sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Erikoispostaus: Entiset hevoskaverini

Tässä postauksessa esittelen vanhoja hevostuttavuuksiani, kuten entiset hoito- ja vuokrahevoseni :).

Näsä
on 17.5.1999 syntynyt punarautias suomenhevosruuna, ja ensimmäinen hoitohevoseni. Näistä hoitohevosistani Näsä on ehdottomasti tärkein! Näsän saavuttua tallillemme 2008 pääsin hoitamaan sitä isomman hoitajan kanssa lauantaisin, sekä satunnaisesti muina päivinä. Sain harjata sen, puhdistaa ruokakupin ja vesiastian, sekä pestä sen varusteet. Parasta mitä pikkuinen heppatyttö toivoa saattaa :) Näsän sainkin lähes aina ratsukseni, enkä tainnut tippua siltä kertaakaan. Näsä oli super kiltti, vaikka innostui kerran kentälle päästyään pukittelemaan hurjasti ;) Se oli unelmahevoseni silloin, vaikka se hyppäsi vain pikkuesteitä ja meloi etujaloillaan. Näsä vaihtoi kuitenkin melko nopeasti (about puolivuotta?) tallia, jalkavaivan takia. Uudella tallilla kävin kuitenkin kerran moikkaamassa ja ratsastamassa sillä :). Näsä oli minulle todella tärkeä, kuten ensimmäinen hoitohevonen yleensä. Kiitos Näsä♥!
Kuva sukupostista, sillä en löytänyt itseltäni yhtään kuvaa...


SG Testarossa
Tutummin Testa on 7.7.1995 syntynyt puoliverinen. Testa oli toinen hoitohevoseni jonka hoitamisen aloitin vuonna 2008, 10-vuotiaana ja hoidin sitä noin 3-4 kertaa viikossa. Testalla oli myös toinen minua vanhempi hoitaja. Isoksi otukseksi se oli äärettömän kiltti, pään harjaamista se inhosi(se oli lyönyt nuorena ison päänsä trailerin kattoon).
Ratsastin Testalla vain pari kertaa,  koska olin pieni ja lyhyt. Ensimmäisellä ratsastuskerralla pääsin kuitenkin estetunnille. Testa oli vasta saapunut tallille, joten meno oli reipasta, eikä hallinta ollut huippuluokkaa ;). Testa oli kuitenkin minulle turhan suuri ratsu ja hoidettava,kiltteydestä huolimatta, joten puolen vuoden jälkeen vaihdoin risteytysponin hoitajaksi.
Testa alue-estekisoissa, ei ehkä edustavin kuva :)


Elwis
Vuonna 1991 syntynyt risteytysponiruuan oli seuraava hoitohevoseni. Hoidin Elwistä 1-2päivänä yksin, ja aina tiistaisin kaverini kanssa. Paras hoitopäivä oli siis tuo tiistai, jolloi minä ja Siiri hoidimme Elwiksen yhdessä. Kukapa tietää olisimmeko parhaat kaverit ilman Elwistä ;)? Ehkä emme, joten kiitos Elwis!
Elwis olikin ainakin vuoden vakioratsuni, jolla hyppäsin myös elemäni ensimmäiset seuraestekisat, puhdas rata ja punavalkoinen rusetti ♥!Elwiksen säkä oli siis n.130cm, ja se oli kilpaillut nuorena ulkomailla 110cm asti, eli pikkuruiseksi poniksi ihan kiitettävästi. Elwis oli ja on äärettömän kiltti ja kultainen, ja opettaa vieläkin lapsia ratsastamaan :) Kaiken kaikkiaan Elwis on ihana poni, kaikilla pitäisi olla mahdollisuus ratsastaa tälläisella karvapallolla!
Anteeksi huono laatu, ponin kokous ja söpö on kuitenkin havaittavissa ;)


Kouho
Eli se kaikkein tärkein, aina ja ikuisesti. "Touho" on siis syntynyt 30.5.1990 ja lopetettu 2.7.2012. Kaikki lähti siitä että Touhon edellinen omistaja sanoi äitille puolitosisaan, että meidän Touhohan sopisi ihan mainiosti Liisalle! Ja siitä se sitten lähti. Touho oli ensin hoitohevoseni, sitten vuokrahevoseni ja lopulta ensimmäinen oma hevoseni. Touho opetti minua korvaamattomalla tavalla ratsastajana.
En rupea tässä Touhosta enempää kertomaan,sillä se ansaitsee joskus ihan oman postauksen, sitten kun sellaisen pystyn kirjoittamaan. Touho on maailman paras♥!
Meidän viimeiset maastoestetreenit Suontakana, meno oli reipasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti