maanantai 21. tammikuuta 2013

Ypäjä 19.-20.1.2013

Lauantaina herätessäni oli pakkasta huimat -27 astetta. Sähköpostiin oli kuitenkin tullut aamulla viesti, jonka mukaan valmennukset pidettäisiiin pakkasesta huolimatta. Valmennusten oli tarkoitus olla Haimissa, mutta pakkasen takia ne siirrettiin Wanhaan maneesiin, joka oli Haimia lämpimämpi.

Tallille menimme 11 aikaan. Pätkis oli ehtinyt ulkoilla jo pari tuntia tarhassa ja tuli juuri yhdeltätoista sisälle. Pakkasin tavarat ja äiti laitteli heinäsäkit ja heinäverkot. Matkaan päästiin lähtemään etuajassa, eli ennen kahtatoista.
Paikalla oltiin hyvissä ajoin ennen kahta ja ehdittiin purkaa tavarat ja laittaa hevoset rauhassa kuntoon.
Tunnilla tehtiin avoja ja vastalaukkaa. Pätkis ei jännittynyt, eikä ollut enää pohkeen takana :) Jee!!
Pätkis oli kokonaisuudessaan ihan kiva. Anu kehui taivutuksia, muotoa, rytmiä ja sanoi että saisin olla oikein tyytyväinen Pätkikseen :) Omasta mielestäni Pätkis oli aavistuksen hidas, mutta kuitenkin ihan mukava. Tärkeintä oli että se ei hyytynyt, vaan oli pohkeen edessä. Tavoitteena onkin etten ala itse jännittämään, että jännittääkö Pätkis ;) (jos ymmärsitte). Lisään tähän pari Siirin pikkuveljen ottamaa kuvaa. Laatu ei päätä huimaa, mutta yritys on sitäkin parampi :) ! Onhan huonovaloisessa maneesissa vaikea kuvata kokeneemmankin.Valpan jälkeen hoidettiin ponit, annettiin niille päiväheinät ja lähdettiin katsastamaan meidän majoituspaikkaa, joka sijaitsi tällä kertaa porkkanahuoneistoissa. Kurssikeskus oli täynnä, jonka takia pääsimme tuonne porkkanaan. Se oli tosi upea ja kivasti sisustettu. Meillä oli oma taulu tv, leivänpaahdin, jääkaappi, astioita, sauna, suihku yms. Ainoa miinus oli MIKRON puuttuminen. Tuolta huoneesta löytyi ihan kaikkea muuta paitsi se mikro... Onneksi siellä oli kuitenkin uuni, jossa me sitten lämmitettiin meidän ruuat ;)
Launatai-iltana kävelytettiin vielä heposet/ja tietysti iltaruokittiin). Sitten laahustimmekin katsomaan putousta.

Meidän oria ei huolet paina!♥
Sunnuntaina herätin Siirin 7.20. Tämän  jälkeen kävimme ruokkimassa hevoset ja tarvoimme liian pitkän matkan kurssikeskukselle aamupalalle. Syömisen jälkeen tarvoimme takaisin tallille kuvailemaan Heppua ja Pätkistä. Siiri sai taas Pöksästä tosi söpöjä kuvia, kiitos Siiri :)
Sunnuntain tunnilla keskityttiin pääasiassa A:10 väistöihin, ja lopuksi tehtiin vastalaukkaa. Pätkis oli tänään skarpimpi kuin eilen, ja oli mielestäni korkeammassa ja paremmassa muodossa. Väistöt sujuivat hyvin, kerran oikea lapa meinasi karata, mutta Anu huomautti asiasta ja sain sen korjattua. Vastalaukka teimme ihan uraa pitkin. Itse teen vastalaukassa usein kaareviauria yms. mutta harvemmin tulee laukattua ihan uraa pitkin. Pätkis toimi kuitenkin hienosti. Lopuksi taivuttelimme ja ravasimme eteen alas.
Kotiläksyksi saatiiin takaosakäännökset, avot ja käynninkautta vaihdot. Näitä asioita olen kyllä tehnyt treeneissä ihan säännöllisesti :). Loppukommenteissa Anu kehui vastalaukkaa hyvin tasapinoiseksi, ja väistöjä sujuviksi ja helpoiksi. Nyt varmistui vielä sekin, että päästiin Pätkiksen kanssa B-renkaaseen :)
Käykääpä muuten kaikki katsomassa Pätkiksen kotisivut ja palautetta/parannusehdotuksia saa kertoa :)

9 kommenttia:

 1. HERREGUD :D Porkkana näyttää kyllä olleen aika luksusta kurssariin verrattuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan luksuspaikka, sitä mikroa lukuun ottamatta sitä mikroa :D

   Poista
  2. Kirjottelen nyt jotain ihan hölmöä taas, eli oli ihan luksuspaikka, lukuun ottamatta sitä mikroa :D

   Poista
 2. oi kuinka ihana te olette! :) mitä se b-rengas tarkottaa tai siis mikä se on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On siis olemassa aluerengas, ja sitten on srl:län tukema b-rengas ja a-rengas(maajoukkuevalmennettavat). Eli b-renkaan porukka valmentautuu aluevalmennusten yhteydessä ja meidän tunnit on 10e halvempia sen liiton tuen ansiosta :) A-renkaalla on sitten omat maajoukkuevalmennukset.

   Poista
 3. Kiva blogi sulla ja tosi kiva suokki. Sellaista palautetta antaisin silti, että tää sun fontti on tosi vaikea lukea.

  Tsemppiä valmennuksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)! Itse tykkään tosta fontista kovasti ja musta se sopii tähän ulkoasuun. Jos se on hankalaa lukea niin yritän toki keksiä jotain :)

   Poista
 4. hei, onks tää heppa liptuksesta ? jos nimittäin oikeen muistan, niin ollaan joskus oltu ostamassa, mutta ostettiinkin tän puolveli, jos tää siis on liptuslainen :-D http://sipejavepsu.blogspot.fi/ tossa mun ja sipen blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liptuslainenpa hyvinkin ;) Pätkis on kyllä oikea kultakimpale, onneksi se päätyi mulle ❤. Liptuslaiset on kyllä tosi ihania, ja kivalta näyttää sunkin piekkari :)

   Poista