sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Aluevalmennukset 9.-10.2

Saavuttiin Ypäjälle jo perjantai-iltana, sillä lauantaina meillä oli teoriaa jo aamu yhdeksältä. Eikä viitsitty lähteä aikaisin launtaina sillä meidän auto ole paras mahdollinen vetoauto näille keleille. Perjantaina pääsimme perille n. puoli seitsemän aikaan. Pätkis asusteli taas (ällöttävässä) maneesitallissa, joka oli todella kuuma ja jopa seinät valuivat vettä! Kävin vielä seitsemästä kahdeksaan ratsastamassa maneesitallia vastapäätä olevalla kentällä. Alkuun P oli tosi jännittynyt ja pelkäsi jopa omaa varjoaan ;D Lopulta se kuitenkin rentoutui ja oli tosi kiva ratsastaa!

Launaina meillä oli tosiaan 9-10 teoriaa ja sitten 11-12 seurattiin Ypäjän avointen ovien näytöstä.  Ennen näytöstä ehdin kävelyttää Pätkistä hetkisen ja Iiris(joka oli mukana tällä kertaa Siirin pois jäännin takia) räpsi pari kuvaa Pätkiksestä. Näytöksen ja kävelytyksen jälkeen kävimme katsomassa hevossairaalaa ja II-tallia. Sitten suuntasimme kauppareissulle, josta mukaan lähti söpöt karvabootsit(putsit) Pätkikselle :)
 Tuntini oli viideltä ja kävelin ennen sitä ulkona ja sitten verkkasin maneesissa. Meillä oli mahdoillisuus ratsastaa vapaavalintainen ohjelma läpi. Itse ratsastin tuon He A:10. Ennen ohjelmia ratsastimme väistöjä pituushalkaisijalta uralle ja myötä+vastalaukkaa ympyrällä. Pätkis oli kaiken kaikkiaan ihan kiva, ei hyytynyt tai jännittynyt. Eihän se mennyt (vieläkään!) läheskään niin kivasti kuin kotona, mutta oli meno jo paljon parempaa, rennompaa ja reippaampaa! Västöt sujuivat aika kivasti, samoin vastalaukka. Laukkaa olisin saanut koota hiukan enemmän, mutta onneksi muistin sen sunnuntain tunnilla :). Sitten ratsastin ohjelman ensimmäisenä läpi. Kirjaimet olivat pitkän kouluradan välein, ja osittain siitä johtuen ratsastin muutamat tiet huonosti, mutta Pätkis teki kaikki asiat, rytmi ja muoto säilyivät hyvinä. Kyllä siihen rataan ihan tyytyväinen saattoi olla, ratsu oli kuitenkin ihan hikinen ja väsynyt rataa tehdessä. Hieno Pätkis ♥. Anu sanoi että asiat onnistuvat jo hienosti rutiinilla ja tänä vuonna tullaan menemään A:ta jo paljon edellis vuotta paremmilla prosenteilla :)
Lunta satoi reippaasti

 Sunnuntaina meidän valmennus oli jo aamulla yhdeksältä. Herääminen ei ottanut koville, ja oli kiva ratsastaa aikaisin aamulla kouluaidoissa, vieraassa paikassa, sillä siinä oltiin jo aika lähellä kisatilannetta ;) Tänään teimme pysähdyksiä pituushalkasijalle, vastalaukkaa ympyrällä, muutamat keskiravit ja takaosakäännöksiä. Pysähdykset ja suorat linjat onnistuivat, samoin vastalaukka, jonka yritin pitää tänään eilistä lyhyempänä ja kootumpana. Keskiravit eivät oikeen irronneet, mikä on ihan oma vikani. Anu selitti että minä osaan tuntea hyvin hevosen liikkeet ja mikä tuntuu hyvältä ja oikelta ja mikä tuntuu huonolta. Pätkis kuuntelee hyvin istuntaa, joten se hidastaa kun tiivistun liikaa, kun en mukaudu "pompottavaan" liikkeeseen. Anu selitti tämän mulle hyvin ja pääsin asiasta jo jyvälle, joten nyt treenaillaan sitten keskiraveja ;) Anu sanoi, että Pätkis osaa kuitenkin lisätä hienosti, joten se ei ole ongelmana.
Takaosakäännökset sujuivat myös ihan kivasti ja sain niihinkin pari tosi hyvää vinkkiä. Lopuksi Anu sanoi että kaikki on hyvällä mallilla, takarit, väistöt, vastalaukka ja suorat linjat. Itsestäni ei ihan noin hyvältä tuntunut, mutta on tieysti mukava kuulla jos meno näyttää hyvältä :) Nyt me ruvetaan valmistautumaan sitten ensi viikonlopun aluekisoihin, pitäkää peukut pystyssä että me ei hyydytä, vaan saadaan siisti tasainen rata :)!

2 kommenttia: