sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Aluekoulu Tampere 17.2.2013

Avattiin siis tänään kisakausi Niihamassa, aluekoulukisoissa, joissa oli vain yksi luokka He A:10 (mahdollisuus saada kvaali kansallisiin). Jännitin kisoja paljon normaalia enemmän, kun viimekisoista on jo muutama kuukausi aikaa. Oli kuitenkin tosi kiva päästä taas kisoihin! :)

Aamulla heräsin 6.45 ja puoli kahdeksaksi suuntasimme tallille. Pätkis nukkui makuullaan karsinassaan, mutta nousi heti piteänä ylös. Hepat oli onneksi ruokittu, kun pari muutakin tallilaista lähti kilpailuihin meitä aiemmin. Puolessa tunnissa pakkasin tavarat, harjasin, juotin ja letitin(=tein verkkoletin) Pätkiksen. Pihasta starttasimme kahdeksan aikaan ja perillä olimme vähän yli yhdeksän. Oma starttini oli vasta yhdentoista jälkeen, joten suuntasin katselemaan ratoja, ja tein mielenkiintoisen havainnon. Katselin yhden radan, ja kummastuin, kun ratsastaja ei tehnyt alkutervehdystä. Luin sitten ohjelman puhelimestani, ja kappas alussa ei ollutkaan alkutervehdystä, hyvä minä! Onneksi tämä tuli kuitenkin huomattua ennen radalle menoa ;) Katselin vielä muutaman radan, ja noin puolta tuntia ennen kiipesin selkään(äiti punttasi, kisavaatteet eivät ihan joustaneet selkään nousussa). Verkan alku oli kamala, omalta osaltani, tuntui etten pysty liikkumaan kisavaatteissa, en osaa istua, ratsastaa yms. Tämä vaihe meni kuitenkin ohi ja P alkoi toimia tosi kivasti, se oli myös muihin kisoihin verrattuna paljon reippaampi. Verkka-ajan olin arvoinut hyvin, ei tullut kiire, eikä tarvinut peukkujakaan pyöritellä ;D.

Radalle mentäessä Pätkis "pelästyi" lumista kouluaitaa ja kummasteli hieman kahvilapäätyä. Näistä kuitenkin selvittiin melko nopeasti, joten ratsastin reippaasti laukkaa ja ravia, voltteja ja ympyröitä.
Rata sujui ihan kivasti, ja radan jälkeen totesin  äitille, että se ei me ainakaan koko rataa peruutettu :D Rata oli siis tasainen, kaikki asiat tuli ratsastettua ihan kiitettävästi ja kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen. Meno ei vieläkään ollut lähelläkään sitä tasoa, mitä se on treeneissä, mutta Pätkis ei hyytynyt ja teki tehtävät oikein rehellisesti.
Prosentteja ei tarvinnut kauaa odotella, ja ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen kun kuulin että olin kolmantena tuloksella 60.600%! Olin ihan järkyttynyt, joten kävelin vielä hetken, ja sitten laitoimme Pätkiksen koppiin, sillä en uskonut sijoituksen olevan mahdollinen. Lopuksi jäljellä oli kuitenkin vain kolme ratsukkoa, ja keikuin viidenellä sijalla, kun kuusi sijoittui. Siinä sitten jännittyneenä päivitin Equipen tuloksia minuutin välein ja lopulta päädyimme sijalle kuusi! Sitten vaan poni kiireesti ulos kopista ja kohti palkintojen jakoa :)

Papereissa oli kommentteina: siisti, tasainen suoritus, johon olisi toivonyt lisää energiaa, keskiaskellajit rohkeammin venymään, siistiä yhteistyötä. Tässä sisältö lyhyesti tiivistettynä. Askellajit eivät pienoisen jännityksen(sekä oman että hevosen) takia olleet huipussaan, eivätkä niin "lennokkaat" mitä verkassa. Keskiravit ovat ne heikko kohta, jonka tiesinkin, mutta niitä sitten treenaillaan, josko ne tulisivat kuntoon viimeistään loppukaudeksi. Lisäksi olin positiivisesti yllättynyt siitä, että molempien takaosakäännösten kohdalla luki "hyvin keskitetty" ja suorasta sisääntulosta sain ensimmäisen kasini aluekisoista :)

Kukaan ei varmaan usko, että olen super tyytyväinen(Heh heh)! En olisi ikinä uskonut että kauden ensimmäisistä kisoista, jotka olivat vielä aluekilpailut ja ohjelmana He A (joka sisälsi takarit,vastalaukat, väistöt yms.) tulisi yli 60%-tulos tai kaiken huipuksi sijoitus! Nyt on sitten olemassa kvaali kansalliseen A:hankin :)
Pahoittelen "hehkutuspostausta", mutta onnistumisia tulee todella harvoin ja kun niitä tulee on niistä syytä iloita! :)
Mamman mussukka♥ jota ei enää poseeraaminen kiinnostanut...

4 kommenttia: