tiistai 4. joulukuuta 2012

Ypäjä 1-2.12.2012

Oltiin siis viikonloppuna Ypäjällä aluevalmennuksissa, Siirin ja Heppu kanssa. Lauantaina valmennuksemme oli 14-15, joten lähdimme tallilta puoli kahdentoista aikoihin.

Paikalla olimme hyvissä ajoin, joten ehdimme laittaa hevoset rauhassa kuntoon. Hepat asustelivat maneesitallissa, karsinoissa 1 ja 2 (se hyväpuoli orissa on että karsinan saa aina rauhalliseen nurkkaan :).

Verkkasin n. 20min ennen valmennusta. Valmennus sujui hitaissa tunnelmissa.Viime kisoista oli jo aikaa, joten P jännitti tavallista enemmän, jonka seurauksena siitä tuli siis hyvin hidas... Teimme tunnilla väistöjä, voltteja ja laukkaa keskiympyrällä.
Pätkis ei ollut läheskään niin hyvä kuin kotona, mutta Anu kehui muodon ja rytmin parantuneen huimasti (itse en kyllä tuon esityksen perusteella olisi uskonut!). Lisäksi vaikutan Pätkikseen paljon paremmin, ja se kuuntelee apujani. No ensi tunneille täytyy skarpata ;) Tunnilla onnistuivat kuitenkin väistöt, jotka ovatkin Pätkylän bravuuri :). Illalla kävimme vielä kävelyttämässä heposia.

Sunnuntaina tuntimme oli 12-13. Verkkasin nyt noin 30min.
Sunnuntaina Pätkis oli paaljon parempi, muttei vieläkään samaa tasoa kuin kotona ;). Tehosteena minulla oli Anulta lainatut 2cm rissakannukset. Pätkis oli ilman niitäkin jo eteenpäin pyrkivämpi. Tunnilla teimme väistöjä, vastalaukannostoja yms. Pätkittäin tuntui oikein hyvältä, mutta on sitä paremminkin mennyt.
Anu kehui istuntaani symmetriseksi, sekä Pätkiksen parantunutta muotoa, sekä tapaani vaikuttaa Pätkikseen. Anu käski katsoa jotain vanhaa videota ja verrata nykyistä liikkumista siihen, jotta huomaan itsekkin selkeän eron. Kehitystä on siis tapahtunut huimasti, joten ensikerralla tavoitteena olisi saada meno samanlaiseksi kuin kotona. Valmennuksissa käynti auttaa kuitenkin pikku Pätkiksen jännittämiseen :).

Kuvia/videoita ei tunneilta ole, mutta laitan piristykseksi talvisia kuvia, joita kuvasimme sunnuntai aamuna. Kuvat (c) Siiri :).


Näin me kommunikoimme, ei vaan :D


6 kommenttia: