tiistai 10. heinäkuuta 2012

Valjakkoponin vietävänä

Tänään oltiin sitten Loimihaassa ajoretkellä. Haluttiin tehdä Pöksän pelästymisen jälkeen kaikki oikein ajaessa ja parhaat henkilöt löytyivät Loimihaasta, Hannu ja Leena Kalalahti(Leena omisti siskonsa Saanan kanssa Pätkylän setsemän vuotta). Leena valjasti Pöksän ja Pätky käyttäytyikin hienosti!Vähän arasteli/hälmöili peppuun koskettaessa, ja Leena kutsuikin sitä herkäksi Fifiksi.... :D. Pöksä oli kyllä koko päivän tosi pörheänä, se kun luuli että pääsi Loimihakaan astumaan... Valjaina Pätkis sai käyttää omia mittatilasvarusteitaan, jotka olivat tosi upeat!! Ne ovat myynnissä ja haaveilemme niiden ostosta äitin kanssa :).

Ihana♥
Kärryjenkin kiinnitys sujui hienosti ja paikalle lönkytteli samalla myös Pätkylän vanha ystävä, Mikko-minipossu(joka ei enää mikään mini ole!). Mikko oleili usein Pätkiksen kanssa samassa tarhassa :). Kärryjen laitto sujui hienosti, liikkeelle Pätkis tosi lähti reippaasti, mutta sitä talutettiin molemmin puolin. Reippaus saattoi johtua jännityksestä ja uudesta maassa olevasta kumimatosta. Leena ajoi sitä muutaman kierroksen ja tekin mm. avotaivutusta ja yritti palauttaa Pätkiksen mieliin muita valjakkoajaon saloja. Pätkis on kuulemma tosi hyvä kokoamaan itsensä ja osaa kaikki vaativan tason"valjakkojutut", joten olisiko minun mahdollista saada parempaa opetushevosta tähän lajiin? Leena sanoi myös että Pätki oli tosi hyvä kolukokeessa ja tarkkuudessa. Maastossa/kestävyydessä se meni reippaasti, mutta Pätkiksen  mielestä oli kuulemma inhottavaa juosta kainalot hikisinä :D 

Sitten kiipesin Leenan viereen ja äiti tuli myös kyytiin. Leena opetti miten ohjia ja raippaa pideltiin. Sitten harjoittelimme kääntämistä. Valjakkoajossa käännetään ihan eri lailla mitä luulin. Sisäohja pidettiin tuntumalla ja ulko-ohjasta myödättiin. Tälläinen käännös näyttää ja tuntuu hevosestakin paremmalta, joten sitä täytyy kokeilla ratsain. Sain myös muutaman muun vinkin ja ahaa elämyksen, jotka varmasti auttavat minua ratsastaessa. Sitten harjoittelin askeleen lyhennystä ja pidennystä, sekä ravissa kääntämistä ja lisäyksiä. Tunti oli kaikin puolin tosi hauska ja kiinnostava, haaveena olisi nyt saada sellaiset varusteet joilla voisin hajoitella kotona, sillä ajaessa näkee hevosen vinouden ja sitä kärryiltä helppo korjata. Myös Pätkis oli tunnin jälkeen hyvin tyytyväinen :).

Ohjia pidettiin eri tavalla kuin ratsataessa ja alkuun oli vähän teknisiä ongelmia :D
Iiris intoutui ottamaan illalla vielä Pätkiksestä ihania rakenne- ja pääkuvia, kiitos Iiris!Söpis♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti