perjantai 27. heinäkuuta 2012

Pätkis ennen ja jälkeen

Ajattelin tehdä postauksen joka käsittelee Pätkiksen "muutosta".

Pätkis tuli siis meille 11.11.2011, ja on ollut nyt minulla noin 8 kuukautta.
Laitan tähän muutaman vertailukuvan, joista näkee paljonko Pätkis on muuttunut. Meille tullessaan Pöksän maha oli hyvin suuri, mutta se saatiin kuntoon "ikeadietillä", eli tein Pätkylälle joka päivä kolme ikeapussia johon punnitsin 2kg heinää. Kauraa se söi päivässä yhteensä 1,5litraa.
Kun masu saatiin hallintaan, alkoi kunnon nostaminen. Pätkiksellä oli hyvä "ajokunto" mutta koulutreenien jälkeen se oli hyvin kuumissaan ja hikinen. Pikkuhiljaa kunto nousi ja lihakset kasvoivat. Tällähetkellä Pätkis syö heinää kolme kertaa päivässä, n.2-3kg annoksia. Kauraa se syö yhteensä 2,5 lirtaa, sekä lisäksi kivennäistä ja elektrolyyttiä (kovien treenien jälkeen). 


Pääkuva, tammikuu

Pääkuva, heinäkuu :)

Kisakuva, marraskuu

Treeniä kotona, heinäkuu


Rakennekuva tammikuussa

Rakennekuva heinäkuussa

Tällaisia muutoksia tässä ponissa :)

6 kommenttia:

 1. Härregud sen tukka on kasvanu. Ei sitä huomaa niin hyvin kun on kattony livenä vierestä, mutta kuvista sen sitten tajuaa :D

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Ja noissa kuvissa se ei näytä edes niin pitkältä mitä se jo on :). Pätkylä on muutenkin ryhdikkäämpi ja pirteämpi.

  VastaaPoista
 3. Oho, rakennekuvissa näkyy kyllä aika huikee ero! Pökä on aika rantakunnossa nyt ;)

  VastaaPoista
 4. Niinpä! Tavoite olikin kesäksi bikinikuntoon :D Alimmassa kuvassa näkyy parantuneet lihakset ja parempi ryhti :)

  VastaaPoista
 5. pätkiksen kaula näyttää hirmu lyhyeltä tossa vikassa kuvassa ja mikset leikkaa sille ratsuharjaa :oo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni kaula ei ole lyhyt, se on vain kaareva(kuten kantakirjaus arvostelussa lukee), mutta nykyisin paljon lihaksikkaampi ja "kiinteämpi" kuin ennen. Pätkiksen kauan tuntenut eläinlääkärikin on kehunut kaulaa hienoksi ja on ollut tyytyväinen että se on lihaksikkaampi. Kuva saattaa hämätä. Enköhän minä saa pitää hevosellani ihan sellaisen harjan kuin haluan, milestäni pidempi harja sopii sille paremmin, mutta makunsa kullakin ;)

   Poista