyminen rauhallisempaan raviin).  Ero tuntui nyt selkeästi, joten jotain olin verkassa tehnyt oikein :D

Laukkatyöskentelyn aloitin heti pienen välikäyntihetken jälkeen. Laukassa pidin saman "suoruus-teeman" ja laukkasin alkuun ympyröitä ja muutamia vastalaukkakaarteita. Sitten kokosin laukkaa ja parin hyvän askeleen jälkeen lisäsin laukkaa ihan kunnon keskilaukkaan. Pätkis oli tosi herkkä ja reagoi hyvin, joten se jopa kuumeni laukan aikana ja pari nostoa olivat aika räjähtäviä ;D, mutta energiasta ei ole koskaan haittaa!
Eipä ollut Pätkis tässä vaiheessa ainakaan etupainoinen ;)
Lopuksi laukka sujui jo enemmän ylämäkeen :)

Laukan jälkeen tein lävistäjillä sulkuväistöä ravissa. P oli aavistuksen liian reipas, mutta muutamat pätkät olivat ihan supereja, kun sain Pätkiksen energian kohdistettua työntekoon :D Alkuun oli linja vähän hakusessa, mutta toistojen kautta sekin löytyi. Suluista ei valitettavasti saatu kuvia, sillä kuvaajat osuivat aina samalle linjalle kanssani ;)

Lopuksi annoin Pätkylän laukata rennosti eteen molempiin suuntiin, jonka jälkeen pakotin itseni
istumaan pari keskiravipätkää. Ensimmäisen lisäyksen pompin kuin tennispallo, mutta toisessa onnistuin jo vähän paremmin. Hevonen lisäsi kuitenkin kiltisti :) Loppuun vielä ravia pidemmällä kaulalla.
Kaiken kaikkiaan olin tosi tyytyväinen Pätkikseen joka oli hyvin avuilla, kääntyi, oli energinen, kevyt ja taas tosi innoissaan treenaamassa♥. Olin myös tyytyväinen siihen, että sain Pätkiksen ratsastettua niin kivaksi, ja löysin hyvän verkkatyylin. Ihanaa kun pitkästä aikaa sujui näin kivasti, mulla on vaan maailman hienoin poni ♥!
Tänään äiti pääsee pitkästä aikaa ratsastamaan ja huomenna me lähdetäänkin mummin luokse ja käydään samalla vähän shoppailemassa, jos vaikka löytäisin uudet ratsastushousut ja kisahuovan, mitä olen etsinyt varmaan puolivuotta ;)

2 kommenttia:

  1. Täällä kirjoittaa Pätkiksen Loimihaan ajoilta tunteva lukija, pakko todeta että Pätkis on kyllä mennyt niin upeaan suuntaan kanssasi että hienoa työtä kerrassaan! Sovitte tosi hyvin yhteen ja tosiaan teidän menoa on aina mukava seurata kun ratsastat tosi siististi ja Pätkis liikkuu letkeästi korvat hörössä :) Tsemppiä tulevaan kisakauteen, minä jään innolla odottamaan mitä huikeita tuloksia kausi teille tuokaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et arvaakkaan miten paljon kommenttisi piristi päivääni! Kiitos :) Pätkis on mulle mitä parhain hevonen ❤

      Poista