maanantai 13. elokuuta 2012

Oriveden kansalliset koulukisat

Eilen 12.8 olimme Orivedellä, Arranmaan kilparatsastajien järjestämissä suomenhevosten kansallisissa koulukilpailuissa. Luokka oli siis He B:3 2009. Nämä olivat ensimmäiset kansalliset koulukisani joten tavoitteena oli päästä kunnialla läpi.

Tallilta starttasimme jo 7.30. Sillä meiltä ajaa Orivededelle melkein kaksi tuntia. Luokkani oli ensimmäinen, alkoi kymmeneltä, ja lähdin yllätys yllätys ensimmäisenä :D! Kisapaikalla oli hyvät opasteet ja kaikki oli suunniteltu huolella. En keksi kisajärjestelyistä mitään valittamista.

Aluksi kävimme kansliassa, sitten äiti laittoi hiukseni ja taitteli plastrongin. Sitten olikin aika ottaa Pätkis ulos kopista. Viime kisoissa Pätkylä oli liiankin rauhallinen, mutta täällä oli sopivasti vilinää (mm.kopin viereisessä tarhassa tammoja) jotka herättivät Pätkiksen :).  Äiti meni taluttamaan Pätkistä  ja minä vaihdoin loput kisavaatteet päälle.

Minun ei tarvinnut verkata ollenkaan maneesissa, kun olin ensimmäinen. Pääsin verkkaamaan suoraan radan viereiselle kentälle. Tein lyhyen verkan, ratsastin kaikki askellajit läpi ja tein muutamat askeleenpidennykset, pysähdykset ja laukkavoltit. Pätkis tuntui todella hyvältä ja pirteältä. Se oli kevyt ja energinen ratsastaa. Toivoin kokoajan ettei "verkkafiilis" katoaisi radalle mentäessä.

Sain mennä radalle noin viisi minuuttia ennen luokan aloitusta. Pätkis alkoi heti hieman hidastella, mutta sain sen takaisin pohkeen eteen.  Radalla säilyi ihana tuntuma suuhun, myös reippautta oli enemmän kuin yleensä radoillamme. Rata sujui tosi tasaisesti ja olin tosi tyytyväinen. Lopussa minulle tuli kuitenkin pieni oikosulku teiden kanssa ja käyntiosuus meni vähän niin ja näin (teiden osalta). Sitten onnistuin tekemään lopputervehdyksen x:sään, vaikka sen piti tulla i:hin! No tästä -2, ja sain vielä päätuomarilta lopputervehdyksestä seiskan... No tämä moka ei ikinä enää toistu :D!

Rata oli kuitenkin meidän paras ja olin todella tyytyväinen, eikä tuon lopun töppäys jäänyt suuremmin harmittamaan. Tavoiteeni oli saada yli 58%, mutta ilokseni sain prosentteja 63,182! Ensimmäisistä kansallisistani, arvatkaa olinko tyytyväinen ;) Loputuloksissa oli 15/25, luokan voittaja sai 66%, ja ilman tuota onnetonta lopputervehdystä olisin voinut melkei sijoittua, no ehkä ensikerralla sitten!

Olin iloisesti yllättynyt myöskin siitä että sai istunnastani seiskan ja Pätkis liikeistään myöskin seiskan :) Lopukommenteina meillä oli: lopussa pieni herpaantuminen teissä, nöyrä ja yrittelijäs ratsu, siisti hallittu suoritus, eteenpäin pyrkimys voisi olla ajoittain parempi... On mulla kyllä maailman paras ratsu!♥
Kisat olivat kyllä kaikinpuolin kivat, ensivuonna uudelleen :).

Ensin kuvia verkasta:
Kaikki kuvat (c) Oona Öykkönen, kiitos!
.

Sitten radalta:
Tyytyväinen ratsukko :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti