maanantai 27. elokuuta 2012

Kisapostaus: Loimihaan Loikat 25.8

Loimihaan Loikissa oli tarkoitus mennä kaksi alueluokkaa, He C:1 2000, joka oli avoin suomenpienhevosille ja nuorille hevosille, sekä kaikille suomenhevosille avoin HeB:3. Huomasin kuitenkin kahta päivää ennen kisojen olevan nurmikentällä, eikä meillä ollut edes hokinreikiä! Siinä ajassa ei kengittäjää ehditty hankkia, joten lähdimme ilman hokkeja matkaan.

He C oli ensimmäinen luokka, ja lähdimme matkaan kahdeksalta, meiltä kun ajaa Loimaalle noi 1h 30min. Matka meni hyvin, Pätkis oli tapansa mukaan hirmuisen kiltisti. Paikan päällä Pätkis oli ihan innoissaan ja hörähteli kaikille ohikulkijoille :) (Ostimme Pätkiksen siis Loimihaasta, jossa se asui n. 7vuotta). Äiti kävelytti Pätkistä hetken pellolla ja sitten laitoimmekin jo kamat päälle. Verkka oli nurmikentän vieressä olevalla hiekkakentällä. Verkassa Pätkis oli todella todella reipas (vähän liiankin) eivätkä avut menneet toivotulla tavalla läpi. Siirtymisten kautta Pätkis tuli kuitenki hyvin molemmille ohjille ja alkoi liikkua oikein kivasti!

Minut kuulutettiin valmistautumaan vartti lähtöaikaani ennen, joten äiti kävi ilmoittamassa kansliaan että he eivät voi lähettää minua 10.30, kun lähtöajakseni oli merkitty 10.45. Niinpä seurasi vartin tauko ja valmistauduin kentän viereisellä nurmialueella. Siinäkin säilyi kiva tuntuma ja Pätkylä oli hyvin pohkeen edessä. Yksi lipsahdus tuli (nurmessa oli joku läntti), Pätkis ei onneksi ruvennut siitä varovaiseksi, vaan liikkui kiltisti eteen.

Radan raviosuus sujui tasaisesti ja muoto oli mielestäni hyvä! Laukassa tunsin kuinka Pätkis varoi pohjaa, etenkin kulmien laukkaaminen oli hirveää! Pätkis kuitenkin tsemppasi todella hienosti ja laukkasi aina pohkeestani eteenpäin, vaikka sen takapää lipsahti sinakin kolme kertaa (ei onneksi pahasti,mutta kuintenkin). Siinä taas nähtiin miten kuuliainen ja rehellinen ratsu minulla on <3. Päätimme jättää kuitenkin toisen luokan väliin, ettei tulisi mitään harmittavia revähdyksiä tms.

Saimme kuitenkin 69%, ja loppukommentteina oli:
Siisti kokonaisuus, ravi sujuva, kaunis muoto, laukkaosuus vähän varovainen. Onnistunen juttu oli mielestäni ravinpidennykset, joissa ei tullut rikkoja ja Pätkis lähti mielellään ja helposti pidentämään. Pidennyksiä oli kolme, niistä pistetä tuli 7,7 ja 7.5 :) Muutenkin seiskoja oli paljon, mm. suorasta laukannostosta, alku- ja lopputervehdyksestä, istunnastani (7.5), oikeiden teiden seuraamisesta ja ratsastajan vaikutuksesta hevoseen.

Tällä tuloksella irtosi toinen sija, kaksi pistettä oli eroa voittajaan :)
Palkinnoksi sain tosi kivan ruskean kouluhuovan, testasin sen sunnuntaina ja se pysyi kivasti paikoillaan :)
Maailman ihanin Pätkis :)

Pätkis oli palkintojen jaossa taas ihan pörheänä, kovasti se hirnui ja puhisi :D
Pätkis lähes huolestui, tulisiko kolmanneksi sijoittunut(tamma)seisomaan sen viereen :D


Laitan myöhemmin kuvia radalta, kunhan kuvaaja saa ne sivuilleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti